cropped-VINK-logo-sort.png

Okay, okay, NorthSide Festival er overstået for i år, men det betyder altså ikke, at byen ikke fortsat byder på et væld af lækre sager at bruge weekenden på. Men det vidste du vel også godt, ikke? Se bare med her, hvis du skulle være det mindste i tvivl. 

TORSDAG

 

Kan du lide vin og tapas? Så skal du besøge Skt. Knuds Torv torsdag og fredag! // GIF: Giphy

 

World Tapas Days

Kl. 15-21.  Mønt: 100,- (hvis du altså vil smage)

Hvis du er et madøre, vil du formentlig rigtig gerne opholde dig på Skt. Knuds Torv torsdag og fredag. Her afholder Aarhus Central Food Market, i samarbejde med CANBlau, World Tapas Days som en hyldest til det berømte gastronomiske koncept fra Spanien. Der er paella og et væld af andre spanske specialiteter at nyde godt af, og så er der såmænd også mulighed for at vinde flybilletter til Spanien.

 

UNDER BROEN – Gadefest på Håbets Allé

Kl. Fra kl. 16.  Mønt: Gratis

Torsdag eftermiddag starter en musikfestival arrangeret i forbindelse med Kulturby 2017, der strækker sig over tre dage. Det hele finder sted under den smukke, oplyste Ringgadebro, og her bliver der mulighed for at opleve en masse bands som for eksempel The Broken Beats, Smiling Chairs og The White Dominoes.

 

Whitney på VoxHall

Kl. 20.  Mønt: 200,-

Hvis du er til psykedelisk indiepop (-ish), kan torsdag aften bruges på VoxHall, hvor Whitney spiller. Bandet har fundet vej til Aarhus hele vejen fra Chicago, hvor gruppen blev dannet i 2015. Konstellationen er altså stadig forholdsvis ny, men debutpladen er gennemarbejdet og genial, hvis du spørger mig. Du kan høre en smagsprøve her.

 

FREDAG

 

Bliv fristet til at købe nye sneakers til samlingen, når Shoe Chapter flytter til Store Torv. // GIF: Giphy

 

We’re moving – let’s have a drink

Kl. 12-21.  Mønt: Gratis

Shoe Chapter, en af byens populære sneakersforretninger, rykker efter seks år i Badstuegade roden op og flytter til Store Torv. Det vil de gerne fejre, og de vil gerne have dig med. Det indebærer blandt andet både drinks og musik – og måske endda et par nye sko?

 

GRISK Magasin Reception

Kl. 18-22 (efterfest på Römers fra 22.30)  Mønt: Gratis

Når du har købt dig fattig i nye sneaks, kan du passende smutte fra Store Torv og ned til Klosterport, hvor Galleri Grisk har release på deres første udgave af magasinet GRISK, et nyt gratismagasin med fokus på både kunst, kultur, mode, musik og sport. Til receptionen vil der være kold hvidvin, lidt mad og en DJ, der spiller lækre toner.

 

UngK x A&R – Sommer Grill’out 

Kl. 18.  Mønt: Gratis 

Hvis du i stedet befinder dig i nærheden af Nørre Allé, kan du helt gratis komme til grillaften med UngK og A&R Musicmanagement. Her vil Skraldecaféen stå for at lave lækker mad, mens forskellige bands som Pelican Beach, Jonas Sharpe og Spacebaby vil stå for den musikalske underholdning.

 

Liquid Fridays

Kl. 16-21.  Mønt: Gratis (inkl. et glas vin)

Denne fredag vender også Liquid Fridays tilbage, hvor de i samarbejde med Kunsthal Aarhus vil byde på vin og tilbagelænet, elektronisk musik. Det er Mikkel Metal, der denne gang står klar bag DJ-pulten, og derudover vil der være fernisering af den schweiziske kunstner Roman Signers installation.

 

LØRDAG

 

Ha’ det rart i Aarhus’ hyggeligste kvarter på lørdag. // Foto: Latinerfestival/Facebook

 

Latinerfestival 

Kl. 10-17.  Mønt: Gratis

For sjette år i træk kan du lørdag være med til Latinerfestival i – ikke overraskende – Latinerkvarteret. Der bliver disket op med byens længste (og gratis) morgenbord, og så kan der shoppes kunsthåndværk og spilles bingo. Ikke mindst kan man deltage i undervisning i croquistegning eller danse på Pustervig Torv. Så jeg vil gerne konkludere på forhånd, at der er aktiviteter for enhver smag og sikkert også en tophyggelig stemning.

 

Aarhus Volume – Gadefest 2017 

Kl. 12-24.  Mønt: Gratis

Nu kan du igen komme til gratis gadefest, når Aarhus Volume indtager Godsbanen på lørdag. Det indebærer både en masse musik fra upcoming såvel som etablerede kunstnere, og derudover kan du opleve kunst i form af en skriveskole og livegrafitti. Sidst men ikke mindst kan du selvfølgelig spise dig mæt i mad fra Smag à la Gellerup. What’s not to like?

 

SPOT Royal – Bogfinkevej og MONTI

Kl. 14-16.  Mønt: Gratis

SPOT Royal scenen åbner lørdag endnu engang op på Immervad, og denne gang kan du komme til gratiskoncerter med de to danske navne Bogfinkevej og MONTI. Begge bands er upcoming og fra Aarhus, så kom og opdag noget nyt fedt musik, hvis du alligevel sidder og sumper lidt derhjemme lørdag eftermiddag. Hvem ved, måske vejret endda har tænkt sig at opføre sig pænt for en gangs skyld?

 

SØNDAG

 

Vær kreativ og lav en flot lampe på søndag hos REUSE. // GIF: Giphy

 

Kreative lamper af genbrugsmaterialer 

Kl. 12-15.  Mønt: Gratis

Søndag kan du slå din indre, kreative sjæl løs og lave din egen lampe ud af genbrugsmaterialer. Det hele foregår hos REUSE, der også sørger for at stille materialerne til rådighed. Bæredygtigt, gratis, en lille smule crazy og sikkert også ret sjovt – jeg er fan.

 

Bingewatch en serie

Kl. Hele dagen.  Mønt: Afhængig af dit streamingforbrug

Hvis det (ikke overraskende) skulle vise sig at regne på søndag, foreslår jeg at blive hjemme på sofaen og catche op på en af de serier, du ser, eller måske endda vove at gå i gang med en ny? I flæng kan jeg nævne The Handmaid’s Tale, Orange Is The New Black, House of Cards, Fargo eller The Leftovers, der alle er meget anbefalelsesværdige.

 

Ha’ da lige en dejlig weekend!
// Julie

Coverfoto: Dennis Kristensen