WEEKENDGUIDEN – UGE 20

WEEKENDGUIDEN – UGE 20

Selvom det er svært at holde styr på for tiden, så er det blevet weekend. Vi kan begynde at tælle timerne til igen at kunne bevæge os ud på diverse caféer, restauranter og værtshuse og igen indtage caffe latte og fadøl i vante rammer. Mens vi venter, får I her lidt guf til weekenden for at få tiden til at flyve.

 

Torsdag 

LYNK VIII: Live Interview with Square One’s Creative Class //Foto: Facebook-begivenhed

LYNK VIII: Live Interview with Square One’s Creative Class

Sted: Facebook Live. Tid: 20.00-21.00. Mønt: Gratis

AarhusMakers er et kunst og kultur netværk. De har under coronakrisen skabt LYNK, en kulturel platform, der kuraterer, udvikler og udstiller kulturelle projekter online. De udgiver interviews, events og udstillinger, alt sammen online. Det her interview er med Square One, som er et af de nye co-working-og-maker- spaces for kreative og praktiske iværksættere med hovedkvarter i Gellerup. Der vil både være interview med nogle fra Square One teamet, samt en virtuel tur på stedet.

Kontakt bibliotikaren!

Sted: Mail. Tid: 10.00-16.00. Mønt: Gratis

Hvis du er gået lidt død i de bøger du har stående på hylden derhjemme og trænger til en god anbefaling, så kan du få det lige her. Bibliotekarerne fra Aarhus Kommunes Biblioteker sidder klar på mail, hvor du kan skrive hvilke bøger du kan lide, hvad der interesserer dig osv. Så kontakter bibliotekaren dig med anbefalinger, som du derefter kan låne på bibliotekets digitale tjenester. Skriv til mail: dokk1-voksen@mkb.aarhus.dk eller ring på tlf. 89409203, så vil er sidde en bibliotekar klar til at komme med nogle gode anbefalinger til dig.

 

 

Fredag

Cypress Release// Foto: Andrea Bonderup

Cypress Release Fest

Sted: Samsøgade 10. Kl. 14.00-17.00. Mønt: Gratis

Første udgave af magasinet Cypress udkommer, og det skal fejres. Cypress er et tværæstetisk magasin, der, gennem kunstneriske bidrag, undersøger den måde, man forholder sig til naturen på. Der er mulighed for at købe magasinet i døråbningen, samt se en udstilling af nogle af bidragsyderne. Der vil være gratis gå-bajer, som man kan skåle i på afstand. Derudover vil der være et virtuelt program bestående af oplæsninger og en koncert på magasinets instagram @magasinetcypress fra klokken 16.00.

 

Benjamin Koppel Jazzgalla hylder Stevie Wonder 70 år

Sted: Tangkrogen. Kl. 20.00. Mønt: 395 pr. bil. (Hvis I kan samle fem venner i bilen, bliver det faktisk kun 79 kr. pr. person)

I anledningen af legenden Stevie Wonders 70-års fødselsdag, holder P Scenen drive-in koncert med saxofonisten Benjamin Koppel og en masse seje sangere og sangerinder, blandt andet Erann DD og Carmen Koppel. Overtal din bil-ejende ven, saml et hold, køb en masse snacks og syng med på “Isn’t she lovely” med vennerne, mens solen går ned over Aarhus.

 

Lørdag

Aros podcast// Foto: Aros Online

ARoS online: Podcast ”Jagten på Naturen”

Sted: Helst i skoven. Kl. Når solen skinner. Mønt: Gratis

Nu når vi først må tage på ARoS igen fra den 8. juni, må vi forsøge at tage museet med hjem. I forbindelse med udstillingen ARoS Trinnealen The Garden fra 2017 producerede museet en podcastserie kaldet Jagten På Naturen, hvori de undersøger og går på jagt efter den ægte, uspolerede natur. Der bliver blandt andet sat spørgsmålstegn ved menneskers forhold til naturen og dennes fremtid. Gå en tur i skoven med denne podcast i ørerne og bliv lidt klogere på alt det, der omgiver dig.

 

Coronamonologerne

Sted: I din sofa. Kl. Når det passer dig. Mønt: Gratis

Østerbro Teater har skabt det virtuelle teater Coronamonologerne, hvor en masse dygtige forfattere, dramatikere og lyrikere skriver en kort monolog med coronakrisen som tema. Disse monologer bliver derefter fortolket af forskellige skuespillere, som indspiller monologerne derhjemme og sender dem ud til publikum. Super fedt initiativ og en atypisk måde at opleve teater på. Med lyset dæmpet og vin i glasset, er det næsten som at være tilbage i teatret. Du kan opleve Coronamonologerne frem til 30.06.2020.

Søndag

Splittet til atomer// Foto: DR P3

Album: The Strokes: The New Abnormal

Sted: Din streamingtjeneste. Kl. Når det passer dig. Mønt: Prisen på dit streamingabonnement

Det er til at græde over, at vi ikke kommer til at opleve The Strokes på Roskilde Festival 2020, specielt med det nye album, de har udgivet, som er helt vildt fedt, og som kunne have klædt Orange Scene noget så glimrende. Men sådan skulle det ikke være. Vi må nøjes med at lytte til albummet, som er et perfekt soundtrack til din solrige søndag på altanen. Lyt især til “Bad Decisions”, “Eternal Summer” og “At The Door”.

 

Podcast: Splittet til atomer med Andrew Moyo og Ida Skjerk

Sted: DR Radio. Kl. Når det passer dig. Mønt: Gratis

DR P3 har lavet en podcast om tilblivelsen af nogle af vores yndlingssange. Ida Skjerk dykker ned i kompositionernes instrumentale detaljer, mens Andrew Moyo taler med kunstnerne om, hvordan sangene blev til. Hvilke følelser, tanker og drømme der ligger bag dem. Du kan blandt andet høre om tilblivelsen af Benals “Uh babe”, Jadas “Lonely” og Minds of 99’s “Alle skuffer over tid”.

 

//Coverbillede: VINK redaktionen

Skriv en kommentar