WEEKENDGUIDEN – UGE 20

WEEKENDGUIDEN – UGE 20

Maj er allerede halvvejs overstået og sommeren lurer om hjørnet. Solen og de varme temperaturer har allerede gjort sin debut, og det giver jo kun en lyst til at gå ud og opleve Smilets By og alle dens goder. I denne uge byder Weekendguiden både på teater i det fri, feminisme, foredrag, koncert og suppe til sjælen – så læs med her!

TORSDAG

Forpremiere i det fri

Sted: Moesgaard Museum Kl.: 20.30 Mønt: fra 45 kr og op

Efter år med udskydelser og corona som headliner kommer Hobbitten endelig til Aarhus. Denne torsdag starter teaterstykket for åben himmel nemlig endelig ved Moesgaard Museum, og I kan komme med til forpremieren! Det grønne område foran museet forvandles til den eventyrlige verden Midgård med hobbitter, trolde, elve, drager og meget mere. Så tag din yndlings Tolkien-fan under armen og tag en tur til Moesgaard denne torsdag!

 

Læger uden Grænser og Fairbar

Sted: Fairbar Kl.: 19.3o Mønt: gratis

Måske overvejer du at blive en del af Læger uden Grænser, eller også vil du bare gerne høre mere om det fantastiske arbejde, de laver. Uanset hvad din grund er, så er Fairbar stedet for dig. Denne torsdag kommer Jette Hæstrup, som er jordemoder og tidligere udsendt, og fortæller lidt mere om, hvordan det egentlig er at være afsted. Du kan nyde det korte foredrag med en kop kaffe eller en øl i hånden, imens du lærer lidt mere om hjælpeorganisationen.

//Foto: Oliver Spicer fra Unsplash

FREDAG

Feminisme, foredrag og fredagsbar

Sted: KØN museum Kl.: 15.00 Mønt: fra 60 kr (gratis hvis du er under 18)

Det er fredag og du skal have en fyraftensdrink, og er der noget bedre sted at få en drink end på KØN, imens du hører om det feministiske tidsskrift Kvinder, Køn & Forskning? Det tror jeg ikke! Tidsskriftet forsker med fokus på køns- og minoritetsforskning, og i en tid hvor dén slags forskning møder meget modstand, kræver det en del. Derfor kommer de og fortæller lidt mere om dem selv og deres mission, imens de byder ind til både øl, vin, bobler og vand!

 

Fed fredag med 3 legendariske 90’er ikoner

Sted: Tivoli Friheden Kl.: 20.00 Mønt: 200 kr

Desværre måtte Aqua melde afbud på grund af sygdom, men heldigvis har Tivoli Friheden leveret hele 3 navne, der får mit teenagehjerte til at gå helt amok! Ingen ringere end DJ Aligator, DAZE og Cartoons lægger nemlig vejen forbi Aarhus denne fredag aften, og de bringer alle deres største hits. Så begynd allerede nu på at øve dig på både The Whistle Song, Superhero og Witch Doctor, for alt det bedste fra 90’erne kommer og starter en kæmpe fest denne fredag aften!

//Foto: Anthony DELANOIX fra Unsplash

LØRDAG

Stand Up Paddle x affaldsopsamling

Sted: Tangkrogen Kl.: 12.30 Mønt: gratis

Denne uges lørdagsprogram starter ud med både noget godt for kroppen og for sjælen. Vi skal nemlig ud og stand-up-paddle OG samle skrald på stranden. SUP & Surf tour har nemlig fokuseret på miljøet denne lørdag, og du kan komme med ud og prøve SUP samtidig med, at du gør dit for klimaet. What’s not to like? Så hvis du gerne vil starte din lørdag godt ud, så er Tangkrogen stedet for dig!

 

Drinks og dejlige toner på toppen af Aarhus

Sted: Salling Rooftop Kl.: 13.00 Mønt: gratis

Efter vi er gået ind i maj, og solen er tittet frem mere og mere, så begynder Aarhus at få sommervibes.  Derfor afholdes der også en lille sommerfest på Salling Rooftop denne lørdag. I samarbejde med Lillet sørger Salling for noget dejligt musik fra Ericka Jane. Festen starter kl. 13, hvor DJ’en fyrer op for nogle bløde toner, imens der bliver langet adskillige versioner er Lillet-cocktails over disken, så kom i god tid og sikr dig en plads i solen!

//Foto: Rikke Filbært fra Unsplash

SØNDAG

Søndagslop-amok med Vera

Sted: Godsbanen Kl.: 11.00 Mønt: 35 kr (25 kr, hvis du skynder dig at købe en early bird entrébillet)

Søndag er en dag for hygge, og hvad er mere hyggeligt end at gå rundt blandt boderne på et loppemarked? Denne højhellige søndag kan du tage forbi Veras Market og både købe, men også bytte dig til, nye, brugte klæder i alverdens former. Og ikke bare dét, men ved købet af entrébilletten får du både ét gratis tøjbytte i Veras stand og en voucher for 15o kr til Veras webshop. Så nyd søndagen med lille – eller stor – udskiftning af din garderobe!

 

Minigolfturnering, minigolfturnering og minigolfturnering

Sted: Bruuns Galleri Kl.: 8.00 Mønt: 50 kr (gratis hvis du har sæsonkort)

Hvis tøj og loppemarkeder ikke lige er dig, så er Super Sunday måske. Denne søndag afholder Aarhus Minigolf nemlig hele 3 turneringer! Bruuns Galleri slår dørene op for årets første Super Sunday, hvor der foregår ikke mindre end 3 turneringer på én dag: kl. 9.00, kl. 11.30 og kl. 14.30. Du kan selv vælge, om du vil være med i én turnering eller dem alle – det er op til dig selv. Men kl. 8.00 åbner de op, så du kan varme lidt op inden dagens store sportsbegivenhed!

//Foto: Jakub Mičuch fra Unsplash

 

Så fra alle os til alle jer – god weekend!

 

Coverfoto: // VINKaarhus

Skriv en kommentar