WEEKENDGUIDEN – UGE 2

WEEKENDGUIDEN – UGE 2

Weekenden byder på mange kulturelle, kreative og kunstneriske oplevelser. For at det ikke bliver knastørt, har vi tilføjet nogle anbefalinger til vin, øl og andre smagsoplevelser, du også kan opleve i weekenden. God fornøjelse! 

Torsdag

// Foto: Aarhus Teater

 

Kongens Fald på Aarhus Teater

Sted: Aarhus Teater. Kl.: 19.30. Mønt: 60 kr. for studerende man-tors.

Oplev den litterære klassiker Kongens Fald af Johannes V. Jensen fra 1901, når den bliver opført på Aarhus Teater i samarbejde med Det Kongelige Teater. Her bliver vi taget tilbage til 1500-tallet, hvor det drabelige drama mellem soldaten Mikkel Thøgersen og Kong Christian 2. finder sted i et slag for kærlighed, had, hævn og magt. Hvis man ikke har haft tiden eller lejligheden til at læse den storslåede klassiker, kan man få en endnu mere vild og visuel oplevelse ud af det i Aarhus’ fineste teater.

 

Tegneklubben 

Sted: Aarhus Kunst Akademi i Vestergade. Kl.: 18.30-21.00. Mønt: Gratis. 

Mange kender følelsen af at ville være den næste store Picasso eller Leonardo Da Vinci. Man farer ned i Søstrene Grene, fylder kurven med pensler og tomme lærreder, men uanset hvor meget grej, man har, bliver lærredet ved med at være tomt. Tegneklubben er et koncept og kunstfællesskab startet af illustrator Puk Ewdokia og designstuderende Rebecca Ross, der håber at kunne skabe et fællesskab, hvor man kan blive inspireret og lære af hinanden. Tegneklubben er gratis og for alle – begyndere og garvede. Det eneste, man skal medbringe, er alle sine tomme lærreder og ubrugte blyanter.

 

Papa Bongo på Pica Pica

Sted: Pica Pica. Kl.: 18.00. Mønt: Afhængig af tørst. 

Byens hyggeligste vinbodega præsenterer Aarhus’ bedste chill-out-DJ: Papa Bongo. Her bliver der sørget for god karma og sexede toner, alt imens der bliver serveret lækker vin og special øl. ‘Nuff said?

 

Fredag

// Foto: Øst for Paradis

 

Grød åbner!

Sted: Graven. Kl.: 7.00-9.00. Mønt: 5 kr.

Blev du også fortvivlet, da din yndlingsbager Nummer 24 lukkede? Hvor skal du nu hente din morgenmad-on-the-go med friskbagte boller og et stort udvalg af oste? Tvivl ej mere. Havregrøden er blevet trendy og nytænkende som aldrig før! Det har den efterhånden været i nogle år, men med god grund, for ingen serverer en ligeså lækker havregrød med saltede mandler og dulce leche som GRØD! Det fejrer de med åbningen af deres nye butik i Graven nr. 24, hvor man i anledningen af deres åbning kan få havregrød til 5 kr.!

 

Åbningsreception – Reduktivt Naturvinsbutik

Sted: Vestergade 62. Kl.: 15.00-23.30. Mønt: Gratis. 

Reduktivt er en ny naturvinsbutik, hvilket betyder vin med lav manipulation og lavt indhold af giftstoffer. Desuden er det vin fra småbønder, der samtidig forsøger at tænke bæredygtighed ind i vinproduktionen. Reduktivt har tidligere været et løssluppent koncept og fællesskab, der nu søger faste rammer i Vestergade 62. Der er altså mulighed for at udvide din vin-horisont med RIGTIG god samvittighed allerede fra på fredag.

 

Cinemateket i Øst for Paradis

Sted: Øst for Paradis. Kl.: 17.00-19.00. Mønt: 50 kr.

I denne uger viser Cinemateket i Øst for Paradis Den Fortabte Kriger. Her følger man den unge somalier, Mohammed, der grundet sin kriminalitet og rodløshed i England ender i terrororganisationen Al-Shabaab. Da det går op for Mohammed, at terrororganisationen ikke er en flok frihedskæmpere, men derimod sigter og rammer uskyldige mennesker, forsøger han at flygte ud af terrororganisationens greb. Det bliver en flugt for livet. Dokumentarfilmen er produceret af Helle Farber og efter filmen vil der være mulighed for Q&A.

 

Lørdag

// Foto: Vestbo Trio

 

Album Release Party på Aros 

Sted: Aros. Kl.: 14.30-17.00. Mønt: Gratis.

Har man været til Aarhus Jazzfestival, kan man unægteligt undgå at støde på Vestbo Trio, der tager dig tilbage til instrumenternes og musikkens ånd. De udgiver et nyt album d. 11. januar og i den forbindelse giver de også en lille koncert i Aros Caféen. Det er gratis, men der er mulighed for at købe sig lidt lækkert i cafeen i stedet.

 

HeadQuarters fødselsdag

Sted: HeadQuaters. Kl.: 19.00-5.00. Mønt: 20 kr. inkl. garderobe. 

Byens hippeste bar og diskotek, HeadQuarters, fejrer deres 8-års fødselsdag med white russians og et fedt DJ line-up. Så skal året sættes i gang, så tag ned forbi HeadQuaters til den vildeste fest.

 

Søndag

// Foto: I lyset af

 

Open Mic (Engelsk) på Alberts 

Sted: Alberts på Storetorv. Kl.: 20.00. Mønt: Afhængig af tørst.

Cocktailbaren Alberts, der ligger på Storetorv, leverer hver uge sjove stand-up-arrangementer (Læs Niels’ artikel om det HER). På søndag er der endnu engang Open Mic, men på engelsk, hvis man er mere til Kevin Hart end Ruben Søltoft. Der er altså mulighed for et godt grin og god cocktail!

 

Fernisering: I LYSET AF 

Sted: Fredens gade 41. Kl.: 12.00-19.00. Mønt: Gratis. 

I forbindelse med professionsbacheloren ved VIA Multiplatform Storytelling and Production færdiggør pigerne Ditte, Emma og Sofie deres uddannelse gennem en digital installation, der  ved hjælp af projection mapping og lys udfordrer vores rumforståelse. Udstillingen er lavet i samarbejde med FOF og holder åbent fra fredag d. 11. januar, hvor der i øvrigt vil være bobler, til tirsdag d. 15. januar. Det er spændende og leger med vores forståelse af rum og lys.

Skriv en kommentar