WEEKENDGUIDEN – UGE 8

WEEKENDGUIDEN – UGE 8

Hos VINKaarhus er vi igen ved at samle kræfter efter sidste weekends POP UP. Denne weekend kan du lade batterierne op med en masse skønne kulturoplevelser. Du kan opleve masser af musik, filmoplevelser, teater og meget andet. Tjek det ud! 

 

TORSDAG

// Foto: PR, Facebook-begivenhed: Filmvisning Donna Haraway – Storytelling for Earthly Survival

 

Musikalske Møder Koncert 2 // Kvindehuset

Sted: Kvindehuset, Myrholmsvej 2, 8260 Viby J. Kl.: 17.00-19.00. Mønt: Gratis.

Tag med det turkise telt til Viby, når de og Radar  inviterer indenfor til et møde musikken i nye omgivelser, når de sætter fokus på hybridmusikkens potentiale for interaktion og interessante møder. Musikalske Møder er en gratis koncertrække med intime koncertoplevelser i nye rum rundt i Aarhus. Du kan læse meget mere om projektet og koncerten i Kvindehuset lige her!

 

Paneldebat: Flere kvinder på scenen! // SPARK Festival ’19

Sted: Frontløberne. Kl.: 18.00-20.00. Mønt: Gratis.

Denne weekend skydes SPARK Festival ’19 i gang. Her afholdes en paneldebat om kønsubalancen i livemusik. SPARK* Festival efterstræber selv en 50/50 kønsfordeling. Men er det løsningen? Det og andre spørgsmål om kønsbalancen vil tages op ved denne debat. Her kan du blandt andet høre tankerne fra Jeppe Skjold, der er kunstnerisk leder og booker hos Forbrændingen, som i 2019 udelukkende har booket kvindelige artister – og flere andre relevante fagpersoner vil også komme med deres indspark til debatten. Efter debatten vil du kunne opleve tre gratis koncerten i Frontløbernes Black Box – så der er lagt i kakkelovnen til en god torsdag aften på Sydhavnen.

 

Filmvisning: Donna Haraway – Storytelling for Earthly Survival

Sted: Høloftet, Det Jyske Kunstakademi. Kl.: 20.00-21.45. Mønt: Gratis.

Splab og Det Jyske Kunstakademi viser torsdag aften den italienske filminstruktør Fabrizio Terranovas  fantastiske dokumentar Storytelling for Earthly Survival om den banebrydende teoretiker Donna Haraway og hendes univers. Donna Haraway står blandt andet bag værket A Cyborg Manifesto: Science, Technology, and Socialist-Feminism in the Late Twentieth Century, som bestemt er værd at stifte bekendskab med.

 

FREDAG

// Foto: PR, Facebook-begivenhed – Fernisering // Ursula Nistrup: Cosmic Desert

 

Fernisering // Ursula Nistrup: Cosmic Desert

Sted: Kunsthal Aarhus. Kl.: 17.00-19.00. Mønt: Gratis.

Fredag kan du starte din aften på Kunsthal Aarhus, når de inviterer til fernisering på Ursula Nistrups udstilling Cosmic Desert. Udstillingen Cosmic Desert er en totalinstallation af Ursula Nistrup (f. 1974). Med et filmværk og en serie af smykkeobjekter skaber Nistrup en poetisk og spekulativ fortælling om geologiske processer og en fjern fortids gådefulde forekomster i nutiden. Så smut forbi kunsthallen til et glas vin og en interessant kunstoplevelse.

 

PERFORMANCErum f e b r u a r

Sted: PERFORMANCErum, Studsgade 46. Kl.: 19.00-22.00. Mønt: Gratis.

PERFORMANCErum byder endnu engang indenfor til helt særlige øjeblikke, når du blandt andet kan opleve Nanna Kås performancedebut, Andreja Andrics performanceværk baseret på VRML og ILD I DIT ANSIGTs værk KLIT KLAT BABY. Aftenens program er altså helt bestemt et besøg værd, hvor du opleve den intense spænding og det særlige nærvær, der opstår i mødet med performancekunst.

 

Girls In Airports på Atlas

Sted: Atlas. Kl.: 20.00-23.00. Mønt: 185 kr.

Som en del af dette års Vinterjazz kan du fredag opleve Girls In Airports og deres musikalske univers, som arbejder på tværs af moderne jazz, global folklore, minimalisme, synthesizer-musik og en atmosfærisk lyd. Gruppens fem medlemmer vil denne aften tage dig med på en tur ind i dette univers – og det bliver helt sikkert både smooth, eksperimenterende og skide lækkert.

 

LØRDAG

// Foto: PR, VILD MED ORD 2019

 

Vild med ORD 2019

Sted: Godsbanen. Kl.: 09.00-18.00. Mønt: 250 kr.

Kan du heller ikke få nok af ord? Og af litteratur? Der er altså ikke noget, som kan gøre en vinterkold lørdag mere hyggelig end en god omgang litteratur. Denne weekend åbner, hvad arrangørerne bag kalder Danmarks (måske) hyggeligste litteraturfestival op. Årets tema er NY STRØM, så du kan se frem til at opleve en lang række forfattere og illustratorer fortælle om blandt andet klimalitteratur, graphic novels, feminisme og kønsidentitet. Tjek det ud! Det bliver godt.

 

Aarhus Volume Birthday PARTY

Sted: Shen Mao. Kl.: 21.30-05.00. Mønt: 30 kr.

Det kære initiativ Aarhus Volume har gået hen og fået tre år på bagen – og det skal selvfølgelig fejres. Her kan du blandt andet opleve YNGVEJJ PauloEDDY 8000 og mange andre. Så få varmet din bedste bordtennisarm op – og gør dig klar til at drikke en dåseøl eller to i dagens anledning. Så smut forbi og få fejret et fedt lokalt kulturinitiativ, som helt sikkert kommer til at få endnu flere år på bagen.

 

SØNDAG

// Foto: PR, Gellerup Museum

 

Søndagsåbent i Gellerup Museum

Sted: Gellerup Museum, Gudrunsvej 16, 6. tv, 8220 Brabrand. Kl.: 14.00-16.00. Mønt: 30 kr.

Brug din søndag eftermiddag i godt selskab på Gellerup Museum. Museet er et lejlighedsmuseum, og måske landets højst beliggende museum med en helt særlig autenticitet. Her kan du høre historier fra Gellerups fortid, nutid, fremtid – og det er bestemt et besøg værd, hvis du vil blive klogere på 8220.

 

Wild Nothing + support: J Fernandez

Sted: Atlas. Kl.: 19.00-23.00. Mønt: 195 kr.

Der er altså ikke noget i min bog som en søndagskoncert – med sådan én kan man nemlig tage lækker stemning og energi med ind i den nye uge – og så er det en god kur mod enhver form for søndagsblues. Søndag aften kan du opleve amerikanske Wild Nothing på Atlas, hvor den står på sprød indiepop med hilsner til 1980’erne. Så spænd din synth-hat og start ugen med et skud musik-energi. Indtil da kan du passende tjekke Wild Nothings seneste album Indigo ud, som bestemt er et lyt værd.


God weekend derude!

// Anne

 


// Coverfoto: Erica Wyrdling

Skriv en kommentar