Weekendguiden – uge 46

Weekendguiden – uge 46

 November er begyndt at blive en del kølig – men derfor er det godt, at der er kulturoplevelser at varme sig på i denne uge. Læs med, når Weekendguiden tager dig rundt til biograf i Aarhus Domkirke, ungdomsteater og rock-koncerter som blot få muligheder i denne uge:

 

TORSDAG

 

MEET AND GREET: FÅ STYR PÅ ØKONOMIEN  

Sted: Frontløberne. Kl.: 16:30– 18:30. Mønt: Gratis, men kræver tilmelding via event-link

Det er aldrig superspændende at kigge ned i regnskabsskuffen! Men det hjælper lidt, hvis man sidder sammen med andre, der befinder sig i en lignende båd!

På torsdag inviterer Frontløberne alle unge kunstnere, kulturmagere eller foreningsmedlemmer indenfor i hyggeligt lag. Revisor Gert Malmquist svarer på spørgsmål indenfor økonomistyring, samt tips og tricks til at gøre det simpelt og ordentligt.

Til Meet & Greet-events inviterer Frontløberne en håndfuld gode folk ind i projekthuset, der alle har tonsvis af erfaring indenfor hver deres felt – og ikke mindst har lyst til at dele den og giver deres bedste tips og tricks til livet i kulturbranchen. Så pak rygsækken med gode spørgsmål og ret snuden efter Frontløberne nede på Jægergårdsgade 154.

Vær opmærksom på, at man skal tilmelde sig – linket kan findes i Facebook-eventet.

 

NATKIRKEN I NOVEMBER

Sted: Vor Frue Kirke. Kl.: 20.00 – 23:00. Mønt: Gratis

Sørg for varm sweater, fornuftigt fodtøj og en god ven – hvis du gør det, er der mulighed for at besøge Vor Frue Kirke i aftentimerne, hvor der bydes indenfor til at opleve kirken i mørkets skær, bl.a. med et musikalsk indslag med Vokalgruppen Concordia.

2020 har været et besynderligt og også ret kaotisk år: Hvis du har brug for et refleksionsrum eller blot er nysgerrig på at opleve én af Aarhus’ kirker by night, er dette en god mulighed for at gribe én du holder af og sammen tage på tur.

 

FREDAG

PERFORMANCE SOY MILK

Hvor: Kunsthal Aarhus. Kl. 13:30 – 15:00. Mønt: Gratis, men tilmelding til en tidslomme er nødvendig via link

Har du lyst til at bruge fredagen på en kunstperformance og er du sprogentusiast, så frygt ej – performancen Soy Milk finder sted på Kunsthal Aarhus i tidsrummet kl. 13:30 – 15:00; fem performere fremfører værket ”Soy Milk”, skabt af kunstneren Louise Haugaard Jørgensen, som opføres på norsk, svensk, engelsk, tysk og dansk i kanon.

”Soy Milk” tager udgangspunkt i en monolog skrevet af Haugaard Jørgensen; i monologen fortæller et jeg om at være i sin lejlighed, lytte til naboen gennem væggen, snakke i telefon, læse mails og chatte med en ven, der bor på den anden side af Atlanten. Sproget flyder gennem flere kanaler, der kommunikeres og miskommunikeres, tolkes, genfortælles og antages.

Performancen vises otte gange for kun 5 personer ad gangen, så sørg for at booke én af tiderne via event-linket.

 

KATEDRALBIO: GETT (2014)

Sted: Aarhus Domkirke.  Kl. 19:00. Mønt: Gratis

IAarhus Domkirke vises det israelske-franske drama, GETT fra 2014; i forbindelse med KatedralBio sætters der fokus på, om De Ti Bud stadig er grundlaget for det nutidige menneskes etiske og sociale liv anno 2020.

GETT handler om en jødisk skilsmisse; En skilsmisse kræver ægtemandens fulde tilsagn før den kan fuldbringes og det nægter Elisha Amsalem at give sin kone, Viviane. GETT ledsages at et oplæg om køn og religion ved cand. teol. PhD. Benedicte Hammer Præstholm, som til daglig er studielektor ved Pastoralseminaret i Aarhus.

KatedralBio er et samarbejde mellem biografen Øst for Paradis og Aarhus Domkirke.

 

LØRDAG

AARHUS TEATER – ROTTWEILER

Sted: Aarhus Teater. Kl. 14:00. Mønt: 130,-

På Aarhus Teater skal man være hurtig, hvis man skal få oplevet Opgang2 Turnéteaters nye ungdomsforestilling Rottweiler. Rottweiler er anden del i Opgang2 Turnéteaters trilogi om kærlighed og relationer mellem mennesker og er en forestilling om en familie i opløsning og tre søskendes kamp for at holde fast i sig selv og hinanden.

Opgang2 havde stor succes med deres tidligere forestilling 4EVER, der bestod af underholdende musikalsk teater, som kun er værd at opleve.

Billetter kan købes til dagen på Aarhus Teaters hjemmeside lige her.

HIGH KINDERGARTEN: DEADPAN + BLOOD CHILD

Sted: TAPE, Mejlgade 53. Kl. 19:30. Mønt: 80 kr. forsalg / 90 kr. i døren

Livemusikken lider stadig under disse I-kender-c-ordet-tider – men på lørdag spilles der to koncerter på TAPE, selvfølgelig med hensyn til de gældende restriktioner:

Hvis du er til alternative rock, skal du tjekke de to bands Deadpan og Blood Child ud – lyden holdes i old-school rock-stilen, men er tilsat et energi, der kun kan rive dig med som lytter.

Der er mulighed for at have 40 stk. publikum, så køb din billet før din nabo på Facebook-eventet!

 

SØNDAG

MIKKELLER KNITTING CLUB AARHUS

Sted: Mikkeller Bar Aarhus, Jægergårdsgade 61. Kl. 14:00 – 18:00. Mønt: Gratis

Vi kan ikke komme udenom det: det er begyndt at blive koldt udenfor! Så hvis du også kan lide at holde varmen, samt også gør dig i at strikke, kan du slå to fluer med et smæk, hvis du sætter kursen efter Mikkeller Bar på søndag: Her bliver der inviteret indenfor til deres første strikkeklub!

Du får 10% af dit ølkøb, hvis du tager dit strikketøj med – der er plads til 22 personer, så tag afsted i god tid.

 

KONCERT MED ADMETA STRING QUARTET  

Sted: Det Jyske Musikkonservatorium. Kl. 19:30. Mønt: Gratis, men der arbejdes med først-til-mølle-princip

I Kammermusiksalen på søndag kan du opleve en strygekvartet bestående af tre forskellige nationaliteter. Blandingen har også inspireret aftenens program – der bydes indenfor til en aften med ”masser af temperament, medrivende melodier og god stemning”, som kvartetten Admeta selv lover.

Tag masken på, flyt fødderne og nyd en gratis koncert!

Pas på jer selv derude!

 

//Coverfoto: VINKaarhus

Skriv en kommentar