WEEKENDGUIDEN

WEEKENDGUIDEN

Kristi Himmelfartsferie, solskin, mini-festivaller og masser af lækker musik! Det er hvad, Weekendguiden byder på i denne omgang. 

j

TORSDAG

Fejr Kristi Himmelfart som Jesu Kristus gjorde det! //GIF: Giphy

 

Kristi Himmelfartsferie!

Kl. hele dagen. Mønt: Gratis!

Kristi Himmelfartsferie! Husk at fejr Jesu opstigen til himmels!

 

FREDAG

Sekuoia, Jærv og Noréll er bare nogle af de navne, som du kan opleve på Spark Festival. //Foto: Facebook-begivenhed

 

SPARK FESTIVAL 

Kl. 13.00. Mønt: Nogle events er gratis/andre skal man betale for.

Elektronisk musik, P6 Beat’s, Carsten Holm og Sekuoia – det er nogle af nøgleordene! Fredag byder nemlig på den første udgave af en ny aarhusiansk endagsfestival – Spark Festival. Dagen starter klokken 13.00, slutter klokken 02.00, og derimellem er programmet altså spækket med elektronisk musik. Det går ned på Godsbanen og Radar, og der vil være både gratisarrangementer og lækre koncerter.

 

DEBATSESSION OM ELEKTRONISK MUSIK

Kl. 14.00. Mønt: Gratis!

I forbindelse med Spark Festival afholder projektet Undersøgelse af Elektronisk Musik i Danmark den sidste af i alt seks debatsessioner. Projektet drejer sig om den elektroniske musikscene, og om hvordan vi kan sikre os, at den bliver en mere integreret del af det danske kulturliv. I løbet af eftermiddagen har du muligheden for at give dit besyv med i debatten, samtidig med at du vil blive præsenteret for de resultater, projektet allerede har opnået. Eventet er gratis, og alle interesserede er velkomne, så tag med og værn om det elektroniske musikmiljø!

 

CUBA-AFTEN PÅ FAIRBAR

Kl. 18.30. Mønt: 65 kroner for mad – ellers gratis foredrag og musik!

Cubansk paradis i Aarhus! fairbar holder tropisk Cuba-aften med lækker cubansk mad, musik og foredrag. Klokken 18.30 er der mad, og klokken 19.30 begynder foredraget af antropolog Lissi Bagge, som fortæller om Cubas historie, revolution og nuværende situation. Klokken 21 vil der være levende musik med cubanske toner, som du kan svinge dine (forhåbentligvis efterhånden lidt brunere) stænger til!

 

LØRDAG

// Foto: Facebook-begivenhed for Frichstival

 

SOLEIMA OG SOON PÅ DEN SPANSKE TRAPPE

Kl. 14.00. Mønt: Gratis!

Den opmærksomme aarhusianer vil have lagt mærke til, at SPOT-scenen ved Den Spanske Trappe endnu ikke er blevet pillet ned efter SPOT-festivallen for et par weekender siden. Det skyldes (heldigvis!), at scenen bliver hængende lidt endnu, da SPOT Royal byder på en masse lækker musik henover sommeren. Koncertrækken er gratis og finder faktisk sted i flere forskellige byer rundt omkring i det danske land. Denne lørdag er det pop- og soulkunsteren Soleima, der inviterer til fest, og hun bliver holdt med selskab af R’n’B-duoen Soon!

 

FRICHSTIVAL

Kl. 12.00. Mønt: Op til dig!

Du bestemmer selv entreen, du donerer selv øl til baren og tager selv maden med, men musikken (!) får du serveret på et sølvfad. På Søren Frichs Vej 20 er der Frichstival, hvor du kan komme dagen lang og lægge øre til en masse livemusik, såsom blandt andet Mathias Winther, Valmai og THE NEW FAMILY. Vejret skulle blive fantastisk, så tag lidt solcreme med i tasken (ja jeg ved godt, du alligevel bliver rød, men gør nu lige forsøget) og trop op til en endagsfestival, der står i fællesskabets tegn!

 

KLODSFEST!

Kl. 10.00. Mønt: 50 kr.

Danmarks LEGO Entusiast Forening, Byggepladen, afholder Klodsfest! Det betyder, at Godsbanen vil være proppet med legoklodser i alle afskygninger. Der vil være udgaver af Aarhus-bygninger, Den Gamle By, Elverbygninger, rumskibe og meget mere – alt sammen i LEGO! Klodsfesten varer hele weekenden, så der er rig mulighed for at nørde klodser.

 

SØNDAG

Hyggelige omgivelser – perfekt til loppesøndag. //Foto: Facebookbegivenhed for Gårdloppemarked

 

LITTERATURFEST PÅ STORE TORV

Kl. 11.00. Mønt: Gratis!

Du er muligvis lidt ramt oven på alle de festivaller og koncerter, du har spurtet rundt til i løbet af weekenden, men så er det godt, at der er medicin for sjælen denne søndag. Ligegyldigt om du trænger til at have lidt ondt i hjertet, grine eller dykke ned i historien, så er det altså Store Torv, du skal valfarte mod. Litteraturfesten på Store Torv byder nemlig på oplæsninger af blandt andet Hella Joof, Caspar Eric og Steffen Heiberg! Det er gratis, du kan få signeret dine bøger, og der er endda gode tilbud. AV, hva’? Afsted!

 

GÅRDLOPPEMARKED

Kl. 11.00. Mønt: Gratis!

Hvad bedre måde at slutte weekenden af på end at gå og snuse til loppefund på en solskinssøndag?
På Vesterport 8 åbner de for gården, en masse loppere og Aarhus! De smukke, gamle bindingsværkshuse danner rammerne om en dejlig søndagsaktivitet, og det eneste du skal gøre, er at troppe op.

 

Hav en dejlig weekend!
// Kh Cecilie
Coverbillede: Dennis Kristensen

Skriv en kommentar