WEEKENDGUIDEN – UGE 48

WEEKENDGUIDEN – UGE 48

Vinteren er vitterligt mørk og kold, men derfor behøver du ikke gemme dig under dynen og se Netflix hele dagen! Du skal ud og tage for dig af retterne, der heldigvis ikke kun består af gløgg og æbleskiver! Weekenden byder blandt andet på finsk synthpop, Arkibal og plantebanko på Institut for (X).

 

TORSDAG

Billedresultat for jaakko eino kalevi

Jaakko Eino Kalevi spiller på Radar torsdag aften. // Foto: jajajamusic.com

 

Litterær Lounge for sidste gang

Sted: Street Coffee, Aarhus Ø. Kl.: 19.30. Mønt: Gratis.

Hele Aarhus’ yndlingslitteratursalon kalder sidste omgang efter fem fantastiske år. Denne gang finder det sted i luftige omgivelser hos Street Coffee på Aarhus Ø. Programmet byder på altid veloplagte Bjørn Rasmussen, der er aktuel med sin tredje roman Jeg er gråhvid. Derudover kan du opleve Shosha Raymond, der i foråret debuterede med den anmelderroste Stillezone. Sidste litterære indslag er Liv Sejrbo Lidegaard, der er aktuel med digtsamlingen VI ER HER, der af hendes forlag Gyldendal beskrives som et ”polyamorøst roadtrip gennem et kriseramt Europa!” Sidst, men ikke mindst, er der livemusik med Kiosk.

 

Jaakko Eino Kalevi: Finsk synthpop på Radar  

Sted: Radar. Kl.: 20.00. Mønt: 140 kr.

Jaakko Eino Kalevi har efterhånden opnået en slags kultstatus i det danske indiemusik-miljø, og nu kan du endelig se giraffen i Aarhus. I oktober udkom hans femte soloalbum Out of Touch, der efter eget udsagn handler om at være ”Out of touch” og nyde det, som han forklarer i et interview til bandsoftomorrow.com

Som opvarmning har han ZAAR, der blandt andet har spillet på dette års Iceland Airwaves, så det kan vel næsten ikke blive andet end en god aften!

 

FREDAG

Billedet indeholder sandsynligvis: en eller flere personer og tekst

Clubacabarna i A-huset! // Foto: Facebook

 

Ferniseringsbar på ARoS: Hvad betyder det at høre til?

Sted: ARoS, niveau 8. Kl.: 16.00. Mønt: Entré til ARoS.

ARoS inviterer til ferniseringsbar i anledning af åbningen på den nye udstilling Far From Home. Der vil være åbningstale ved museumsdirektør Erlend G. Høyersten, musik og rig mulighed for at drikke dig lidt tipsy, før weekenden for alvor går i gang. Udstillingen Far From Home tager udgangspunkt i menneskets individuelle selvforståelse i en globaliseret verden og spørger: “Hvad betyder det at høre til?”

Få svaret på denne sindsoprivende cliffhanger til ferniseringsbar på ARoS!

 

Clubacabarna: ArkiBAL skruer op for varmen i A-huset

Sted: A-huset på Institut for (X). Kl.: 18.00-03.00. Mønt: Gratis.

ArkiBAL forvandler A-huset på Institut for (X) til en tropisk dansehal! Så tag striktrøjen på, så du kan tage den af igen, når du kommer ind, og vis så din favorit hawaiiskjorte frem! Hvem kunne ikke trænge til lidt eksotiske rytmer i den frostklare, skandinaviske vinternat?

 

LØRDAG

Arkitektskolens julemarked. // Foto: Visit Aarhus

 

Julemarkeder: Arkitektskolens julemarked og Rudolf Steiner-skolens julebasar

Sted: Aarhus Arkitektskole, Nørreport 20. og Rudolf Steiner-skolen Aarhus, Strandvejen 102. Kl.: 10.00-17.00. Mønt: Gratis.

Så blev det den 1. december, og du kan ligeså godt komme i gang med julegaverne. Alle ved, hvor gudsjammerligt frygteligt strøget i Aarhus er ved juletid, så hvorfor ikke satse på at finde dine julegaver andetsteds. Lørdag d. 1. december er der julemarked på Aarhus Arkitektskole, hvor studerende viser kreative forslag til julegaver.

Samme dag kan du tage til Julebasar på Rudolf Steiner-skolen, og der også plejer at være rigtig hyggeligt. Her kan du købe håndlavede julegaver og spise dejlig suppe og pandekager!

Link til Arkitektskolens Julemarked

Link til Rudolf Steiner-skolens julebasar

 

SØNDAG

Ingen automatisk alternativ tekst tilgængelig.

Tag til Plantecaféens jule-plantebanko i A-Huset. // Foto: Facebook

 

Plantecaféen: Plantebanko – juleudgave!

Sted: A-Huset (Ínstitut for X). Kl.: 12.00, 14.00 og 16.00. Mønt: 35 kr.

Plantecaféen har gjort det før, og nu gør de det igen! De laver plantebanko, men denne gang er det en særlig juleudgave, der på grund af stor interesse vil finde sted i A-huset. Til plantebanko kan du vinde flotte plantepræmier og andre spændende ting. Med i billetten får du endda æbleskiver, og hvordan kan man forestille sig en bedre måde at fejre 1. søndag i advent?

Vær opmærksom på, at der skal bestilles billet til plantebanko, men det er nemt og kan gøres via Facebook-begivenheden.


// Coverfoto: Akram Skaikar

Skriv en kommentar