WEEKENDGUIDEN – UGE 47

WEEKENDGUIDEN – UGE 47

Vi ved det alle sammen. Vi kan mærke det i pengepungen, lugte det på strøget, se det i Salling og føle det i bæltehullerne. Julen er her. Black Friday har tilmed også slået rødder i weekendens kommende fredag, hvor et forbrugsmekka af julegaveindkøb og churrosspisning står i blomst. Derfor har VINK besluttet, at denne uges WG er en anti-money-eater WG, hvor stort set alle de dejlige begivenheder, vi har fundet til jer, er under 50kr. Vi vil hylde det antikapitalistiske og give hjertet og dankortet en powernap, inden december for alvor tager fat. Kig med!

Torsdag

// Foto: Teatret Svalegangens hjemmeside

Tro (mindre) på dig selv – Et comedyforedrag om hjernen

Sted: Teatret Svalegangen. Kl.: 20-21 Mønt: 50 kr. 

Teatret Svalegangen skriver: ”Andreas Hoff leverer under titlen “Tro (mindre) på dit selv” et soloshow om sindets tilbøjelighed til sommetider at overvurdere egne evner. Andreas har selv haft stress fordi han troede for meget på sig selv, og hvad det kastede af sig af dilemmaer er der ingen grænser for. Han har ved anden lejlighed fejldiagnosticeret og -behandlet sig selv for en hudlidelse, i stedet for at indse han behøvede professionel hjælp (fra andre, altså!). Kom og bliv lidt klogere på sindets tilbøjeligheder, både hos helt almindelige mennesker, men også komikerens egen krøllede hjerne.”

Kan du også stoppe op en gang i mellem og føle en ironisk distance til livets hurtighed og forventninger, og har du lyst til sommetider at grine lidt af det hele? Så tag ind og nyd en times sandheder fra læge og kommende psykiater Andreas Hoff, som ikke kun vil få dig til at tænke, men også trække på smilebåndet en gang eller 15.

Tegneklubben #5

Sted: UHK, Knudrisgade 5. Kl.: 18-20:30. Mønt: Gratis. 

Ungdomskulturhuset afholder for 5. gang tegneklub, hvor din indre Picasso eller endnu sovende artistiske evner kan slå rødder med blyant og papir. Man medbringer selv tegnesager og skitsebog, og så sørger UKH for god stemning og passionerede medlemmer. Et klubmedlem siger følgende om tegneverdenen: ”Jeg har tegnet meget som barn, men på et tidspunkt blev det underprioriteret, fordi jeg så på det som sådan en børneting. Men så tog jeg på højskole, og begyndte at tegne igen. Jeg fandt ud af, at man jo faktisk kunne blive bedre til at tegne, og det var fedt at kunne se en forbedring for eksempel via perspektivtegning.”

 

Fredag

// Foto: Facebook-begivenhed

 ABZ 2018 grand Opening!

Sted: Dokk1. Kl.: 17-24. Mønt: Gratis. 

På fredag bliver der på Dokk1 afholdt åbningsfest af Aarhus Art Book & Zine Fest. Temaet til dette års festival er ”Zines and scenes”, som inviterer til en undersøgelse af forskellige grafiske scener indenfor politik, kultur, visuals m.m. Tag din karabinhage i bukserne, dr. Martens på fødderne og lad fredagen gøde din indre kunstelsker.

FoodFilmFestival Gatromand Burgerworkshop + visning af Pulp Fiction

Sted: FOF H.H Seedorfstræde 7 og derefter Øst for Paradis, Paradisgade. Kl.: 16:30-23:55. Mønt: 375 kr. 

I forbindelse med FoodFilmFestival 2018, kan man fredag d. 23 november være med til en spændende aften med de dejlige herrer Mads Schytte fra Gastromand og filmkunstneren Tarentino. Familiefaren fra Gastromand kommer og viser alle sine blærede tricks fra Burgerverdenen, hvor han giver sit bedste bud på The Big Kahuna Burger og the 5$ shake. Efter workshoppen vil man i fællesskab følges ned til Øst for Paradis, hvor kultklassikeren Pulp Fiction bliver vist med efterfølgende drinks og dans til Tarantino-soundtracks. Mads Schytte vil være aftenens guide, og der er udsigt til en notorisk forrygende aften med god smag i alle henseender.

 

Lørdag

// Foto: Facebook-begivenhed

Berlin Calling på Galerie Parnasse

Sted: Galerie Parnasse, Rosensgade 22, baghuset. Kl.: 10-15. Mønt: Gratis.

Lørdag d. 24 november holder 15 kunstnere med base i Berlin fernisering af deres kunstværker i Galerie Parnasse. Udstillingen hedder Berlin Calling og der er garanteret noget spændende at se på med en blanding af installationskunst, skulptur, foto mm. Lidt af hvert fra den berlinske kunstscene – lige midt i Århus. Udstillingen vil være åben fra 24 nov. – 10. december 2018. Så giv netflix en pause og fodr din indre kulturkritiker med et galleribesøg på lørdag!

Mikkeller Aarhus 3rd anniversary party, run and tattoos!

Sted: Jægergårdsgade 61. Kl.: 11-23. Mønt: Gratis.

På lørdag er der dømt voksenudgave af 3-års fødselsdag, når Jægergårdsgades øl-imperium Mikkeller afholder fødselsdag. Der vil være flere runder med gratis øl til de heldige, øl-løb kl. 12.30 og mulighed for at kropsliggøre fejringen med en tatovering lavet af de svenske Jonas og Aleksandra fra Crooked Moon Tattoo- Malmö, som også gæster huset i løbet af dagen. Så drop DP’en eller fadøllen på det lokale værtshus, og kom forbi Mikkeller til god stemning og en sikkerhed på god øl fra alle tænkelige kanter og kroge.

 

Søndag

// Foto: Facebook-begivenhed

Sol og Sang

Sted: Den Permanente. Kl.: 7:45-8:45. Mønt: 30 kr. 

Søndag d. 25. november giver Aarhus 2018 – Europæisk Frivillighovedstad og Natur Retur dig muligheden for at opleve solopgang med havudsigt og bålhygge. Der vil være sørget for tæpper, liggeunderlag, varme drikke og glødende gnister, så det eneste du skal medbringe er morgenmad, en tyk jakke og sangsult, da der vil være lagt op til en højskolesang eller to. Weekender er travle tider nu om dage, men hvis du alligevel ikke ligger og bobler efter Mikkellers øl-party eller lørdagens bytur, så grib muligheden for et pusterum i lyset af naturens eget stroboskoplys.

Jul på REUSE

Sted: REUSE Aarhus, Godsbanen. Kl.: 12-15. Mønt: Gratis. 

Der er julestemning hos REUSE på godsbanen. Søndag d. 25 november er der fyldt op i udstillingscontaineren, og de frivillige står klar til det store ryk ind. Så mangler du den sidste lille julenisse til nisselandsbyen eller julestjernen til din adventskrans, så slå et smut forbi. Du vil med sikkerhed ikke komme tomhændet hjem!


// Coverfoto: Akram Skaikar

Skriv en kommentar