Weekendguiden – UGE 47

Weekendguiden – UGE 47

Efter at have skøjtet til og fra stemmeurnerne på ny-glatte fortove i årets første vintervejr, fortjener de fleste af os vist en lun og fredelig indendørsweekend med varm the og klementiner. Til dem, der alligevel ikke kan holde sig under tæppet, bringer Film & Teater-redaktionen her et par praj om fede arrangementer, som vil lyse byen op i de mørke aftentimer fra torsdag til søndag!

 

Torsdag

Screenshot fra den anmelderombejlede komedie The Square. // Foto: Fredrik Wenzel

 

THE SQUARE har danmarkspremiere

Sted: Øst for Paradis Kl.: 12.10 Mønt: 85 kr.

Her i 2017 rendte den svenske instruktør, Ruben Östlund, med guldpalmen i Cannes for sit dansktalende mesterstykke om den agtede kunstkurator, som efter at have fået hugget sin tegnebog går berserk for øjnene af sin forundrede omgangskreds. Östlund viste med sin lille perle Turist (2014), at han formår at give den skandinaviske cringe-komedie et skud menneskekærlig socialkritik, uden at gøre den hverken flødet eller snobbet. Gå ikke glip af The Square!

 

Get Your Gun

Sted: Radar.  Kl.: 20.00  Mønt: 90 kr.

Den nordiske stemning kan både indtages med øjne og ører på torsdag!
Er du i et dystert lune og føler for at synge vinteren ind til dybe, forvrængede guitar-klange, står Get Your Gun for seancen på Radar. Forvent en lydmur af hård, bleg stonerrock, som prikker til dine jernalder-gener! For fans af genren er koncerten en no-brainer.

 

What if women ruled the world?

Sted: Studio 1, Filmbyen  Kl.: 19:30  Mønt: 100 kr. (studerende)

I Den Kolde Krigs køligste dage evnede den legendariske filminstruktør Stanley Kubrick at drive satire på skødesløshed, han så hos verdens ledere under det våbenkapløb, som gjorde en tikkende bombe ud af selve jordkloden. Den sorte komedie, Doctor Strangelove har i årtiernes løb tillige moret og skræmt sine seere med antydningen af, at magtkampen til syvende og sidst bundede i en forvreden hyper-maskulinitet, som gjorde de blege mandslinger i toppen af krigsministerierne til en trussel mod alt liv på kloden. Filmen er i høj grad spillet som et teaterstykke, og kunstneren Yael Bartana har nu samlet et hold af skuespillere og aktuelle samfundstænkere til en genfortælling af historien med omvendt fortegn. Denne gang er The War Room fyldt med kvinder! Falder bomben alligevel? Tag ned i Filmbyen torsdag, fredag eller lørdag og se!

 

Fredag

Kalder alle humanister! // Grafik: STAK

 

Stak // Bar

Sted: Dome of Visions Kl.: 16:00 Mønt: Gratis

Studenter Task Force for Kreativitet (STAK) gør på fredag Domen til mødested for alle humaniorastuderende, som ønsker at komme tæt på den kreative side af det aarhusianske arbejdsmarked på sjov og afslappet vis. Vekselvirkningen mellem faglig samtale og små koncertoplevelser skal gøre Pier 2 til aftenens bedste sted at være for enhver ambitiøs humanist, der ønsker at kende sin plads i erhvervslivet uden for akademiet.

 

Polaritetens paradoks

Sted: Musikhuset Kl.: 19.00 Mønt: 120 – 210 kr.

Akkompagneret af pianist Carsten Dahl vil ingen ringere end Mogens Lykketoft, Holger Bech Nielsen, Anne Sophie Jørgensen og Jens Otto Kjær Hansen på fredag blande deres personlige viden og erfaringer på scenen i Den Lille Sal. Målet er at afdække hvad begrebet “splittelse” betyder for både den store, politiske og den lille, personlige verden, som vi alle lever i – uden helt at deles om. Emner som videnskab, økonomi og sjæleliv vil blive vendt, når de fire talere gør dig klogere på, hvad samfundets polarisering betyder for vores identitet som almindelige mennesker.

 

Lørdag

Samlivets spændingsfelter slår gnister i seks små fortællinger. // Pressefoto publiceret af Aarhus Teater

 

hvad vi taler om, når vi taler om kærlighed

Sted: Stiklingen. Kl.: 19:30 Mønt: 60 – 95 kr.

Otte dugfriske talenter fra Den Danske Scenekunstskole lægger kød og blod til karaktererne fra Raymond Carvers mest læste novellesamling i et stykke, der italesætter de bånd, som mistelten og Rød Aalborg i den kommende måned både vil knytte, stramme og knække mellem partnere i hobetal. Inden rusen for alvor får sit tag i dig, kan du måske klare tankerne en smule ved at smutte en tur i teatret og høre, hvad de taler om. Der er stadig et par billetter til de hurtige!

 

Byttemarked Aarhus

Sted: Studenterhus Aarhus Kl.: 10:00 Mønt: Gratis.

Dørene åbnes lørdag formiddag til fem timers fri udveksling af alt godt fra gemmerne. Fat din reserve-elkedel, den ubrugte bluray-afspiller eller den halvpinlige stak M!-magasiner fra efterskoletiden og byt hele gøgemøget til hvad end byen og skæbnen måtte unde dig! Det bliver et sats for alle, men du kan være heldig at få et par nye venner med i byttehandelen.

 

Søndag

I Mejlgade vil der blive plads til at vende blikket indad med tre aktuelle undergrunds-forfattere. // Foto: Silja Henderson

 

Hvil dig

Sted: Derhjemme Kl.: Hele dagen Mønt: Gratis

Gud ved det; søndag bliver en god dag at hvile ud på. Det har været en lang uge og en lang weekend. Saldoen er sidst på måneden, kommunalvalget er overstået, og bryggerset er stopfyldt med rov fra Black Friday, som skal refunderes i morgen, fordi du fik langt bedre sager med hjem fra byttemarkedet i går. Om en uge er det første søndag i advent, så vær lidt god ved dig selv inden juleræset går los. Skal du absolut have en sidste oplevelse før ugens udgang, lyder anbefalingen som følger:

 

Litterær Lounge

Sted: Ballet Akademiet Kl.: 14.00 Mønt: Gratis

Lokale, skønlitterære talenter læser op fra deres værker og giver således en smagsprøve på byens poesi.
Der vil være musik.
Det bliver dybt, ægte og søndag.

 

God weekend, Aarhus!

 

Skriv en kommentar

Born way south, raised by tha state.