Boller op og boller ned. Ingen er længere i tvivl: bollerne er kommet til byen. En to-ugers bolle-belejring finder sted, og vi har været så heldige at mase os gennem en hær af bolle-barrikader for at smage og dokumentere den søde belejring.

Bollerne kommer i samlet flok.
Slår sig straks ned hos byens bagerier, placerer sig flot på rad og række.
Nogle er med flødeskum, andre med sveske.
Vaniliecreme i centrum, og de helt specielle dufter af både rosenvand og kardemomme.
De tiltrækker sig megen opmærksomhed, de nye boller i disken.
Prisen er ligegyldig.
Folk køber dem. I stort antal.
Duften spredes i gader og stræder, den hænger tungt mellem husene.
Vink article photo
Nummer 24 – læs mere her. Grov dej – vælg mellem vanillecreme eller sveske. En anelse plain. // Alle fotos: Davis Juárez.

 

 

 

Vink article photo
Briancon – læs mere her. Helt klassisk. Gærdej og vanille- eller hindbærcreme. Smagen var gået sig en tur.

 

 

 

Vink article photo
Jeremy’s – læs mere her. Absolut favorit. Både i smag og udtryk. Masser af kardemomme. Penslet med rosenvand. Toppet med mandler. 

 

 

 

Vink article photo
Schweizerbageriet – læs mere her. Fastelavnsbollernes svar på en burger. Butterdejstop og -bund – ribs og karamel i midten. Overdådig.

 

 

 

Vink article photo
Lagkagehuset – læs mere her. Endnu en ‘sandwich’-udgave. Butterdej med nougat, creme og fløde som de bløde elementer. Smovset!

 

 

 

Vink article photo
Fastelavnsbolle-hæren i fuldt flor.

 

Udfordr fastelavnsbolle-hæren og nyd belejringen. Det er lækkert.