Tegneleg #2

Tegneleg #2

SERIE – PORTRÆT: Alle kan tegne! – De fleste af os når bare ikke længere end til tændstikmænd og kruseduller. I tegneleg fanger jeg unge aarhusianere, som i den grad formår at tage tegning til et andet niveau. De skaber smukke værker på papiret, med hver deres unikke streg. Jeg er nysgerrig på, hvad der inspirerer, motiverer og sætter gang i deres kreativitet. Hvis du også er det, så læs med her.

 

I denne omgang af tegneleg byder jeg velkommen til Cecilie Dahlerup på 23 somre. Når hun ikke læser Æstetik og kultur på Aarhus universitet, suser hun rundt i Aarhus’ gader og omgiver sig med gamle sager, bøger, søde folk og uanede mængder af garn. Når dagen går på hæld bliver tanker, følelser og oplevelser udtrykt i smukke tegninger – i en tegnestil hun selv beskriver som en smule melankolsk.

 

Cecilie omgiver sig med ting som inspirerer hende - fx gamle bøger // foto: Cecilie Dahlerup

Cecilie omgiver sig med ting som inspirerer hende – fx gamle bøger // foto: Cecilie Dahlerup

 

Hvornår begyndte du at tegne og hvorfor?

Jeg begyndte at tegne som barn i form af tændstiksmænd, blomster og solskinsdage. Derfra begyndte jeg at gengive genstande og især billeder af mennesker. Jeg har altid elsket at tegne øjne. Senere opstod der et behov for at kanalisere alle mine tanker og følelser ud af mit hoved, hvilket endte i mine tegninger. Det er nok stadig grundkilden til mine tegninger, nu blot blandet med sager, jeg finder smukke og interessante.

 

Levende død, blyant // af: Cecilie Dahlerup

Levende død, blyant // af: Cecilie Dahlerup

 

Hvilke teknikker/redskaber bruger du til dine værker?

På dette punkt er jeg desværre ikke særlig kvalitetsbevidst og mine redskaber minder nok mest om dem, man brugte til billedkunst i folkeskolen. Gamle blyanter og billigt papir. Det skyldes formodentlig også, at jeg ikke har modtaget nogen særlig undervisning i tegning, teknikker osv. Jeg har altid bare brugt det, der lige var. Så det er først på det seneste, jeg er blevet opmærksom på, at det kan betale sig med ordentlige redskaber. Desuden har jeg fået min mors gamle akvarelsæt, som jeg er begyndt at øve mig i at bruge. Det er spændende at få lidt farver ind i mit tegneunivers, selvom jeg egentlig altid har været gladest for blyantstegninger.

 

Hvad inspirerer dig til at tegne?

Min inspiration finder jeg blandt mine følelser, tanker og alt hvad jeg får øje på.Men især er det behovet for at sætte ord og billeder på følelser, der optager mig, når jeg tegner. Når jeg begiver mig rundt i hverdagen og reflekterer over det, jeg møder på min vej, opstår der ofte billeder inde i mit hoved. Nogle glemmer jeg desværre hurtigt igen, men andre går jeg med i et stykke tid, indtil de enten bliver tegnet eller blot lagret i min hukommelse. Men jeg gemmer også flotte billeder, som jeg kommer forbi gennem min brug af internettet – dem bliver jeg også meget inspireret af.

 

Smukke bjerge i tankerne - måske de bliver nedfældet på papir? Farveblyant, akvarel // af: Cecilie Dahlerup

Smukke bjerge i tankerne – måske de bliver nedfældet på papir? Farveblyant, akvarel // af: Cecilie Dahlerup

 

Ansigt, blyant // af: Cecilie Dahlerup

Ansigt, blyant // af: Cecilie Dahlerup

 

Hvor har dine værker været vist henne?

Sidste år deltog jeg i Jonas’ Julekort, et projekt hos Atelier September i København. Her fik jeg og andre kreative mennesker, tilsendt et kort at dekorere. Kortene blev efterfølgende ”pakket ind” og solgt til 500kr stykket – så først når man havde købt et kort, kunne man se, hvem der havde lavet det enkelte kort. Inden da var to af mine tegninger i kort tid til salg hos I DO ART.

 

Fortæl nærmere om et værk, du er specielt stolt af/glad for at have lavet.

En nat som 17årig tegnede jeg en pige, der havde et hoved fyldt med ure. Et bornholmerur, et kukur, et digital ur og så fremdeles. Hende mindes jeg altid med en vis varme. Når jeg ser tilbage er det ved den tegning, at min tegnestil manifesterede sig.

 

Pigen med urene, blyant // af: Cecilie Dahlerup

Pigen med urene, blyant // af: Cecilie Dahlerup

 

6

Med blomster i håret, akvarel, bylant // af: Cecilie Dahlerup

 

Er tegning din hobby, levevej eller noget derimellem?

Tegning er en måde jeg udtrykker mig på og hvor jeg kan skabe ting, som ikke blot kan fotograferes. For mig har det altid været noget, jeg har gjort, fordi jeg kan lide det og finder det nødvendigt. Men det er blevet nedprioriteret i forhold til alt det andet, jeg foretager mig, og står derfor tilbage som en ”hobby”.

 

Hvad skal der ske i fremtiden? Planer om at udstille dine værker eller andet?

Jeg er i gang med at få lavet prints af enkelte af mine tegninger. Indtil videre vil de blive solgt i TANK i Mejlgade.

 

Alle tegninger – samt forsidebilledet, er tegnet af Cecilie selv. Jeg synes, hendes tegnestil er enormt fascinerende, fordi den på én gang er fin, skrøbelig og florlet, kombineret med et overraskende og melankolsk motivunivers. Jeg glæder mig til at se meget mere til Cecilies smukke tegneunivers, når hendes værker udstilles på TANK. Und dig selv et kig forbi!

 

Læs med næste gang, når jeg sætter en ny tegneglad aarhusianer i stævne!

Skriv en kommentar