WEEKENDGUIDEN – UGE 51

WEEKENDGUIDEN – UGE 51

Nedtællingen til jul er snart forbi, og på søndag skal vi fejre juleaften. Weekenden står på julehygge med vores kære, og da de fleste har fri fra studie og arbejde, er det jo passende at tage ud i byen og nyde godt af alle de skønne julearrangementer, som Aarhus byder på. 

TORSDAG

Ridehuset huser december måned alverdens kunsthåndværk. // Foto: Facebook begivenhed

 

Kunst og julemarked i Ridehuset

Sted: Ridehuset  Kl: 12-18  Mønt: Gratis

Ridehusets mange boder summer af julehygge og byder på alt fra kunst og design til klassisk julepynt. Der er altså rig mulighed for at få købt de sidste julegaver ved de mere end 80 forskellige stande. Og når du har slentret forbi boderne, kan du besøge cafeen, som byder på alverdens hjemmelavet søde sager.

 

Shanamistisk solhverv

Sted: Dome of Visions  Kl: 16  Mønt: Gratis

Medbring dit eget tæppe og mød op i Domen til en anderledes oplevelse. Den erfarne ritualleder og trommerejseiværksætter vil lede eftermiddagens solhverv. På årets korteste dag kan du være med til at fejre lysets tilbagevenden med trommen, raslende naturlyd, levende lys og beretninger om lysets Gud Balder.

 

Den gamle by

Sted: Den gamle by  Kl: 10-22  Mønt: 135 (Studerende gratis fra 16 til 18)

I Den Gamle By har du mulighed for at dykke ned i den danske juls historie og opleve julestuer og en udstilling om juleøllets historie. Museet summer af liv og hyggeligt samvær, og det vil med sikkerhed bringe dig i julestemning.

 

FREDAG

Gå ikke glip af julebal på Train. // Plakat: Train

 

Højtlæsning “Et Juleeventyr”

Sted: Dokk 1  Kl. 11  Mønt: Gratis

Tag et smut på Dokk1 og nyd højtlæsning af et sandt mesterværk, som med sikkerhed vil bringe dig endnu mere i julestemning. Du skal slå dig ned i de røde sofaer på Rampen og nyde oplæsning fra klassikeren Et juleeventyr af Charles Dickens fra 1843.

 

Julebanko

Sted: Vesterlauget, Vestergade 50  Kl: 21  Mønt: Afhænger af, hvor tørstig du er

Vesterlauget Madbodega holder deres årlige julebanko-komsammen-arrangement, som de selv så fint kalder det. For kun 65 kroner kan du købe ribbensandwich og dermed gøre dig klar til, at bankomaskinen starter op klokken 21:15, hvor du i selskab med Søren Pedersen og Carsten Reinholdt kan vinde alverdens præmier.

 

Strygerensemble på Kvindemuseet 

Sted: Kvindemuseet – Domkirkepladsen 5  Kl. 20  Mønt: 175

Tag til strygerpopfest på et kunstmuseum. Strygerensemblet WHO KILLED BAMBI spiller sammen med solisten Asbjørn koncert på Kvindemuseet fredag aften. Koncerten er den sidste i koncertrækken ”12”, som WHO KILLED BAMBI har spillet i forbindelse med kulturåret.

 

Gløgglich på Train

Sted: Train – Toldbodgade 6  Kl. 22  Mønt: 145

Hvis du trænger til at kridte danseskoene og svinge hofterne, skal du tage til julebal på Train, hvor den syttende udgave af arrangementet Gløgglich finder sted. Både kunstnere og DJ’s vil spille musik højlydt hele natten. Det er blandt andre Bikstok Røgsystem og Marvelous Mosell.

 

LØRDAG

Der er mere end 300.000 julelys i Tivoli Frihedens juleunivers. // Tivoli Frihedens facebook

 

Jul i Friheden

Sted: Tivoli Friheden  Kl: 13-21  Mønt: 0-245

En 70 meter lang lystunnel er det første, du møder i Frihedens juleunivers. Julekugler, kor og forlystelser vil med sikkerhed bringe dig i stemning, og når sulten melder sig, kan du gå en tur gennem den lille miniby, som Kødbyens Mad & Marked står bag. Jeg garanterer, at du bliver fristet og hurtigt kan få stillet sulten.

 

Udendørs Street Food

Sted: Aarhus Street Food – Ny Banegårdsgade 46  Kl: 11:30-22  Mønt: Afhænger af, hvad du lyster

Udearealerne ved Street Food har hele december været omdannet til et vaske ægte streetfood-julemarked. Der vil naturligvis være rig mulighed for at købe gløgg og æbleskiver, som er lavet på Danmarks største æbleskivepande, hvor der er plads til intet mindre end 93 æbleskiver. Derudover kan du gå på opdagelse i brugskunst og sågar købe dig et juletræ på falderebet.

 

Skøjtebanen

Sted: Rådhusparken, Thomas Jensens Allé 2  Kl: 10-17  Mønt: Gratis (45 kr for at leje skøjter)

Få røde kinder og varmen i kroppen på den fineste udendørs skøjtebane. Skøjtebanen er placeret i midtbyen på plænen foran Musikhuset og ARoS og har udsigt til det store oplyste juletræ på Rådhuspladsen. Du kan medbringe egne skøjter eller leje et par for 45 kroner.

 

SØNDAG

Husk at se Disneys juleshow From All Of Us To All Of You om eftermiddagen d. 24. december sammen med mere end én million andre danskere.

 

Disneys Juleshow

Sted: DR1  Kl: 16  Mønt: Gratis

Put dig til rette i sofaen under et tæppe og tænd for Disneys Juleshow sammen med en million andre danskere. Fnis af Bambi på glat is og hils på gamle kendinge som Anders And, Pluto og Mickey Mouse, når de fjoller rundt på præcis samme måde, som de gør det hvert år. Tegnefilmsprogrammet Fra alle os til alle jer blev lavet i 1958 og har siden 1991 været vist hver år i dansk fjernsyn juleaftensdag.

 

Juleaften

Sted: Vester Allé 8  Kl: 15:00  Mønt: 110

Hvis du ikke skal fejre jul med din familie eller nærmeste, så inviterer Studenterhuset Aarhus unge studerende til at fejre juleaften på Cafe Nikolaj, hvor du vil være i selskab med andre studerende og studenterpræsterne. Arrangementet starter med eftermiddagskaffe hvorefter, der vil være julegudstjeneste i Møllevangskirken og en klassisk dansk julemiddag. Julesange, dansen om juletræet og åbning af gaver vil gøre, at du ikke bliver snydt for en eneste tradition.

 

God weekend og glædelig jul!

// Louise Skovsgaard Winther

Skriv en kommentar