Weekendguiden – uge 48

Weekendguiden – uge 48

Restriktionerne, der sætter begrænsinger på kulturelle arrangementer, ser ikke ud til at få nogen ende. Selvom vi vel alle uundgåeligt savner at gå til koncerter og talks, uden at skulle tilmelde os via mail og billetkøb længe inden, så er det muligt – og det skal vi udnytte! Samtidig indeholder ugens guide også anbefalinger til nogle asociale aktiviteter, så du ikke skal bekymre dig om mundbind og afstand, men derimod bare kan nyde en god bog eller podcast. 

TORSDAG

Artist Talk om Amalie Smiths bog Thread Ripper

Sted: Kunsthal Aarhus Kl.: 19.00-21.00 Mønt: Gratis.

Amalie Smith diskuterer sammen med Bodil Marie Thomsen, som er professor ved Nordisk sprog og litteratur ved Aarhus Universitet, sin nyeste, anmelderroste bog Thread Ripper. Desuden vil der søndag være en mindre læsegruppe, som man kan tilmelde sig, hvis man bare slet ikke kan få nok af at diskutere værket.

Andromeda og DJ’ing som værktøj

Sted: Ungdomskulturhuset – UHK Kl.: 19.00-20.30 Mønt: Gratis.

Aisha Amin driver til dagligt kunst og kulturplatformen Andromeda, som uden tvivl er værd at tjekke ud. Torsdag aften kan du møde hende og høre hende tale om Andromedas oprindelse og historie lige så vel som fremtidige planer. Derudover vil hun fortælle om – og introducere – deres DJ-skole. Der er altså både chancen for at blive klogere på en overset kulturinstitution og lære lidt om, hvordan man styrer en DJ-pult.
Vær opmærksom på, at man skal tilmelde sig arrangementet via mail, da der er et begrænset antal pladser.

FREDAG

Sted: Dokk1 Kl.: 18.30-22.00 Mønt: 250 kr.

Jens Klüver og Esben Tjalve spiller til en maritim koncert, der arrangeres af Erlings Jazz- og Ølbar i samarbejde med Aarhus Sail Event. Begge musikere er prominente indenfor jazzens verden, og i et set-up på en båd med julet oppyntning og bordservering kan det kun blive godt.
Hvis du ligesom jeg ikke er ret kendt i jazzens verden, men gerne vil vide mere, så læs denne VINK artikel, som er en ganske mild og overskuelig indgang til den musikalske genre.

Læs litteratur om epidemier og undtagelsestilstande

Sted: Indenfor i varmen Kl.: Eftermiddag Mønt: Gratis.

Coronaepidemien har hængt som et tungt slør over os længe nu, og det ser desværre heller ikke ud til, at vi vender tilbage til hverdagen, som vi kendte den for et år siden, lige foreløbigt. Derfor vil jeg foreslå dig at læse denne artikel, som er en samling af anbefalinger til litteratur, som forhåbentlig kan hjælpe dig igennem den mærkelige tid, som vi desværre lever i. Vi udgav den i foråret, men den er jo ikke blevet mindre populær siden.

LØRDAG

Sted: Erlings Jazz- og Ølbar Kl.: 14.00 Mønt: Gratis.
Lørdag eftermiddag kan du tage med på Erlings Jazz- og Ølbar og få dobbelt op på ølfronten. De to søstre, der står bag Schwesterbrau inviterer nemlig til det første øl-event nogensinde. Her vil de fortælle om deres hjemmebryggede øl, som du både kan smage og købe med.
Sted: Kvindemuseet Kl.: 13.00-14.30 Mønt: Entré til museet
POW Festival Aarhus holder arrangementer hen over vinteren, hvor de hylder ligestillingen og præsenterer dansk kunst og kultur. Denne lørdag kan du på Kvindemuseet opleve både Kaizer og Velvet Volume. Der er altså Aarhusiansk, eksperimenterende pop-musik og unik rock på det musikalske program.

SØNDAG

Gåtur i Risskov og Hjerteflimmer for voksne

Sted: Risskov Kl.: I dagslys Mønt: Gratis
Nyd en rolig søndag med en gåtur i Risskov skov, mens vi stadigvæk kan kalde årstiden for efterår, og inden alle bladene er faldet af træerne. Medbring dine høretelefoner og lyt til Sara Bros podcast Hjerteflimmer for voksne. Det er et hyggeligt program, som ikke kræver så meget af dig. Og mon ikke det også minder dig om det ikoniske kærlighedsprogram, der kørte på flimmeren, da du var yngre, som kan bringe lidt sjove minder frem.

 

//Coverfoto: VINKaarhus

Skriv en kommentar