Hverdagen er officielt tilbage, og det er tid til at indfinde sig på studiet og arbejdet igen. Men fordi hverdagens trummerum er på sporet igen, skal det ikke afholde os fra at være kreative og kulturelle. Århus’ kulturliv har rystet posen godt, og uge 36 byder på alt lige fra fernisering og DIY-håndværk til éndagsfestival og søndagsloppemarkeder, der giver rig mulighed for at finde loppeguld denne weekend.  

 

TORSDAG

Festpynt-DIY og Frøsnapper ved Frontløberne // Coverbillede fra Facebookbegivenhed

Festpynt-DIY og Frøsnapper ved Frontløberne

Sted: Frontløberne, Sydhavnen Kl: 16.00-18.00 Mønt: Gratis

Ved Frontløberne kan du torsdag være kreativ med glimmer og papir og lave din helt egen festpynt til hvilken som helst lejlighed. Et hyggeligt og afslappet arrangement, hvor du kan tage en ven eller to under armen og kreere et lille origami-mesterværk eller nogle flotte guirlander. Og i Soulitate chaibar kan du købe lækre forfriskninger som fx frøsnappere, så de kreative safter ikke løber tør undervejs.

 

Koncert med Mekdes på Atlas

Sted: Atlas Kl: 20.00-23.00 Mønt: 160

Siden hun vandt LiveCamp 2019 og åbnede Bøgescenen på Smukfest har Mekdes taget den danske musikscene med storm. Mekdes rammer torsdag aften Atlas med sin nyudkomne ep FLY og sine sprøde vokaler, der får enhver i godt humør. Så er du til neo-soul og hungrer efter en god koncert, så er det stedet for dig.

 

FREDAG

Fernisering ‘Gestalter’ af Alba Høeg Andersen // Coverbillede fra Facebookbegivenhed

Åbningsfest hos ÅBEN Aarhus

Sted: ÅBEN Aarhus, Rosengade 28 Kl: 12.00-00.00 Mønt: Det afhænger af din øltørst

Århus får en nytilkommer i form af ølbaren ÅBEN – et dansk mikrobryggeri, der serverer aromatiske øl fra deres 24 forskellige haner. Der er mildest talt øl i lange baner, men er man ikke lige den store øl-connaisseur, så er der også mange andre lækre sager i baren. Og kan du ikke nå det fredag, så er der også åbningsfest om torsdagen og lørdagen.

 

Fernisering ‘Gestalter’ af Alba Høeg Andersen

Sted: Galleri June Bech, Studsgade 40 Kl: 16.00-20.00 Mønt: Gratis

Har du lyst til lidt kunst hen over weekenden, så skal du tage til fernisering hos Galleri June Bech. Her udstilles fotoserien Gestalter af fotograf Alba Høeg Andersen, hvor kameraet er ført bag scenetæppet og vores virkelighedsforestillinger bliver sat på spidsen. Udstillingen kan nydes med et glas vin eller øl og en god snak i kunstens tegn.

 

LØRDAG

En Pinlig Affære // Coverbillede fra Facebookbegivenhed

Emberfest – éndagsfestival i Aarhus C

Sted: Ember Music Collective, Tage-Hansens Gade 2 Kl: 12.00-23.00 Mønt: Gratis

Ember Music Collective afholder deres allerførste festival med koncerter, kolde fadøl og god stemning. Koncertprogrammet byder på otte forskellige artister, og med hensyn til Covid-19 afholdes der en 1,5 times lang spisepause, hvor man kan finde mad udenfor festivalpladsen.

 

THANK GOD FOR the 90’s & 00’s // Pinds Café

Sted: Pinds Café Kl: 20.00 Mønt: Gratis

Pinds Café inviterer til fest med masser af musik fra to af musikkens bedste årtier – 90’erne og 00’erne. Så har du og dine venner brug for lidt feststemning efter en uge på studiet eller arbejdet, kan I skråle med på ikoniske hits på Pinds Café.

 

En Pinlig Affære

Sted: Rytmisk sal, Musikhuset Aarhus Kl: 20.00-22.20 Mønt: 220

Lørdag byder også på det fantastiske show En Pinlig Affære, der i flere sæsoner er vist på Nørrebro Teater i København, men nu endelig kan opleves i Århus. Seks udvalgte oplæsere deler historier fra deres egne teenagedagbøger på både godt og ondt. Der er i hvert fald garanti for nogle gode grin, og måske kan man genkende sig selv i nogle af teenagefortællingerne.

 

SØNDAG

Sydhavnens Loppemarked // Coverbillede fra Facebookbegivenhed

Rita Blå’s Lopper Aarhus

Sted: Institut for (X), Godsbanen Kl: 11.00-16.00 Mønt: Gratis

Er du i humør til loppemarked og god søndagshygge, så er Rita Blå’s Lopper det perfekte sted. Her kan du finde alverdens loppefund og gode sager til lejligheden. Og hvis du tager en ven med under armen, bliver turen sikkert endnu mere hyggelig.

 

Sydhavnens Loppemarked

Sted: Soulitate chaibar, Sydhavnen Kl: 12.00-15.00 Mønt: Gratis

Sydhavnen holder igen loppemarked med masser af flot secondhand til gode priser. Der er også sørget for god stemning, når DJ ALX Online spreder funky toner ud til hele loppemarkedet. Er det lige præcis sådan du vil have din søndag til at se ud, så anbefaler VINK, at du tager til Sydhavnens Loppemarked.