WEEKENDGUIDEN – UGE 42

WEEKENDGUIDEN – UGE 42

Okay. Så blev det efterår. Og efterårsferie. Vupti. Det var den sommer. Men heldigvis byder efteråret på massere af sprøde kulturoplevelser i 8000. Denne weekend byder på massere af skøn musik, kunst og eftertænksomhed. Om du har ferie eller ej. Spring ud i det multifarvede løvlandskab og nyd den allersidste lyse tid for nu med bøger, koncerter og sprød efterårsluft. Læs med her, når VINK smider sine bedste weekendtips til din efterårsferie. Vi ses derude!

TORSDAG

Oplev når litteraturen, filmkunsten og musikken møder hinanden i forbindelse med udgivelsen af Daniel Boysens nye roman // Foto: PR, Facebookbegivenhed

Kaos og efterskælv: Skriveværksted i Kirken på Ø

Sted: Badehusene på Ø Kl.: 17.00-19.30 Mønt: Gratis

Efteråret er tid for eftertænksomhed, og måske også for at pirke til kreativ udfoldelse. Skrivelærer Anne Katrine Kat Bagai fra Testrup Højskole og domprovst Poul Henning Bartholin stiller spørgsmålet ‘Hvad sker der med mennesket på den her tid?’ og åbner op for et fælles refleksionsrum i et af Badehusene på Ø. I skriveworkshoppen skal der læses, tales og skrives om ‘den fælles katastrofe’, og hvad der sker bagefter. Så har du en lille forfatter i maven, så tjek dette event ud. Det lyder meget lovende, hvis man spørger VINK-skribenten, Emma!

På sit yderste – kortfilm og koncert

Sted: Frontløberne Kl.: 19.00-21.00 Mønt: Tillidspris (du bestemmer din entrépris)

Torsdag kan du også svinge forbi gode, gamle Frontløberne til kortfilmpremiere og romankoncert. Arrangementet er et initiativ og koncept af forfatter Daniel Boysen, musiker Martin Lau og fotograf Mariana Gil. Boysen har netop udgivet romanen På sit yderste, og aftenen vil centrere sig om netop denne. Til VINK POP UP i april fik vi et sneakpeak af konceptet – og det var fedt – så du kan godt glæde dig til dette. Tjek det ud!

Søn – Atlas (support: jenny)

Sted: Atlas Kl.: 20.00-23.00 Mønt: 145

Hvis du trænger til en god torsdagskoncert er det københavnske band Søn bestemt en anbefaling værd. Bandet debuterede i februar med albummet Det Skandinaviske Design (som btw. er en af de skønneste albumtitler længe in my opinion). Lyden er skarp, fabulerende og der er noget på spil i lyrikken. Forvent en velorkestreret liveoplevelse fyldt med lækker indie-lyd og karisma. Vi ses!

 

FREDAG

Institut for (X) åbner endnu engang dørene for konceptet FEUM og deres housebeats fredag // Foto: PR, Facebookbegivenhed

Darkest Entries: Trepaneringsritualen + Street Sects

Sted: TAPE Kl.: 20.00-00.00 Mønt: 90

Denne fredag byder på musik af den helt tunge slags. På TAPE kan du bevæge dig ind i mørket til Darkest Entries, hvor svenske Trepaneringsritualen og amerikanske Street Sects er på plakaten. Trepaneringsritualen går under beskrivelsen svensk dommedags dødsindustrial og er et sejt projekt indenfor post-industrial genren, der er spækket med ambience og referencer til folkekultur og rituelle rum. Det lyder ret vildt! Street Sects arbejder derimod i en mere rytmisk, men mere eksperimentel blanding af industrial og støjpunk. Tjek dem ud her – særligt Gentrification IV: Suspended from Gallery Rails er altså smadder fedt. Tip: Husk ørepropper, hvis du svinger forbi TAPE fredag.

FEUM Deep: Lawrence x Central x Mødest

Sted: Institut for (X) Kl.: 21.00-03.00 Mønt: 80

I den anden ende af den tunge fredagsmusik kan du svinge forbi FEUM Deep, hvor der er massere af deep house på programmet. Der er endnu engang et skarpt lineup med Lawrence, Central og Mødest. Så puds danseskoene af og tryk den af, når der er DJ-træf for house-connoisseurs og hangarounds.

LØRDAG

Kom til afgangsoplæsning med Den Jyske Forfatterskole på Godsbanen // Foto: PR, Facebookbegivenhed

Super8 Talks

Sted: Dokk1 Kl.: 14.00-15.30 Mønt: Gratis

Brug din lørdag eftermiddag på biblioteket, hvor der denne lørdag også er aarhusianske talentfilm at finde. Vestdanmarks Frie Filmuddannelse, Super8, der normalt holder til på Godsbanen, viser film og inviterer spændende personligheder og publikum til en snak om filmene og deres aktualitet. Og når du så alligevel lige er der, så lån da lige en god bog til de ruskende efterårsaftener.

Afgangsoplæsning – Den Jyske Forfatterskole

Sted: Godsbanen, vogn 1 Kl.: 19.00-21.00 Mønt: Gratis

Lørdag aften står også i litteraturens tegn. Den jyske Forfatterskole udklækker en ny portion forfattere, og de læser denne lørdag op af deres tekster, alt imens du kan slappe af med en øl og andet godt. Tjek det ud!

In Caravans + Aztek

Sted: HeadQuarters Kl.: 19.00-sent Mønt: 20 (forsalg), 40 (dør)

Hvis der er én ting HQ er gode til, så er det god live upcoming-musik til en god pris. Hvis pengepungen presser, så er der stadig sprød psykedelisk lørdagsrock til dig. In Caravans
er et sejt psych-rock band med en unik atmosfærisk lyd, der bestemt er et lyt værd. Aztek er en god ven af VINK-huset, som vi blandt andet inviterede en tur med på Cluster Square under dette års festuge. Du kan forvente velkomponeret alternativ rock, hvor der både er højt til loftet, fremdrift og og fed live-energi. Det bliver fedt!

SØNDAG

// Foto: VINK

Læs en bog eller to

Sted: Hjemme, ude – whereever Kl.: Tidligt-sent Mønt: Gratis (hej biblo)

For mig betyder efteråret bøger, bøger, bøger og bøger. Det er den perfekte tid til at pakke sig ind, sætte sig et pænt sted med en kaffe og en god bog, enten derhjemme eller et sted i byen eller naturen. Du har helt sikkert en bog eller to på reolen, som du aldrig er kommet i gang med – ellers kan du låne en af en ven – eller besøge din nye bedste ven: biblioteket. Kom igang.// Coverfoto: Akram Skaikar

Skriv en kommentar