Rytmisk reggae rev taget af Voxhall

Rytmisk reggae rev taget af Voxhall

Voxhall lagde fredag aften hus til en reggae-inspireret release-koncert med Total Hip Replacement. Gruppen fra Aarhus havde på dagen for koncerten netop udgivet deres andet album Bliss. Undertegnede var til stede under den første af to koncerter, som bød på alt fra formidabel funk til behagelig reggae. Det lykkedes efterfølgende at få et kort interview med bandets forsanger Victor Hosbond. Under samtalen fik vi både talt om det hårde arbejde bag Bliss, aftenens koncert, og hvordan det føles endelig at kunne udgive det nye album. 

På Voxhall var der gjort klar til at tage imod det feststemte publikum. Op til koncertstarten var nærmest samtlige af de opstillede stole foran scenen blevet optaget. Samtidig var der også fyldt godt op på den ovenstående balkon. Dermed var de ideelle rammer skabt for en varm modtagelse af det aarhusianske reggaeorkester.

Gruppen kom ind til koncerten med en masse erfaring i bagagen. De har bl.a. optrådt på Smukfest, og har allerede flere gange optrådt i udlandet. Samtidig udgav de tilbage i 2018 deres første album Wonder Why. Efter lang tids intenst arbejde stod bandet nu klar med deres andet album. Salen summede af liv fra det forventningsfulde publikum. Blandt stolerækkerne fandt man især mange grupper af unge mennesker. Koncerten havde dog også tiltrukket det mere voksne publikum. Alle var i særdeles godt humør og klar til at fejre den nye udgivelse med manér.

Funklende fredagsfyrværkeri

Forventningerne til det dygtige musikalske kollektiv fra Aarhus blev allerede indfriet i koncertens begyndelse. Bandets energi blæste én bagover stolen med det samme. Samtidig nåede forsangerens stærke vokal hurtigt ud til alle hjørner af koncertsalen. Det var umuligt ikke at lade sig rive med. Gentagende gange måtte man minde sig selv om, at det ikke var tilladt at rejse sig fra stolen og kaste sig ud i dans. Det lykkedes dog alligevel at blive grebet af de mange groovy vibes, der strålede ud over scenekanten.

Det spritnye album Bliss kom i høj grad i fokus flere gange under koncerten. Albummets mangfoldige musikalske elementer stortrivedes i live-formatet. Man glemte hurtigt alt om efterårets regnvejr og den grå hverdag. I stedet blev tilværelsens oaser af ubekymret glæde grad dyrket. Der var både plads til de lette kalypsorytmer og de lidt tungere reggae-beats. De tunge elektroniske beats kom især til udtryk på sangen ”Disconnected” fra det nye album. Her sænkede de tempoet en anelse, så man virkelig kunne fordybe sig i den tranceagtige atmosfære.

De drømmende reggae-rytmer fortsatte på sangen “Special”, inden man på “Utopia” lod blæseinstrumenterne folde sig flot ud. Senere leverede bandet også en formidabel funk-lyd på sangen “Come Along” fra deres første album. Under koncerten oplevede man flere soloer fra scenen, hvor man for alvor kunne mærke gruppens høje musikalske niveau. Et af koncertens mange højdepunkter tilfalder da også de adskillige soloer givet på blæseinstrumenterne. Også forsangeren kastede sig flere gange over trækbasunen, som affødte store bifald. Gruppens mange facetter harmonerede perfekt med den løsslupne og festglade stemning, som herskede i lokalet igennem hele koncerten.

Total Hip Replacement viste flere gange prøver på sit alsidige musikalske repertoire. // Foto: Hasan Jensen / Homage Photography

Skabelsen af albummet Bliss under en turbulent tid

Efter en medrivende musikalsk oplevelse til stående klapsalver fra publikum, lykkedes det at få en kort snak med forsanger Victor Hosbond, inden han skulle lade batterierne op til aftenens anden koncert. Under vores samtale fik vi bl.a. talt om arbejdet med det nye album, som blev udviklet under en tid præget af de mange udfordringer ved corona. ”Det har jo været en ret turbulent tid. Vi vidste i lang tid ikke om vi kunne spille, og det har været kompliceret med en tour”.

I gruppen ser man dog også nogle positive konsekvenser ved, at man i et år præget af nedlukning pludselig fik en masse tid mellem hænderne. ”Det gav os meget tid i studiet til at skrive sangene, og det er endt med, at vi har fået et mere helstøbt album. Det har givet det noget dybde”.

Samtidig nævner Victor, at bandet også har haft et stort behov for at skabe nye musikalske projekter. “Vi har trængt til at gå i dybden med et projekt, der virkelig ville noget. For os er det vigtigt at udvikle os, og at turde gøre noget nyt”.

Bandets stræben efter at finde en dybde, og skabe noget nyt kommer til udtryk på flere måder på det nye album. “Vi er jo begyndt at dykke lidt ned i den gamle reggae, og nyfortolke den lidt. Vi forsøger at trække det politiske og det lidt dystre ind for at se om man kan skabe en lyd, der giver mening i Danmark i dag”.

Bliss er ikke bare endnu et album i rækken. Det er et produkt af en turbulent tid, og resultatet af et ihærdigt arbejde på at skabe en nyfortolket reggae-lyd med en dyster dybde.

Forsanger Victor Hosbond gav flere gange prøver på sin flotte vokal. // Foto: Hasan Jensen / Homage Photography

Følelserne bag en ny udgivelse

Men det at udgive nyt materiale kan medføre en ambivalent følelse. ”Det er på en måde en underlig følelse. Det er en lidt tom følelse. Man har arbejdet på noget i så lang tid, og lige pludselig er det bare ude. Men samtidig er det virkelig fedt endelig at kunne komme ud med det her”.

Det er ikke uden grund, at netop udgivelsen af Bliss kan efterlade gruppen med en underlig følelse af tomhed. Bandet har nemlig investereret uendelige mængder af energi i den nye udgivelse. ”I den her omgang har vi jo kørt et år, hvor vi bare har været i studiet, og har stået for alting selv. Vi har jo ikke noget pladeselskab, så det har været et kæmpe arbejde. Vi har endda været et par stykker i bandet, der har arbejdet med det på fuldtid”.

En befriende release-koncert

Efter utallige dage i studiet og et hav af timer i øvelokalet var fredag aften derfor en sand forløsning. De kunne endelig få lov til at folde sig ud på scenen med de mange nye sange på set-listen. Bandet var heller ikke meget for at forlade scenen, da koncerten nærmede sig sin afslutning. Publikum nåede nærmest ikke at råbe på ekstranummer, før orkesteret igen kom ind og slog sig løs på ny.

Forsangeren udtrykker også selv stor glæde ved aftenens koncert. “Det er ekstremt befriende, at det er gået godt. Vi er meget taknemmelige for at kunne spille, og at folk gad at komme og støtte op til trods or de svære vilkår for tiden”.

Der hersker ikke nogen tvivl om, at Total Hip Replacement er dedikeret til deres musik. De stræber efter at brænde igennem med den helt rigtige lyd, som kan skabe både glæde og begejstring. De har en stærk passion for musik, og arbejder lidenskabeligt i studiet. Følelserne bag musikken, og glæden ved at kunne præsentere de nye sange gik alt sammen op i en højere enhed denne aften.

En aften, hvor den rytmiske reggae rev taget af Voxhall!

 

Coverbillede: // Hasan Jensen / Homage Photography

Skriv en kommentar