Weekendguiden – Uge 34

Weekendguiden – Uge 34

Kalenderen fortæller, at vi er på tærsklen til at træde ind i den sidste sommerweekend for i år. Derfor har vi i denne uge hos VINK bestræbt os på at levere en ekstra sprød weekendguide med de bedste kulturtilbud, som Aarhus kan byde på. For sommerens sidste dage skal da nydes i fulde drag med et hav af festlige oplevelser! Læs videre nedenfor, og bliv klædt på til at afslutte sommeren med et brag!

 

Torsdag

Sommerbio under åben himmel

Sted: Moesgaard Museum, Moesgaard Allé 15, 8270 Højbjerg Kl.: 20.30-23.10 Mønt: Gratis

Normalvis finder biografoplevelsen sted inde i mørke lokaler, hvor frisk luft og blå himmel måske er det sidste man lige tænker på foran det store filmlærred. Denne torsdag vender Moesgaard Museum dog biografkonceptet på hovedet. Museet og AURA Energi inviterer til en unik filmoplevelse, når de som optakt til den kommende weekend byder på sommerbio udenfor under åben himmel. Aftenens film er den oscarvindende thriller, Parasite. Filmens originale drama og sorte humor kan nydes i Moesgaards lige så originale naturrammer, imens torsdagens aftenmørke langsomt indfinder sig. En helt speciel filmoplevelse er i vente!

Fredag

EqualClub x Hygge Bass Crew

Sted: Institut for (X), Godsbanen, Skovgaardsgade 5C, 8000 Aarhus C Kl.: 14.00-00.00 Mønt: Gratis

Institut for (X) har en mission denne fredag. De vil skabe intet mindre end en fuldstændigt ekstraordinær aften, kickstarte din weekend og efterlade dig med et kæmpe smil på læben. Der er dømt musik, skateboarding, hygge, glade mennesker og sommerskønne drinks. Der er ingen undskyldning for ikke at aflægge et af Aarhus’ fedeste miljøer et besøg, og mærke områdets rendyrkede kærlighed og gode vibes!

Cluster Square x Aarhus Festuge

Sted: Klostertorvet, 8000 Aarhus C Kl.: 14.00-00.00 Mønt: Gratis

Den længe ventede Aarhus Festuge skydes endelig i gang denne uge, når det hele går løs på fredag. I den anledning har Klostertorvet sammensat det noget nær perfekte festugeprogram, som allerede denne fredag består af et kulturelt overflødighedshorn. Pladsen åbner kl.14.00 og derfra er det bare med at slå sig løs til en masse musikalske indslag resten af dagen og frem til midnat. Der er gratis entré til det hele, så sving endelig forbi når det passer dig, og vær med til at gøre festugen endnu mere festlig!

Lørdag

Festivalen New Perspectives

Sted: Sydhavnen Aarhus, 8000 Aarhus C Kl.: 13.00-23.00 Mønt: 100 kr. (lørdag); 150 kr. (lørdag + søndag)

Hvis du stadig er i festivalsstemning (hvornår er man ikke det?), står Sydhavnen i Aarhus klar med alt godt fra kulturposen. Under navnet, Festivalen New Perspectives, har arrangørerne skabt et rum for udforskning af kunstens og kulturens mange sider. Programmet indeholder alt fra musik og digtoplæsning til workshops og lydinstallationer. Nyd en øl i solen omgivet af Sydhavnens rå rammer, og fordyb dig i de mange udtryksformer, som kunst kan frembringe.

Åbningsfest: GO EXTREME

Sted: Kunsthal Aarhus, J.M. Mørks Gade 13, 8000 Aarhus C Kl.: 15.00-23.00 Mønt: Gratis

Hvis innovation var en OL-disciplin kandiderer denne begivenhed til en medalje. For på lørdag holder Kunsthal Aarhus åbningsfest for et nyt udstillingsprojekt, der blander kunstens abstrakte og kreative univers med ekstremsportens fysiske og mentale hårdhed. Under åbningen af GO EXTREME-projektet har du blandt andet mulighed for at prøve dig selv af på den nye psykedeliske klatrevæg og få indsigt i kampsportens kunstarter. Udstillingen aktiverer på unik vis både krop og sind hos de besøgende, og skubber dermed til grænserne for, hvad vi overhovedet forstår ved kunst som en idé og som en praksis.

Søndag

Fantasilaboratoriet gæster Erlings Jazz- & Ølbar

Sted: Erlings Jazz- & Ølbar, Nørreport 8, 8000 Aarhus C Kl.: 20.00 Mønt: 80 kr.

På søndag kan du dyrke det fantasifulde, kreative, improvisatoriske og innovative, når jazz-gruppen, Fantasilaboratoriet, lægger vejen forbi Erlings Jazz- & Ølbar. Der er en hel særlig aften i vente, når en håndfuld af landets mest kreative jazz-kunstnere eksperimenterer, udfordrer og skubber til jazzen som musikalsk genre. Under koncerten vil du opleve et slags unikt musikalsk paradoks, når du på én og samme tid befinder dig i både centrum og i periferien af musikkens vel nok mest flydende og vidtrækkende genre. Gå ind i efteråret med en unik musikalsk oplevelse i sindet!

 

Coverbillede: // VINKaarhus

Skriv en kommentar