WEEKENDGUIDEN – UGE 25

WEEKENDGUIDEN – UGE 25

I weekenden er det midsommer, og vi runder det lyseste døgn. Denne guide opfordrer til fejring med VM i fodbold, gys i biografen, dansk yndlingsrock, italienske house beats, vestafrikansk dans, dinosaurer og duften af roser. Kort sagt – der er masser at gå glip af.

 

TORSDAG

Øst for Paradis' billede.

// Foto: Facebook-begivenhed

 

HEREDITARY + G&T

Sted: Øst for Paradis, Kl.: 19.30, Mønt: 115 kr.

Hvis man skulle ærgre sig over ikke at have fået fat i en billet til ginsmagning, er der trøst (og gin) at hente i en måske endda endnu federe torsdag aften. Øst for Paradis viser forpremieren på Hereditary og byder på gin og tonic!

Filmen ser mildt sagt spooky ud, så måske det lige præcis er en stærk G&T, der skal til, for at man tør se filmen, som i øvrigt kommer fra produktionsselskabet A24, der også tæller film som Lady Bird, Moonlight og The Killing of a Sacred Deer.

 

PLANTE-BASICS

Sted: Plantecaféen, Kl.: 19-21, Mønt: 95 kr.

Har man som jeg en del plantedrab på samvittigheden, holder Plukk workshop i Plantecaféen med titlen ‘How to kill your plant’.

Så kan man jo lære, hvad man i hvert fald ikke skal gøre. Og forhåbentligt også, hvad man så skal gøre i stedet for. Kom i gang med de spirende vindueskarme og blomstrende altankasser, så der er lidt til bierne.

 

VM (DK/AUS) på storskærm og Urban Picnic

Sted: Havnepladsen, Kl.: 14, Mønt: Gratis

Har du, lad os bare sige i løbet af sidste weekend, opbygget en svaghed for australske mænd, kan du se 11 svedige af slagsen, når Danmark på torsdag møder the Soccerroos. Kampen kan ses på storskærm på Havnepladsen, hvor man også kan Urban Picnic’e. Det kan man i øvrigt hver dag under hele verdensmesterskabet.

 

FREDAG

//Foto: Facebook-begivenhed

 

I tvivl om din fremtid?

Sted: Dokk1, Kl.: 10, Mønt: Gratis

Selvom sommerferien står for døren, og tankerne mest går på varme strande og kolde cocktails, er der for nogle lige et par svære valg, der skal nås at træffe først. Nemlig valget af uddannelse. Heldigvis er der hjælp at hente, når Studievalg Øst holder workshop for de tvivlende. Her får du øvelser, refleksioner og viden til din valgproces.

 

DIARABY JAMM 2018 

Sted: Institut for (X), Godsbanen, Kl. 19, Mønt: 50-350 kr.

Fredag og lørdag er der på Institut for (X) festival for vestafrikansk musik og dans. Diaraby og Jamm betyder kærlighed og fred, og disse ord skal fejres med dans, trommer, koncerter, danseshows, mad, te og tøj.

 

The MINDS OF 99 – FED FREDAG

Sted: Tivoli Friheden, Kl.: 20, Mønt: 120 kr. (160 kr. på koncertdagen)

Jeg siger det bare, så du ved at: Tivoli Friheden er knivskarpe, når de lover Fed Fredag – især, når The Minds of 99 spiller koncert.  Så hvis du gerne vil ud af din krop, behøver du ikke vente helt til Solkongentouren i november, som først var totalt udsolgt, men som heldigvis er suppleret med en masse ekstrakoncerter til dem, hvis hænder ikke var hurtige nok (der er stadig billetter til d. 24. november på Train).

 

LØRDAG

// Foto: Magnus Bach, Schultz & Forevers billede

 

Apropos the Minds of 99, så burde flammerne spejles i vandet, når det lørdag er sankthansaften. Men bålet er nok desværre rimelig slukket af et åben-ild-forbud som følge af maj og junis bragende sol og svedne græsplæner. Så her er et par bud på bålfri sankthansaften.

 

Schultz & Forever på SPOT Royal 

Sted: SPOT Royal-scenen, Kl.: 14.30, Mønt: Gratis

Jeg så sidst Jonathan Schultz for cirka 5 år siden til releasekoncerten på ep’en Céline, hvor jeg blev ret betaget af hans særegne vokal og melankolske univers. Selvom stilen er lagt en anelse om på debutalbummet Grand Guignol, er jeg stadig lige betaget. Lørdag spiller han på SPOT Royal-scenen, som oser af sommer-å-stemning, og hvor det er oplagt lige at nyde lidt hvidvin og sol til musikken.

 

LiteratureXchange – Mellemøstens kvinder til hverdag: Sahar Mandour og Sara Omar

Sted: Godsbanen, Åbne Scene, Kl.: 11, Mønt: 60 kr. (Studerende 40 kr.)

LiteratureXchange-festivallen er godt i gang, og lørdag kan du blandt meget andet se denne talk om kvindesyn og ligestilling i nutidens mellemøstlige samfund. Begge kvinder har beskrevet kvinders liv i mellemøstlige samfund, og begge har de levet, eller lever, i Mellemøsten. Talken er på engelsk.

 

Elektronisk sankthansfest

Sted: B//huset, Kl.: 22, Mønt: 70 kr. 

Der er lovet magisk midsommer, når FEUM, Foreningen for Elektronisk UndergrundsMusik, inviterer til sankthansbål i følgeskab med deep and hypnotic techno. Italienske Giorgio Gigli leverer beatsne og supportes af Vincent Kirk.

 

SØNDAG

// Foto: VisitAarhus

 

Jurassic World 2 – Fallen Kingdom

Sted: Fx CinemaxX, Kl.: 12, 15, 18, 21, Mønt: 165 kr. i IMAX 3D 

Eventuelle tømmermænd fra weekendens udskejelser kan passende plejes i biografen til dino-action i form af Jurassic World 2 – Fallen Kingdom. Jeg selv har ventet spændt på en forløsning til den nervepirrende cliffhanger med T-Rex sluppet fri af sit bur.

 

Rosens Fest

Sted: Plantorama, Egå, Kl.: 9-18, Mønt: Gratis

Roser er røde.
Violer er blå.
Hvorfor ikke tage til Rosens Fest
i Egå?

Roser er kærlighed. Roser er duft. Plantorama fejrer rosen, og der er mulighed for både at købe og vinde roser i et utal af variatoner og farver.

 

Weekendavisen på Løve’s

Sted: Løve’s, Kl.: En lang morgenkaffe, Mønt: En stor kop kaffe og Weekendavisen til ca. 44 kr. 

Du kan også tage på Løve’s og læse Weekendavisen, som du alligevel ikke nåede at få læst i weekenden, fordi du var til alle ovenstående fede events. ‘Selv tak.’

 

Skriv en kommentar