KONCERTANBEFALING: WHO KILLED BAMBI + ASBJØRN

KONCERTANBEFALING: WHO KILLED BAMBI + ASBJØRN

Aarhusianske Who Killed Bambi har i 2017 haft et hæsblæsende år, hvor de har spillet den ene udsolgte koncert efter den anden. Som en del af Aarhus 2017 har Who Killed Bambi haft et sideløbende projekt: 12 koncerter, 12 utraditionelle steder, 12 gæstekunstnere. 

 

På en kold, våd og grå decemberdag møder jeg Mette, som er en del af Who Killed Bambi, til en kop kaffe, en snak om deres 2017-projekt og om deres kommende koncert den 22. december. Men hvem er Who Killed Bambi egentlig?

Who Killed Bambi består af syv seje, klassisk uddannede, kvindelige musikere, der tilsammen udgør en blanding mellem et band og stryger ensemble. For de er ikke helt det ene, men heller ikke helt det andet. Navnet Who Killed Bambi kunne lige så nemt have været navnet på et indierock band – og har da også lidt punk gemt i sig, da det ganske uoplagt også er navnet på en Sex Pistols sang fra 1979.

I selve musikken er der, ifølge Mette, ikke meget punk – men en trang til engang i mellem at bryde med traditioner og udfordre kunsten en smule. De syv kvinder i Who Killed Bambi har da også lavet deres eget lille pop-oprør, da ingen af dem bruger deres konservatorieuddannelse i en konventionel forstand.

Med Who Killed Bambi får man altså et kærlighedsbarn mellem den klassiske musiktradition og popmusikken, hvor strygere får lov at være det bærende element i popmusikken – og popmusikken får givet en anden intimitet og eftertænksomhed hos lytteren.

// Alle illustrationer: Iris Bakker

 

12: ”Rethink”

2017 – og Aarhus som kulturhovedstad – er ved at gå på hæld. Men nogle af de projekter, som har været en del af kulturhovedstadsåret, er ikke helt forbi endnu. I 2017 har Who Killed Bambi arrangeret 12 koncerter på 12 uventede steder i Aarhus og med 12 forskellige solister. Denne række af koncerter opstod, ifølge Mette, lidt tilfældigt i efteråret 2016, og der var ganske kort fra tanke til handling. Koncertrækken er inspireret af Aarhus 2017s overskrift ”Rethink” og har gennem året været en gentænkning af det gængse koncertformat – i nøjagtig samme tråd som Who Killed Bambis gentænkning af, hvad den klassiske musik kan.

Mette fortæller samtidig, at ’12’-projektet også er skabt som en hyldest til hjembyen Aarhus, og en fejring af kulturbysåret. Og man må da i høj grad sige, at der med projektet er blevet gentænkt og gjort nye erfaringer – både for Who Killed Bambi og for publikum, hvor hver eneste koncert har været hel unik.

 

Who Killed Bambi + Asbjørn

Inden længe slutter kulturåret endegyldigt, og det gør Who Killed Bambis ’12’ også. Men det slutter med et brag. Kulturåret med den officielle afslutning og den store musikfest i lørdags. ’12’ slutter også med en fest og endda en ægte popfest. Den 22. december spiller Who Killed Bambi nemlig med popfænomenet Asbjørn og norske Sandra Kolstad på Kvindemuseet. Her kan man forvente et festfyrværkeri af pop med en kant – og eftersigende også et lille drys julestøv.

Så forventningerne herfra er enormt høje, for når det gamle Aarhus møder den nye pop, så er jeg sikker på, at et vildt 2017 nok skal få en fin afslutning for Who Killed Bambi. For det, som gennemsyrer alt i denne sammenhæng, er en kærlighed til og en respekt for musikken – men som man godt må udfordre en smule.

Derfor vil vi hos VINKaarhus sende vores varmeste juleanbefaling afsted med koncerten med Who Killed Bambi og Asbjørn! Så start lige julehyggen med en skøn omgang pop- og strygermusik i unikke historiske omgivelser. Tjek eventet her – og skynd dig at få fat i en billet!


// Anne Møller Christensen

 

 

Skriv en kommentar