VINK Anbefaler – Otte lokale kunstnere til årets SPOT Festival 2022

VINK Anbefaler – Otte lokale kunstnere til årets SPOT Festival 2022

I morgen skydes årets SPOT Festival 2022 i gang. Det garanterer en weekend med fest og fortryllende koncerter! Aarhus’ snoede gader fyldes endnu engang med et væld af lækre toner med mulighed for at udforske musikkulturens mange udtryk. Som altid kan vi se frem til et tætpakket program bestående af både store navne, små navne og talentfulde musikere fra det lokale lydlandskab i Aarhus. Man kan dog nemt miste pusten i forsøget på at prioritere imellem de mange fede koncerter, som SPOT tilbyder. Heldigvis kan du søge hjælp hos VINK, som har fundet otte anbefalelsesværdige aarhusbaserede kunstnere. De otte anbefalede koncerter repræsenterer på hver deres måde lyden af Aarhus anno 2022, og garanterer en oplevelsesrig festival. Læs med nedenfor, og giv dig trygt i kast med årets SPOT Festival 2022. God fornøjelse!

 

Fredag d.6. maj

 

Urban Connection

Tid og sted endnu ikke offentliggjort

Urban Connection er en skjult perle til årets SPOT Festival – og er i dén grad værd at fremhæve. Bag navnet gemmer der sig et særdeles talentfuldt kollektiv med rødder i den aarhusianske musikkultur. Gruppen markerer sig i særdeleshed på deres evne til at skabe en fest, hvor end de optræder, og efterlader altid publikum i skønt humør. Gruppen har en tydelig passion for musik, og de bruger deres lidenskabelige fællesinteresse til at arbejde hen mod en drøm om et natteliv uden diskrimination. Du er derfor garanteret et trygt og tolerant miljø til Urban Connections koncerter med plads til at være dig selv. Urban Connection kommer til SPOT med en masse gode vibes, og det vil du ikke gå glip af. Hold øje med offentliggørelsen af tid og sted for koncerten, og sving forbi til et brag af en fest!

Sauna Senere

Radar, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C, kl.17.15

Fredag aften kan du opleve Aarhus’ nyeste bud på, hvordan man, på forunderlig vis, kan kombinere elementer fra punk, pop og rave i en unik udgave af eksperimenterende garage-rock. Sauna Senere består af tre Aarhus-gutter, der med en masse energi leverer en stribe af rockede uptempo sange. Du er garanteret en koncertoplevelse, hvor det er fuldstændig umuligt at stå stille. Sving forbi Rader fredag aften, og lyt til de nyeste toner fra Aarhus’ garage-poprock scene!

Sylfide

Turkis, Vester Allé 15, 8000 Aarhus C, kl.19.00

På spillestedet Turkis finder du fredag aften Sylfide og hendes elektroakustiske univers. Med sin krystalklare vokal formår Sylfide at begejstre sit publikum, og byde dig indenfor i sit moderniserede nordiske folkemusik. Den talentfulde kunstner skaber smukke og helstøbte melodier, og trækker elementer fra traditionelle folkesange ind i poppens verden. Igennem sine velovervejede og meningsfyldte tekster behandler Sylfide tematikker som femininitet og klimaangst med blikket rettet mod vores fælles fremtid. Den aarhusbaserede kunstner er helt klart et lyt værd, hvis man vil mærke musikkens intime, skrøbelige og sårbare sider.

Hvis du brænder for at vide mere om Sylfides fantastiske lydunivers, kan du tage et kig på denne artikel, som vi hos VINK udgav i efteråret 2021 i anledningen af Sylfides udgivelse af singlen “Det Vender”.

Zar Paulo

Allé Scenen, Thomas Jensens Allé 3, 8000 Aarhus C, Kl.22.15

Nu kommer vi virkelig til et af de navne, som man bare SKAL opleve til årets SPOT Festival. Den aarhusianske poprock kvintet har efterhånden taget hele Danmark med storm i kraft af deres hæsblæsende og tempofyldte live-optrædener. Zar Paulo ligner derfor det næste store stadionrocknavn i Danmark. På Allé Scenen fredag aften har du den fantastiske mulighed for at opleve, hvad en koncert kan tilbyde når musikpassion møder blændende karisma og et strålende talent. Gør dig selv dén tjeneste og lyt til deres single “Klap for Fædrelandet”. Mærk energien bruse frem i kroppen, og fornem en ukuelig vilje til at slå dig løs! Forvent at få dig et nyt yndlingsband efter at have oplevet en live-optræden i verdensklasse fra Zar Paulo!

 

Illustration: // Anne-Louise Trebbien Christensen

Lørdag d.7. maj

 

EmmaDop

Åbne Scene, Godsbanen, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C, kl.17.15

Lørdagens anbefalinger begynder med den genreudfordrende garage synth-pop duo EmmaDop. Duoen søger aktivt i deres musik at sammenblande genrer og nedbryde de musikalske normer i kreative sangkonstellationer med fokus på eksperimenterende elektropop. EmmaDop giver deres bud på, hvordan moderne popmusik kan lyde, når man henter inspiration fra indierockmiljøets diverse stilarter og progressiv europæisk folk-rock. Søger du at opleve en gennemført koncertoplevelse på et musikalsk og kunstnerisk højt plan, skal du ikke tøve med at svinge forbi Åbne Scene under SPOT og lytte til EmmaDop!

Foto: // Mads Cornelius

hun_sagde

Klubscenen, Musikhuset, Thomas Jensens Allé 2, 8000 Aarhus C, kl.21.00

Bag navnet hun_sagde finder man en ung, talentfuld kunstner, der er et af de mest spændende nye navne inden for dansk hiphop og art pop. hun_sagde er en artist, som tør at eksperimentere med forskellige genrer og stilarter. Kunstneren formår på en melankolsk og afmålt måde at balancere imellem alternative art-pop-produktioner, hårdtslående hiphop, og ambient-inspirerede elektroniske beats. Den eksperimenterende leg med genrer suppleres af et lige så nysgerrigt og gådefuldt tekstunivers. hun_sagde berører på en poetisk måde tematikker som eksistentialisme, mentalt helbred og menneskesindets skyggesider. Den talentfulde kunstner fra Aarhus skal helt klart opleves til årets SPOT Festival!

Total Hip Replacement

Turkis, Vester Allé 15, 8000 Aarhus C, kl.22.30

Turkis byder op til en energisk fest, når de byder velkommen til det Aarhusbaserede reggaepop-orkester Total Hip Replacement. Bandet har siden deres dannelse i 2012 bevæget sig fra funk-rock til en mere reggae-inspireret lyd blandet med elementer af fusionsjazzens normnedbrydende og eksperimenterende pondus. Reggaeorkestret har på deres seneste album taget en ny udfordring op ved at samarbejde med en række kunstnere fra den ghanesiske gospel- og highlife scene. Dét har resulteret i en innovativ lyd af funk-inspireret reggaepop. Den nye lyd danner kulisse for bandets ambition om at afsøge et fælles sprog i musikken mellem musikere og publikum – og på tværs af kulturer. Total Hip Replacement gør en dyd ud af at behandle tematikker som kulturel mangfoldighed og solidaritet. Du vil derfor opleve et varmt udtryk af fællesskab til deres koncert. Bandet er kendt for deres intensitet på scenen og livlige live-optrædener, og de inviterer til en storslået fest lørdag aften!

Vil du vide mere om, hvem Total Hip Replacement er, og hvad du kan forvente til deres koncert, så tag et kig på VINKs anmeldelse af THP på Voxhall i 2020. Tag også et kig på denne artikel, som har undersøgt arbejdet bag THPs nyeste album.

Pan Bonka

A-Huset, Skovgaardsgade 5C, 8000 Aarhus C, kl.00.00

Kunstneren Pan Bonka er født og opvokset i Storbritannien, men har nu adresse i Aarhus, og engagerer sig stærkt i byens elektroniske musikkultur. Den britiske DJ og producer er blandt andet en del af SUPER og FEUM, og tager derfor aktiv del i udviklingen af Aarhus’ elektroniske musikscene. Pan Bonkas DJ-sets er hårdtslående og smækfyldt med moderne house-musik. Når DJen optræder med sin pumpende club-sound, er det ofte i kombination med tunge basrytmer, break beats, og obskur techno. Pan Bonka forvandler A-Huset til sit eget elektroniske eksperimentarium lørdag nat, og du er inviteret til at overvære en af Aarhus’ dygtigste DJs folde sig ud.

Hvis du er nysgerrig på resten af programmet, kan tidsplanen for både fredag og lørdag tjekkes ud lige her! Og har du endnu ikke købt din billet, kan det ordnes her!

Og nu er du, kære læser, forhåbentlig klædt på til en eventyrlig SPOT Festival. Rigtig god fornøjelse!

 

 

Coverbillede: // Anne-Louise Trebbien Christensen

Skriv en kommentar