Hej

Hej

Miniportræt: Mød folkene bag CYKLUS, der arbejder for at gøre parkeringsforholdene for cyklisterne i Aarhus bedre med kreative cykelstativer. Dét er god cykelkarma.

 

Hvad er jeres passion?

Vi har en passion for at gøre tingene på en lidt anderledes måde – at tænke i nye, kreative baner. Den måde, tingene bliver gjort på nu, behøver ikke være den eneste og bedste måde. Det var med denne tanke in mente, at idéen med CYKLUS opstod. Derudover vil vi gerne være med til at fremme et aktivt medborgerskab i Aarhus, hvor borgerne tager mere ansvar, og ikke blot lader Kommunen rydde op efter sig.

 

Hvad kan I bedst lide ved Aarhus?

CYKLUS elsker alle de søde og spændende mennesker i Aarhus, der også, på den ene eller anden måde, har en passion for cykler. Du ved det måske ikke, men der sker utrolig meget på cykelfronten i Aarhus, og det er nogle seje ildsjæle, der står bag. For at nævne nogle få er vi vilde med Knuds Kiosk, Viva Los Pedalos og Re-Ride, som også er nogle af folkene bag det lækre Bikeside på Northside. Vi synes bare, det er fedt, at der bliver lavet rullende biografer, musikcykler, arrangeret fællescykelture og at den skønne cykel, i det hele taget, bliver hyldet på alle mulige faconer. Flere af cykelentusiasterne holder til ved Godsbanen, som også oser af autenticitet og er et spændende sted at udforske – bevæger du dig herned, kan du nu også benytte dig af vores nyeste stativer, som har fundet vej hertil.

 

cyklus_1

//Foto: CYKLUS

 

Hvad går jeres projekt ud på?

I CYKLUS har vi en vision om at skabe bedre parkeringsforhold for cyklisterne i Aarhus. Vi sørger for, at de aarhusianske borgere har en mulighed for at komme af med deres udslidte jernheste og på den måde sprede god cykelkarma. Vi indsamler de donerede cykler og håber på, at der med tiden bliver mere plads i cykelstativerne i midtbyen, da de skrotklare cykler, med hjælp fra CYKLUS, får nyt liv, i stedet for at dø hen og tage pladser for andre rullende cykler. De indsamlede cykler omdanner vi, i samarbejde med Egaa Produktionshøjsskole, til nye kreative cykelstativer – det giver sig selv, at jo flere cykler vi får, jo flere stativer kan der laves.

 

Hvad håber I, at folk vil få ud af projektet?

Vi håber, at vi i Aarhus kan starte en bevægelse, hvor vi alle tager ansvar for vores trofaste ståltjenere, og på den måde skaber en endnu bedre by, hvor det både er lækkert at være, fedt at cykle og let at komme af med cyklen igen, når den har udtjent sine dage.

 

cyklus21

Der arbejdes på højtryk med at få de donnerede cykler omdannet til nye stativer. // Foto: CYKLUS

Skriv en kommentar