WEEKENDGUIDEN

WEEKENDGUIDEN

Du kan godt berede dig på at tænke i sweet treats og selvforkælelse i weekenden, for vinteren slår tilsyneladende et sidste pisk med halen, før vi kan nyde forårets komme. I mellemtiden kan du kaste dig over den pose af blandede godter, som VINK har samlet til dig. Velbekomme!

 

TORSDAG

Hvis man skulle danse ordet “weekend”, ville det se nogenlunde sådan her ud. //Gif: giphy.com

 

MINIMALISM: A DOCUMENTARY ABOUT THE IMPORTANT THINGS

Kl. 17.30-19.30. Mønt: 100 kr.

“Hvordan ville dit liv være, hvis du havde færre ting?” Det er spørgsmålet, som stilles i dokumenterfilmen Minimalism: A Documentary About the Important Things. Filmen konfronterer vores stigende overforbrug og stiller skarpt på skønheden ved minimalisme. Hvordan forandres livet for de mennesker, der forsøger at leve med færre ting? Sæt dig til rette i biografen Øst For Paradis’ bløde veloursæder, og kom med ind i hjemmet hos en gruppe vidt forskellige mennesker, der har taget minimalismen til sig. Filmen er skabt af Joshua Fields Millburn & Ryan Nicodemus, bedre kendt som The Minimalists.

 

PECHA KUCHA #32 // TEATRET GRUPPE 38

Kl.  19.00-21.30 (oplæg starter 19.30). Mønt: Gratis.

På torsdag er det tid til 2017’s første Pecha Kucha Aften. Teatret Gruppe 38 i Mejlgade inviterer indenfor til en aften i inspirationens tegn. Det, der kendetegner en Pecha Kucha Aften, er det særlige format, hvor hver oplægsholder præsenterer sin passion/viden/projekt/eventyr/mimetalent etc. på 20 x 20 sekunder. Kom med, og bliv betaget af de spændende præsentationer på de skrå brædder.

 

JAZZ PÅ PICA PICA

Kl. 20.00-22.30 Mønt: Gratis.

Tyvstart weekendfølelsen og get the groove on på Pica Pica. Der er lagt op til en aften i jazzens tegn, når nogle af byens bedste jazzmusikere slår deres talenter sammen. Frederik Bülow på trommer og Peter Friis på kontrabas står for at fylde rummet med hårdt swingende vibrationer, mens Scott Westh på trompet og Morten Haugshøj på guitar smører et lag ovenpå af skæve toner og funky melodier. Flyd med i selskab med et glas vin fra Pica Picas udsøgte udvalg.

 

KUNSTEN AT MISTE

Kl. 21.00-22.00. Mønt: 50 kr.

Kan man lave comedy om at miste sit barn? Det er svært at tro, men det er præcis, hvad Lars Strøm har gjort for at lindre smerten over det værst tænkelige – at miste sin søn. Comedy er mere end at gøre nar ad ting. Comedy er humor, der kan fungere som medicin for sjælen. Denne medicin hjalp Lars og hans kone igennem deres livs værste oplevelse, der indtraf i 2014. Off The Record skaber rammerne om Lars Strøms show, og hans håb er at skabe indsigt til de udenforstående og hjælpe andre i samme båd.

 

FREDAG

Hvilke events skal du shoppe i weekenden? Smag på Hong Kong, der spiller på Tape. // Foto: Hong Kongs Facebookside

 

LYDENSKAB: THE WAY THE DEAD LOVE

Kl. 20.00-21.10. Mønt: 150 kr. (studerende 100 kr.)

Kroppe, dansere, musikere, stemmer. Alle smelter sammen på scenen til ét eneste instrument og som én stor pulserende krop. Det eksperimenterende, Aarhusbaserede ensemble Lydenskab har skabt en forestilling, der centrerer sig om et udspring af et tidsløst og uendeligt punkt i historien; kvinden. “THE WAY THE DEAD LOVE” er et operamanifest med nykomponeret musik og libretto af den prisbelønnede eksilerede cubanske komponist Louis Aguirre og er instrueret af Troels Primdahl.

 

TAPE: SJÆL I FLAMMER & HONG KONG

Kl. 21.00 (dør kl. 20.00). Mønt: 60 kr.

Fredag aften åbner Tape op for to popbands med en mere subtil tilgang til populærmusik. Sjæl I Flammer og Hong Kong udspringer begge af det danske musikkollektiv Vellness, der har beriget musikscenen med nye, unge musikere. Det er popmusik med emotionel kant. Hong Kong har allerede fået en del opmærksomhed blandt flere medier og er på Politikens liste over 2016’s bedste sange samt Rotation på P3. Gå ikke glip af dette lyriske rendez-vous.

 

LØRDAG

Underbukser og elastikker – minimalisme i dens reneste form. Trygve Wakenshaw i absurd sensibilitet i KRAKEN. // Foto: Teatret Katapult

 

AROS PUBLIC FILMKLUB: A BIGGER SPLASH

Kl. 11.00-13.00. Mønt: entré til ARoS.

Dyk ned i en sand tidskapsel på ARoS, der viser dokumentarfilmen A Bigger Splash fra 1974. Filmen består af scener fra kunstneren David Hockneys liv og hans detaljerede stemningsbilleder af kunstmiljøerne i London og New York. I tråd med Hockneys kunst dyrker filmen nydelsen ved at betragte skønhed og selv at blive betragtet – fællesnævnere der også består i museets aktuelle udstilling af Villumsens visionære malerier.

 

UDGIVELSESRECEPTION FOR TIDSSKRIFTET ADDENDA

Kl. 18.30-23.00. Mønt: Gratis.

Addenda inviterer til en aften i skønlitteraturens tegn. Splab i Mejlgade skaber rammerne om udgivelsesreceptionen for tidsskriftets tredje nummer, som for første gang præsenteres i Aarhus. Tag dine venner under armen, og nyd en kold øl, mens I lader jeres ører forføre af oplæsninger fra bidragsyderne.

 

KRAKEN

Kl. 21.30-22.30. Mønt: 120 kr. i løssalg

Tre sæt tøj, seks elastikker og en stol ledsaget af god timing og en vanvittig morsom performer. Den efterhånden verdensberømte Trygve Wakenshaw har igen skabt et absurd associativt mime-show. KRAKEN er en prisbelønnet fysisk bevidsthedsstrøm af en komedie, der ikke sparer på excentriske tosserier. Det er klovneri og komik i særklasse, hvor den langlemmede gummimand udfordrer både fysikkens love og din fantasi.

 

SØNDAG

Søndag. Afslapning. Du bestemmer hvordan. // Gif: giphy.com

 

HVEM SAGDE FASTELAVNSBOLLER?

Kl. all day, honey. Mønt: alt efter dit bage-budget eller dine gavmilde venner

Hvem vil ikke gerne tilbringe søndagen med selvforkælelse? På søndag er det officielt Fastelavn, og hvilken bedre undskyldning har du for at fylde din dejlige krop med dette vidunder blandt årets mange højtids-bagværker. Imponer dine kære ved at bage dem selv, eller inviter dig selv på søndagshygge hos en med bageevnerne i orden. Når vi mæsker os i herlighederne og fejrer, at det er fastelavn, så fejrer vi, ligesom de gamle romere gjorde det, forårets snarlige komme. På med en festlig udklædning, og dans en dans for, at Kong Vinter snart pakker sit grimme ansigt væk.

 

OSCAR NIGHT I PARADIS 2017

Kl. 23.00. Mønt: 150 kr.

Er du klar til en nat med en blanding af glitter, blitzende kameraer, dyner og hyggesnak? Øst For Paradis slår dørene op for dette års Oscar uddeling og starter natten med bobler og rød løber. Ved midnat holdes der eksklusiv Paradis-premiere på filmen Hell or High Water, hvorefter der stilles om til The Oscars, som livestreames i salen. I løbet af natten byder biografen på konkurrencer og overraskelser. Kom i dit stiveste puds eller din blødeste pyjamas. Natten er ung uanset hvad.

 

Hav en laber weekend.
// Amanda

 

Coverfoto: Dennis Kristensen

Skriv en kommentar