cropped-VINK-logo-sort.png

Efteråret tager til, og de tykke jakker finder vej fra knagrækkerne derhjemme til Aarhus’ gader og stræder. I takt med at mørket sænker sig tidligere og tidligere, bliver caféerne dog også varmere og mere indbydende, skovens farver og blæst mere farverige og opkvikkende og spillestedernes indendørs musikoplevelser mere lokkende. Der er masser at give sig til – også selvom det bliver koldere udenfor. Denne “Dome of Visions-special” weekendguide bringer dig 14 foreslag til weekenden, hvor vi siger tak for nu til Domen version 3.0 på PIER2.

 

TORSDAG

Dome of Visions inviterer til stor tre-dags afskedsfest. // Foto: Visit Aarhus

 

Torsdagens Prefest!

Sted: Inge Lehmanns Gade, PIER2, 8000 Aarhus C. Kl.: 20.00 – 00.00. Mønt: Gratis.

Et maraton af en farvelfest-weekend i Dome of Visions skydes igang allerede torsdag aften klokken 20.00, hvor vores alle sammens kultur-dome præsenterer fire lokale Aarhus-bands. I samarbejde med de tre musikkollektiver Blikflak, Sputnik Music Collective og Rou inviteres du indenfor til en hel aften fyldt med skarpe musikalske oplevelser. Domen har endnu ikke løftet sløret for hele programmet, men MoonBee + The Astronauts, der er eneste navn på plakaten i skrivende stund, bør alene være nok til at trække jer ude på PIER 2. Der er dømt drømmende, højtflyvende stjerne-pop fra en inderlig og meget talentfuld månebi.

 

Flux Festival 2018 (torsdag, fredag, lørdag)

Sted: Mejlgade 53, 8000 Aarhus C. Kl.: torsdag kl. 19.00 – lørdag kl. 04.00. Mønt: Partout 190 kr., dagsbillet 90 kr. eller 120 kr.

Endnu et tre-dags arrangement lægger fra land torsdag aften. Byens alternative musikfestival Flux Festival slår dørene op til endnu et år med en stærk line-up af eksperimenterende, udfordrende, skæve, svære og helt utrolige acts. Torsdag aften kan du blandt andet opleve mageløs skyggefuld electro-pop fra Soho Rezanejads eller kompromisløs eurowave fra den neon-farvede dou TAN. Resten af programmet kan, og bør, tjekkes ud på begivenheden her. Der er få billetter tilbage.

 

Jazz på Pica Pica

Sted: Vester Allé 15, 8000 Aarhus C. Kl.: 20.00 – 23.00. Mønt: Gratis.

Er du til den mere tilbagelænede torsdag aften, men vil stadig gerne ud og give byen et kig, er torsdags-jazz på vinbodegaen Pica Pica lige sagen. Altid svingende og karismatiske Pica Pica præsenterer trioen Morten Haugshøj, Kristoffer Lysgaard og Jens Jefsen og topper således den sædvanligt hyggelige atmosfære af med et musikalsk selskab, der legelystent fortolker lækre jazz-standarter. Fang et glas vin i baren, vip med foden til høj kval-jazz og få en hyggelig torsdag aften ud af det på nul komma fem.

 

FREDAG

Lyd+Litteratur Festival 2018 præsenterer kunst i spændingsfeltet mellem litteratur, musik og lydkunst – i år kun med kvindelige artister. // Grafik fra facebookside

 

Dome of Visions slutter. Velkommen til fejring og fest!

Sted: Inge Lehmanns Gade, PIER2, 8000 Aarhus C. Kl.: 14.30 – 02.00. Mønt: Gratis.

Episode to af tre i Domens store afskedsweekend løber at stablen fra klokken 14.30 fredag den 26. oktober. Fokus på dagen er den officielle overlevering af Domen fra NCC til Aarhus Kommune, og der vil derfor være både bobler og lidt let at spise plus taler. Dertil kan du opleve performancekunst ved Lilibeth Cuenca Rasmussen og musik hele aftenen og den halve nat. Kom og sig tak til Dome of Visions 3.0 for over 600 dejlige arrangementer på bare to år – stor ros skal der i hvert fald lyde herfra!

 

Bikstok + support: John Vincent på VoxHall

Sted: Vester Allé 15, 8000 Aarhus C. Kl.: 20.00 – 23.55. Mønt: 265 kr.

Bevæger du dig fra de bynære haveområder og følger åen mod den anden ende af midtbyen er der mere dans i vente. VoxHall forvandles nemlig for en aften til ren Dancehall, når de tre store stokke fra Bikstok lægger vejen forbi Aarhus. Med sig som support har de DJ og producer, John Vincent, og muligvis helt ny musik i rygsækken. Du loves fed fest og høj cigarføring til et brag af en koncert. Træk i dit fitteste firser-sæt og råb ’ahh’, når drengene kommer til vores by.

 

Lyd+Litteratur Festival 2018 (fredag, lørdag)

Sted: Radar, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C. Kl.: fredag kl. 19.00 – lørdag kl. 01.00. Mønt: Partout 150 kr., dagsbillet 100 kr.

Med afsæt i eksperimenterende, unikke og nytænkende møder mellem litteratur, musik og lydkunst inviterer 365tekster, Geiger Records og Radar til Lyd+Litteratur Festival 2018. På to dage kan du lade dig indføre i festivalens kunstneriske univers af nye samarbejder, kuraterede sammenstød og genrebrydende format-laboratorier. Årets program sætter fokus på den kvindelige kunst og præsenterer således udelukkende kvindelige artister.

 

LØRDAG

Skate og øko-t-shirt i farverig kombination. // Grafik fra facebookbegivenhed

 

Det store lørdagsbrag

Sted: Inge Lehmanns Gade, PIER2, 8000 Aarhus C. Kl.: 09.30 – 03.00. Mønt: Gratis.

Tredje og sidste dag i Dome of Visions afslutningsweekend. Denne dag allerede fra klokken 09.30 om morgenen og helt til klokken 03.00 om natten. Dagen begynder med flowyoga, der klokken 12.00 følges op af frokostkaffe tilsat fusionsjazz fra bandet Klapjagt. Fra klokken 14.00 og frem er det hovedsageligt musikken, som præger programmet – dog med et enkelt indspark fra HAPS Peotry Slam og lækker aftensmad klokken 18.00. Til koncertgængeren vil der både være mulighed for at læne sig tilbage i afslappede lydlandskaber, nyde intense solo-udfoldelser og feste med eksperimenterne genre-bastarder. Det hele lukkes og slukkes af DJ Malte Sanggaard, der til daglig kan findes bag knapperne i klubkollektivet Favorite Things – en stensikker fest på de helt rigtige Domen-frekvenser!

 

PIER2 Havens Høstfest 2018

Sted: Inge Lehmanns Gade, PIER2, 8000 Aarhus C. Kl.: 14.00 – 17.00. Mønt: Gratis.

Bliver der proppet i Domen kan du altid stikke hovedet lige over i byhaven på PIER2. Her holdes der høstfest og hygges med snobrød og bål. Byhaven arbejder for grøn bykultur og nye fællesskaber i midtbyen, på programmet venter noget så afslappende som indsamling af blomsterfrø, høstning af grøntsager og plukning af blomster. Høstfesten er for alle, og man kan bare kigge forbi – det er ganske gratis.

 

FOLLY PALoOZA // A-Huset

Sted: Institut for (X), Skovgaardsgade 5C, 8000 Aarhus C. Kl.: 14.00 – 22.00. Mønt: Gratis.

Better skate than never! På godsbanen er der også gang i den på denne kommende efterårslørdag. Grafikerne fra FOLLY inviterer til FOLLY PALoOZA med skate konkurrence, A-hus fest, og senere på aftenen fest på Ogginokken. Sving forbi hvis du føler dig lækker i øko t-shirts med håndtrykte motiver, har det fedt med at stå på skateboard eller bare gerne vil hænge ud, mens du ser andre gøre det. Eventet er gratis og med farvorable muligheder for både at investere i kolde øl og fede tees.

 

Rasmus Matthiesen + support: Rigmor på Atlas

Sted: Vester Allé 15, 8000 Aarhus C. Kl.: 20.00 – 23.00. Mønt: 115 kr.

Aftenens koncert på Altas byder på tyk country/rock-atmosfære anført af den upcoming danske singer/songwriter Rasmus Matthiesen. Som en dansksproget blanding af amerikanske Kevin Morby og vores danske ikon C.V. Jørgensen, har Rasmus Matthiesen med sine seneste udgivelser taget et stort skridt fra en mere folket lyd over i et traditionsrigt univers af rockpoesi med lange skygger, søgen efter mening og tunge melodiøse stemninger. Support på aftenen er Rigmor, der fortolker Michael Strunges digte i et råt musikalsk billede.

 

SØNDAG

Lydhør På En Søndag inviterer dig til at spidse ørene og præsenterer musik fra Singapore, Indonesien og Danmark. // Foto fra facebookbegivenhed

 

Åbent Hus AUH Psykiatrien

Sted: Skejby Sygehus, Palle Juul Jensens Boulevard 175, 8200 Aarhus N. Kl.: 11.00 – 15.00. Mønt: Gratis

I november flytter Aarhus Psykiatriske afdeling fra lokalerne i Risskov til Skejby Sygehus. Inden da er der på søndag mulighed for at beskue de spritnye lokaler til et åbent hus-arrangement. Hvordan ser en psykiatrisk sengestue ud, hvilken kunst hænger på væggene, hvad er en sansehave, og hvorfor er der en boldbane på toppen af Retspsykiatrien? Sådanne spørgsmål, og mange flere, kan du få besvaret, når AUH åbner op. Tag ud og se noget du ikke har set før – og måske aldrig kommer til at se igen.

 

Lydhør På En Søndag  (Yngel, Iqbal Lubys, Dharma)

Sted: Splab, Mejlgade 32-34, 8000 Aarhus C. Kl.: 14.00 – 16.00. Mønt: 30 kr. (gratis for studerende)

Stop forbi Splab på din søndag eftermiddag og mød alt fra en “Artist-Musician-Guitar Explorer-Builder-Improvisator-Sound Artist” fra Indonesien til en avant-rock guitarist fra Singapore og helt til en dansk guitar-duo, der spiller guitar med sten og metalobjekter. Det bliver bliver skævt, støjende og anerledes, men også spændende, progressivt og intenst.

 

Århus Feminist Reading Group: Ecofeminism

Sted: Rum46, Studsgade 46, 8000 Aarhus C. Kl.: 14.00 – 16.00. Mønt: Gratis.

I den mere akademiske ende af weekendguiden, finder du en ægte studiegruppe – dog ganske åben for alle interesserede. Bæredygtige klima-ideologier og blik for ikke-menneskelige skæbner møder feminisme i begrebet ecofeminism. Tag afsted hvis du mangler nogle at diskutere klima og køn med, eller hvis du bare er nysgerrig. Læsegruppen foreslår selv flere tekster, man kan kaste et kig på inden mødet, men det er også helt OK at komme uden at have læst op.

 

Markeder i Musikhuset og på Godsbanen

Sted: Musikhuset Aarhus, Thomas Jensens Allé 2, 8000 Aarhus C eller Godsbanen, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C. Kl.: 10.00 – 15.00 eller 10.00 – 16.00. Mønt: Gratis eller 20 kr.

Mangler garderoben et strejf af efterårets farver, eller trænger værelset til en frisk genbrugsopdatering? På weekendens sidste dag er der rig mulighed for at få kastet lidt penge efter noget lækkert genbrug. I Musikhuset holder Flagstang Markeder loppemarked, imens Godsbanen ligeledes ruller det store loppemarkeds-tæppe ud. Smut forbi når du er helt ør i hovedet efter tre-dags fest Domen, alternative musikoplevelser til Flux Festival, Lyd+Litteratur Festival og Lydhør På en Søndag eller bare fede koncerter på VoxHall, Atlas og Pica Pica.

 

God weekend!