Når man er ny i Aarhus og spørger folk, hvor man skal gå ud og spise er  Sct. Oluf i Mejlgade et navn, som kommer over manges læber. ”Det er ukrukket, ærlig og billig mad” lyder det igen og igen, og  med de 145 kroner aftenens treretters menu koster, er det heller ikke langt fra sandheden. Ukrukket og fransk- det måtte prøves.

 

Alle fotos: Thomas Rørby Petersen
Alle fotos: Thomas Rørby Petersen

 

Skæve hjørner og stringent tjener
En lille smøge ledte min medspiser og jeg ind i restauranten, og vi fik et hurtigt glimt af den hyggelige gårdhave, som vejret desværre ikke var til denne aften. Til gengæld blevdet rustikke lokale med rød-hvid ternede duge og ikke mindst en vinfyldt bar rammerne, som gav assosiationer til en ægte fransk bistro. Menuen denne aften bød på aspargessuppe af grønne asparges til forret. Som hovedret kunne man enten vælge en kød eller fiske hovedret. Kødet, som denne gang var kalvebov, blev serveret med bagt kartoffelmos, grønne asparges, sauterede svampe og vinaigrette sovs. Fisken var intet mindre end den ofte undervurderede havkat med blåmulsinger, vilde ris, fennikel og sauce. Som tredje ret kunne man vælge imellem franske oste og rabarber trifli på en ellers meget sæsonbetonet aftenmenu, præsenteret af vores smillende og effektive tjener.

Min medspiser og jeg var sultne og valgte straks at kaste os over det friske brød og den solide skive smør, imens et glas af husets hvidvin og rødvin blev hældt op til 25 kroner glasset. Udvalget af de ”dyre” vine, som vores tjener omtalte dem, er imponerende. Alt fra en dejlig Bourgogne til en skøn Barolo til kun 195 kroner flasken; alle barvine koster det samme. Hvis det er dyrt, er det vist kun for restauranten, som virkelig formår at få en til at føle sig hjemme ved de skæve træborde og stole.

 

vinkimgfileLzVOaSEVMvWPTaKxrdot

 

Smagen der blev væk
Aspargessuppen kom på bordet og til trods for en lidt falmet farve, var der fine skiver af knasende asparges og hakket persille, der gav retten et sommerfriskt pust. Desværre var det grønne input ikke stærkt nok i smagen til at hæve niveauet af suppe, der smagte ligesom den så ud. Lige lidt hjalp det med salt og peber på bordet. Rigtig ærgerligt at smagen ikke var mere gennemtrængende, når hensigten og råvarerne var gode.

Spændte på aftens hovedret, som var passeret forbi vores bord et par gange, måtte min medspiser og jeg endnu engang lade skuffelsen komme til sin ret. Til trods for et ellers dejligt stykke havkat, som lige havde fået en anelse for meget, og veltilsmagte fennikelstykker i en let og veltillavet skysovs, var de vilde ris og blåmuslingerne med til at hive retten ned. De kødfulde blåmuslinger, som ellers kan købes friske få meter herfra nede på havnen, var blevet til små indtørrede muslinger, som gav mistanke om en fortid som frostvarer (Gordon Ramsey ville være rasende). Så hellere være helt foruden disse eller erstat dem med en grøn salat. Vilde ris er vilde ris og måske ikke det festligste tilbehør, men de behøver ikke at være tørre og kedelige, som de desværre var denne aften.

Aftenes kødret var vinderen, i hvert fald hvis man lyttede til de andre spisende gæsters begejstring. Det er en god idé at holde øje med hovedretterne, der bliver serveret rundt omkring ved de andre borde, før man beslutter sig næste gang.

 

vinkimgfileaocqtBlrJoSstLsqsOYK

 

For enhver oste-elsker
Med Nordisk dit og dat, er det skønt at komme et sted, hvor der serveres en tallerken med 4 skønne franske oste. Heriblandt kan Tomme de savoir nævnes blandt to andre faste oste samt en blåskimmel, som pyntede på tallerkenen. Udvalget og dets størrelse var perfekt, hvis man ikke har en sød tand eller bare elsker ost.

 
En mands brød, en andens….
På dette tidspunkt kom straffen for glæden ved det dejlige brød, og vi måtte med sørgmodige blikke mod nabobordets rabarber trifli erkende, at vi ikke kunne spise mere denne aften. En hjemmelavet rabarberkompot prydede som hovedingrediens og gjorde makronerne usynlige og skabte fin bund for flødeskumstoppen.  Med to forretter, to hovedretter, en enkel ost og to glas vin endte regningen på kun 365 kroner. Det må siges at være rørende billigt og bekræfte rygterne om Sct. Oluf. Med den billige regning i mente og den frankofile stemning i restauranten, får man lyst til at komme igen. Dog må tilsmagningen af suppen og friske kødfyldte blåmuslinger blive i fantastien for nu.

 

Hvad: Sct. Oluf
Hvornår: Dagligt 12.00 – 14 og 17.30 – 21.00
Hvor: Mejlgade 33, 8000 Aarhus C, Danmark
Hvorfor: Fordi du har frankofile drømme og lever på en ussel SU
Mønt: Middag ca. 45 kr, aften ca. 135 kr for to retter og 145 kr for tre retter
Links: Sct. Facebook, Sct. Olufs som aarhussted

 

vinkimgfilezugAiEItsECuTJggtMPT

 

vinkimgfileMENLYfQPXLWkWJPuWiCf

 

vinkimgfilePJcWAmRQjGMLUOoWhqJq