Vinterjazz – tre koncerter du skal opleve

Vinterjazz – tre koncerter du skal opleve

GUIDE: Her følger tre forslag til koncertoplevelser under vinterjazz 2015, der finder sted lige nu. Koncerterne dækker meget forskellige genrer i jazzens vidtstrakte landskab. Fællesnævneren for koncerterne er, at kunstnerne spiller originalt materiale, der går på tværs af genrer.

Foto: Jimmy Baikovicius

 

Jakob Bro griber efter stjernerne

Første forslag til en koncertopevelse du bør give dig selv: Guitaristen Jakob Bro på Atlas. Jakob Bro optræder i anledning af sin CD-udgivelse Gefion for pladeselskabet ECM (ECM er et kæmpenavn indenfor jazzudgivelser – i samme liga som Blue Note).  Jakob Bro, som vel nok er øjeblikkets mest succesfulde unge danske jazzmusiker, er stilskabende – han spiller såkaldt NU-jazz med vægt på klang, atmosfære og melodi –  og turnerer med klodens bedste musikere.  Bro har eksempelvis den norske trommeslager Jon Christensen med på Atlas – kendt for sit fænomenale spil på indspilninger med pianisten Keith Jarrett og saxofonisten Jan Garbarek.

cello

Foto: Jimmy Baikovicius

Hvor:AtlasVester Allé 15, 8000 Aarhus C
Hvornår: 13. februar kl 20
Mønt: 120/90 kr. for medlemmer af Sun Ship

Niels Vincentz og ikonet Billy Hart

Tenorsaxofonisten Niels Vincentz arbejder vedholdende på at skabe musik der på én gang er meget traditionsbevidst og  fremadskuende. Eksperimenterne får de bedste vækstbetingelser med amerikanske Billy Harts pulserende trommespil. Hart er en af jazzens helt store trommeslagere, der spiller de bedste jazztrommer man kan forestille sig, så alene af den grund bør du give dig selv denne oplevelse.

Salonen i Grønnegade 61b er i øvrigt et dejligt – og for mange aarhusianere måske ukendt – spillested, der præsenterer kultur udenfor mainstream. Check det ud!

piano

Foto: Jimmy Baikovicius

Hvor: Salonen: Grønnegade 61B, 8000 Aarhus C
Hvornår: 19. februar kl 21.00
Mønt: 100/60 kr. for medlemmer af Sun Ship

 

 

Jazzklange møder flamencorytmer

Til sidst en helt personlig anbefaling: Kom og oplev nye Flamenco Jazz Experience på Vestergade 58. Flamenco Jazz Experience – som debuterede med anmelderroser ved Aarhus Jazzfestival i 2014 – er det frugtbare musikalske stævnemøde mellem spansk flamenco og amerikansk jazz. Temperament og lidenskab i clinch med det spontane og legende. Denne koncertoplevelse præsenterer originale kompositioner fra guitaristen Jens Viggo Fjord, the grand old figure i dansk flamenco, smuk flamencosang og dansetrin af Maria Glisic, tilsat skæve jazzblæserklange og rymer à la Gil Evans. Skribenten sidder selv bag trommerne denne aften og garanterer, at det bliver godt.

3211528704_0c40f90500_b

Vinterjazz // Foto: A. Strakey

Hvor:Ny V58, Vestergade 58P, 8000 Aarhus C
Hvornår: 21. februar kl 20
Mønt: 60/40 kr. studerende

//Ulrik Bisgaard

Skriv en kommentar