cropped-VINK-logo-sort.png

NorthSide er skudt i gang, og pladsen emmer allerede af festival vibes. Vi tog en sludder med gæsterne inden koncerterne startede for at mærke stemningen – de beskriver den som ‘helt ekstatisk’, ’svedig’ og ’fin nok’.

 

De første vi møder er en flok gutter med bar overkrop. Det er en ret god start, synes jeg selv. Og det bliver kun bedre, da de pludselig springer op på nogle pangfarvede klodser og eksplosivt ned derfra igen, hvor nedturen sker ved en saltomortale, flickflak og andre akrobatiske tricks. Drengene beskriver stemningen som ’euforisk’. De er en del af årets Sideshow, og de glæder sig til de næste tre dage på den enorme legeplads.

 

// Alle Illustrationer: Iris Bakker

ANTHONY, 18 & LARA, 20

Du finder dem dansende på pladsen – for de elsker at danse! De er kommet til NorthSide for menneskene. Mødet mellem kulturer. ”We are here for dancing. And for the bodyheat. To sweat,” griner de. De er begge fra Brasilien, men bor i henholdsvis København og Aarhus. Lara har boet otte år i Danmark, mens Anthony tager sit sabbat år her. Lara har været frivillig på NorthSide i tre år, og i år er ikke en undtagelse. Nu har hun taget Anthony med, så han kan danse med hende, mærke stemningen, og de kan sammen møde en masse nye mennesker.

 

ED, 20 & ARON, 21

Gutterne har taget turen fra England. Aron er i Danmark for første gang, og han er allerede fan. “It’s the weather and all the beautiful people, better than in England,” siger han. Men faktisk er de kommet for musikken. Begge glæder sig til at høre The National, Tyler the Creator og Björk. De har ingen forventninger overhovedet, men er allerede meget positivt overraskede over, hvor kulturel og ren Aarhus er.

 

NAMDORI, 18 & SAM, 21

Han elsker koncerter og rejser verden rundt for at komme til dem – her glæder han sig mest til The National. Hun har købt sin billet for en enkelt artist: Nemlig gruppen The Internet. Han er fra England, og hun er fra Tanzania. Sam er i Danmark de næste tre dage og er udelukkende kommet for musikken. Namdori har lige nu bosat sig i Aarhus og hun planlægger at blive. De er enige om, at NorthSide allerede nu er en kæmpe oplevelse: Musikken binder folk sammen og stemningen er ubeskrivelig.

HERDIS, 52 & CHRISTIAN, 29

Hun er kommet for Nik & Jay, mens han jagter de koncerter, hvor publikum og artisten kommer til at indgå i en symbiose. Han håber på, det sker med Warpaint, ”de har en dømmende lyd, synes jeg”. Det er hendes første festival, mens det er hans syvende. Herdis er frivillig i år på NorthSide, så hun kan høre de to gutter fra Vestegnen, mens hun danser med til favoritnummeret ’Lækker’, og indtil videre er det hele ‘fint nok’. Hun er afsted med sin veninde, Louise, som hun har mødt på Facebookgruppen ‘Singlevenner i Århus’. Her kan man skrive, når man søger en til at tage med til eksempelvis NorthSide, men man kan også skrive, hvis man bare gerne vil drikke en øl eller spille et brætspil. Christian håber på at opleve ’de store øjeblikke’, som han kalder dem. Det er når, man ikke har store forventninger til en koncert, men hvor artisten alligevel formår at vække noget i ham. Det skete blandt andet på Northside 2011 med White Lies, hvor han stod der i mørket, opslugt af stemningen og musik og rum gik op i en højere enhed. Sidste år skete det med Tina Dickow. ”Hun forstod Århusianerne,” slutter han.