Våbensmuglingen

Våbensmuglingen

Den næste dokumentarfilm i DOXBIO-rækken har premiere i Øst for Paradis på onsdag. Våbensmuglingen er en politisk spionthriller, der fortæller den sandfærdige historie om danske Niels Holck og ét af verdens største illegale våbennedkast.

 

//Foto: dfi.dk

//Foto: dfi.dk

 

Våbensmuglingen af den danske filminstruktør Andreas Koefoed handler om danskeren Niels Holchs rolle i nedkastningen af våben i Indien. I 1995 kaster han og fem andre fire ton rifler, pistoler, håndgranater, raketstyr og ammunition ned til oprørsgruppen Ananda Marga i Purulia-distriktet i den kommunistisk styrede delstat Vestbengalen i Indien. Våbene lander ved en fejl i de indiske myndigheders hænder, og flyet bliver tvunget til at lande i Bombay. Holck formår at stikke af fra myndighederne, mens de fem andre bliver anholdt og dømt til fængsel på livstid.

 

Efterfølgende begærer Indien Holck udleveret fra Danmark til retsforfølgelse i Indien, men det blev afvist af Østre Landsret i 2011. Dette forhold har siden ført til en diplomatisk krise mellem Danmark og Indien, og lige for tiden kører sagen på højtryk på de danske tv-kanaler og i de store dagblade. Følg med her.

 

DOXBIO er Danmarks biografklub for dokumentarfilm og viser hvert år 6 film, der ofte italesætter igangværende debatter eller kickstarter glemte sager. Øst for Paradis har altid DOXBIO-film på programmet.

 

Våbensmuglingen griber netop en sag, der aldrig er blevet afsluttet. Filmen udgøres af fiktive rekonstruktioner, der bevirker, at man næsten tror, man sidder og ser en agentfilm, samt billeder af og interviews med de omhandlende. Det er en nervepirrende historie om den mørklægning, der finder sted, da missionen mislykkes – og som lige nu er tophistorie i de danske medier.

 

Hvad: Dokumentarfilmen Våbensmuglingen – DOXBIO

Hvor: Øst for Paradis

Hvornår: Premiere den 4. juni kl. 19.00

Hvorfor: Fordi dokumentarfilmen som genre formår at diskutere, afsløre, nuancere og fremhæve sager på anden vis end nyhedsmedier. Våbensmuglingen er et pragteksemplar på dette!

Mønt: 85 kr.

Links: Bestil billet her og læs mere om DOXBIO her.

Skriv en kommentar