WEEKENDGUIDEN – UGE 6

WEEKENDGUIDEN – UGE 6

Denne weekend byder på events, hvor du kan få varmen. Bevæg dig til lyden af god musik, som gør det umuligt at stå stille, eller krøl dig sammen i biografsædet. Våger du dig alligevel udenfor, så sørg for, at du befinder dig på Bispetorvet torsdag aften, hvor lyset fra hundredevis af lanterner vil symbolisere de unge hjemløse i vores by. Om du befinder dig inde eller ude, så er der i hvert fald rig mulighed for at nyde godt af byens mange og alsidige kulturelle events den kommende weekend.

 

Torsdag

I et samarbejde med Copenhagen Jazz Festival kan du på Radar lytte til Jazz Remixed, hvor ikoniske jazz plader tages under behandling. // Foto: Facebook-begivenhed

 

378 lys for unge hjemløse

Sted: Bispetorvet Kl.: 17:30-18:00 Mønt: Gratis

Torsdag aften kan du sammen med Ungdommens Røde Kors Aarhus, UngK, Fundamentet, Bindeleddet og Kirkens Korshær Aarhus være med til at tænde lys for og sætte fokus på de mange unge hjemløse i Aarhus. Nærmere præcist 378 unge mennekser. Samme antal lanterner vil blive tændt og lyse mørket op. Du kan være med til at vise din støtte ved at bære en lanterne eller blot kigge forbi og måske få lidt af en øjenåbner ved at se de mange lys samlet.

 

Jazz Remixed: Acid På Svenska (SE) + Kasper Staub

Sted: Radar Kl.: 20:00 Mønt: 90 kr. 

Senere torsdag aften kan du få varmen igen på Radar og lytte til Jazz Remixed, som er en del af Vinterjazz 2019. Denne aften kan du få fornøjelse af både Acid På Svenska ved Christian Lappalainen og DJ Bacid og senere Kasper Staub. Pladen Acid På Svenska er en blanding af folkeviser, melankolsk jazz og acid house. Kasper Staub er aarhusiansk pianist og komponist, som denne torsdag spiller musik lavet specielt til lejligheden.

 

Fredag

Samzara spiller op til dans på HeadQuarters fredag aften. // Foto: Facebook-begivehed

 

I Am Not Your Negro – Særforstilling i Øst for paradis

Sted: Øst for Paradis Kl.: 21:00-23:00 Mønt: 120 kr. 

Dokumentarfilmen I Am Not Your Negro fra 2016 vises i Øst for Paradis som optakt til præmieren på filmen If Beale Street Could Talk. Begge film baserer sig på skriverier af James Baldwin. De sætter fokus på racismen i USA fra borgerrettighedsbevægelsen til den dag i dag. Brug din fredag aften på at blive lidt klogere. Du får tilmed også serveret et glas rødvin, og efter filmen får du en gratis mulepose med dig.

 

Samzara + Support: Parabol

Sted: HeadQuarters Kl.: 21:00 Mønt: 30 kr til forsalg. 50 kr. i døren

På HeadQuarters kan du fredag aften udover at danse hele natten opleve en koncert med bandet Samzara. Som det er beskrevet på siden for eventet er Samzara “melankolsk melodisk indie, fremført med en punk attitude.” Forinden Samzara kan du lytte til bandet Parabol, som skal spille support. Det skal nok blive intenst på den fede måde.

 

Lørdag

ARoS hoster et tegne-event, hvor du kan slippe kreativiteten løs og blive udfordret på dine tegnekundskaber. // Foto: Facebook-begivenhed

 

Tegneworkshop på ARoS

Sted: ARoS Kl.: 10:00-14:30 Mønt: 25 kr. + indgang til museet

ARoS afholder tegneshow for kreative sjæle i alle aldre. Du vil blive udfordret med både “blyantsakrobatik”, tegneøvelser og tape-tegning. Det kræver ingen forkundskaber at deltage i tegneeventet, så prøv det af og brug et par timer af din lørdag på en måde, der nok er lidt anderledes end sædvanligvis. Kreativ udfoldelse har vel aldrig gjort skade.

 

Favorite Things 2YearBDay Woop

Sted: Tape Kl.: 21:00 Mønt: 40 kr. 

Tag på Tape og vær med til at fejre Favorite Things to års fødselsdag med sprudlende musik, som byder op til bevægelse og dans, præcis som det hører sig til i deres ånd!

 

Søndag

Billedkunstner Peter Land har fået æren af at være den første mandlige solokunstner, som udstiller på Kvindemuseet. Denne udstilling behandler blandt andet maskulinitet og den moderne manderolle. // Foto: Facebook-begivenhed

 

Eftertanker i UngK

Sted: UngK Kl.: 15:00 Mønt: Gratis

UngK holder på månedlig basis events, hvor de skaber et rum til eftertanke. Denne måned er temaet for samtalen Indeni//Udenpå, og det vil byde op til refleksioner over, hvad der betyder noget for os, hvordan vi ser ud og i særdeleshed sammenhængen derimellem. Hertil vil der være jazz og lidt forskelligt til at slukke tørsten.

 

”Dagens Helt” – En mandeudstilling på Kvindemuseet

Sted: Kvindemuseet Kl.: 10:00-16:00 Mønt: Entré. Studerende 50 kr. Voksne 65 kr. 

Kvindemuseet har lige nu for første gang nogensinde en udstilling lavet af en mand. Udstillingen Dagens Helt er en soloudstilling af billedkunstner Peter Land, som omhandler temaerne køn og maskulinitet. Udstillingen består af både videoværker, billeder og skulpturer og er både en sammensætning af ældre værker og værker, som er lavet specifikt til denne udstilling.

 

Hav en dejlig weekend!

Skriv en kommentar