WEEKENDGUIDEN

WEEKENDGUIDEN

Så er der taget hul på august, og måneden byder ikke kun på (forhåbentlig) godt vejr men også på spændende kunstudstillinger, whiskeysmagning samt musik- og madfestivaler. VINK inviterer på et udpluk af de kunstneriske, kreative og gastronomiske arrangementer og udstillinger, som udfolder sig i de følgende dage.

 

TORSDAG

.

Irish Whiskey Tasting in the Merchant Room. // Foto: Facebookbegivenhed.

.

REJSEN

Kl. 10 – 17. Mønt: Voksne: 140,- / Studerende med studiekort: 110,-

På Moesgaard Museum er der mulighed for at dykke ned i den menneskelige eksistens med deres nye filmudstilling med titlen Rejsen. Igennem syv menneskelige grundvilkår i livet samt syv kontinenter, hvor vores fælles eksistens undersøges i form af fire rum – en grotte, et filmunivers med vandspejl, et refleksionsrum og et rum, hvor virtual reality briller indgår som inddragende oplevelsesmoment. Udstillingen kan ses frem til den 26. november.

 

IRSK WHISKEYSMAGNING PÅ TIR NA NÒG

Kl. 19 – 21. Mønt: 249,-

Er du til irsk whiskey, er det på torsdag, du skal begive dig til den irske pub Tir Na nÒg. Her vil der være mulighed for blandt andet at prøvesmage en 12-årig whiskey i hyggelige rammer. Introduktion og indførelse i de forskellige whiskeys vil Irlands-ekspert Claus Hebor stå for. Smut forbi pubben, hvis du er frisk på at få dine smagsløg afprøvet i Tir Na nÒg’s private smagsrum.

 

4140 STEMMER

Åben hele dagen. Mønt: Gratis

Kunstnerne Marie Koldkjær og Morten Riis har sammen skabt lydværket “4140 Stemmer”, som kan lokaliseres i Mindeparken. “4140 Stemmer” er en komposition skrevet specielt til monumentet i parken. Lydværket består af 4140 menneskestemmer, der fremsiger de indgraverede navne på mindemærket af de faldne soldater under 1. Verdenskrig. “4140 Stemmer” er en del af The OverHEARD, som er seks udendørs lydskulpturer placeret rundt om i Region Midtjylland under Aarhus2017’s faner. Lydværket kan høres frem til den 1. september.

FREDAG

.

Quantum Breathing. // Foto: Facebookbegivenhed.

 

DET JEG BLEV FORTALT

Kl. 08 – 23. Mønt: Gratis

På Godsbanen er der den 4. august fernisering på kunstner Frederikke Sophie Baastrups første soloudstilling; Det jeg blev fortalt. Udstillingen består af 16 værker, som vil være ophængt på Produktionsgangen. Med afsæt i diverse tekstfragmenter fra samtaler i hverdagen, udpluk fra artikler og nedslagspunkter fra interviews, er ordene blevet omsat til visuelle, abstrakte kompositioner og fået fysisk form, som bl.a. leger med forholdet mellem skrift og visualitet. Udstillingen kan ses frem til den 30. august.

 

STREET FOOD FESTIVAL

Kl. 11 –21. Mønt: Afhængig af sult og mængden af fristelser

Hvis man alligevel befinder sig på Godsbanen, er der mulighed for at få kælet for smagsløgene, når velsmagende gademad fra alle verdens hjørne bliver langet ud i baner, når Street Food Festival udfolder sig for første gang i Aarhus fra fredag den 3. august til den 6. august. Madglade aktører såsom Rebel Food, Kødbyens Mad og Marked og Kitchen Collective vil være at finde på dagene. Hvis udbuddet skulle være alt for stort at overskue (både for maven og pengepungen), er der mulighed for at købe et mindre signaturmåltid for 40 kr – på en tallerken vil der blive præsenteret en lille ”smagsmæssig jordomrejse”, som der beskrives på Facebooksiden, så man ikke føler sig snydt for en kompakt gastronomisk smagsoplevelse.

 

QUANTUM BREATHING

Kl. 16 – 21. Mønt: Gratis

Kvantefysik og atomer – det er måske ikke det første, man tænker på, når ordet ”kunst” nævnes, men det er præcis, hvad der er blevet kreativt fortolket på udstillingen Quantum Breathing af kunstner Libby Heaney og ScienceAtHome på Non-Space. Kunstprojektet Quantum Breathing kombinerer computerspil, virtual reality og kvanetfysik i en interaktiv udstilling, som dekonstruerer virkeligheden ved at omskabe publikum til kvanter. Udstillingen kan ses frem til den 12. august.

 

LØRDAG

.

Street Food Festival Århus 2017. // Foto: Facebookbegivenhed.

 

LIVING YOLATES

Kl. 10.30 –14. Mønt: Gratis

Byd dagen velkommen med strakte arme og forhøjet puls, når Dome of Visions inviterer til gratis yoga-træning fra kl. 10.30 – 14 i den kuppelformede bygning ved havnen. Living Yolates sammensmelter dans, yoga og pilates i en dynamisk træningsform, hvor der vil være rig mulighed for at få hele kroppen bevæget sammen med andre oplagte deltagere.

 

OPLØSNINGSTID: EN VIDEO AF SOLKORSET

Kl. 12 –17. Mønt: Gratis

På Kunsthal Aarhus er der mulighed for at se det kreative resultat af en kunstnergruppes genforening – efter en pause på 25 år vel at mærke. Den danske kunstnergruppe Solkorset var aktive i årene 1986 til 1991, hvor de blandt andet igennem store ruminstallationer tematiserede menneskets relation til teknologi fra en æstetisk vinkel. I forbindelse med gruppens genforening har kollektivet produceret en video med titlen Opløsningstid, der i en række scener belyser den tid, der er gået, siden gruppen gik i opløsning i 1992. Udstillingsperioden løber frem til den 13. august.

 

SPOT ROYAL: RASMUS MATTHIESEN & R. NOOR

Kl. 14 –16. Mønt: Gratis

Griber du stadig dig selv i at længes tilbage til årets Northside og Roskildefestivalernes livemusik, er der et alternativt bud at tage til lige nede ved Århus Å. Spot Royal – en række koncerter med nyere dansk musik, som præsenteres på SPOT scenen – byder nemlig på gratis livemusik igen i år ved Immervad. Nyd en kold øl og få tanket op på musik-kontoen i fællesskab med vennerne, når folk-crooneren Rasmus Matthiesen og sangerinden R. Noor optræder i dagens anledning.

 

SØNDAG

.

Kunsthal Aarhus: Opløsningstid: En video af Solkorset. // Foto: Hjemmesidebegivenhed.

 

AARHUS HALF MARATHON 2017

Kl. 09.30 – 12-30. Mønt: Gratis i rollen som moralsk støtte

Med omkring 5.000 deltagere vil Aarhus give genlyd af taktfaste træningsskos møde med fortovet, når Aarhus Half Marathon løber af stablen den 6. august – i figurativ og overført betydning. Der vil både være lettere øvede samt elite-løbere at spotte, når starten går fra Stadion Alle kl. 09.30 med motionslystne folk. Dagen byder på muligheden for at give den op som entusiastisk cheerleader for fuld skrue ved målstregen, når kæresten, vennen, veninden eller kollegaen krydser den.

 

SØNDAGSOMVISNING PÅ AROS

Kl. 15 –16. Mønt: Gratis efter betalt entré

Hvis sved, kondisko og ømme lårmuskler ikke helt er sagen, kan man søge tilflugt på ARoS og blive guidet rundt i kunstens verden – man skal blot henvende sig i Informationen. Hver søndag er der nemlig søndagsomvisning til udvalgte steder på museet, hvor der vil blive fortalt omkring kunsten og menneskerne bag. Temaet for denne gang er ”Tidsrejse i kunsten”.

 

CLIMATE PLANET

Kl. 11 –21. Mønt: 75,-

Hvis du har været nede ved havnen i den seneste tid, er der gode chancer for at du har spottet en konstruktion af en jordklode lige i nærheden af Dokk1. Den 6. august er det sidste chance for at opleve Climate Planet i forestillingsintervaller fra kl. 11 til 21 – inde i globussen kan man opleve en live-transmission af Jorden i real tid sendt fra satelliter. Forestillingen viser også globale vejrdata og klimaudviklingen siden The Big Bang og langt ud i fremtiden. Fortællingen i Climate Planet er skrevet og fortalt af vejr- og klimaeksperten Jesper Theilgaard og udviklet i samarbejde med NASA.

 

Ha’en god weekend!

// Anne Sophie

Skriv en kommentar