Cafe Ganefryd – 100 % Økologisk og Kødfri

Cafe Ganefryd – 100 % Økologisk og Kødfri

Café Ganefryd, er en lille hyggelig Café placeret i Borggade nr. 16, midt i Aarhus.  Selvom caféen ligger lige ud til det travle og trafikkerede Nørre Allé, så er det et helt andet og roligt indtryk man får, så snart man træder ind i varmen på Café Ganefryd.

//Fotograf: Rebecca Kirkeby Blach Rossen

// Fotograf: Rebecca Kirkeby Blach Rossen

 

– Man bliver mødt af et smilende personale iført i en bluse, hvorpå navnet “Café Ganefryd “står skrevet, og på bagsiden står der “Spis din burger med god smag i munden”. 

 

Bestyrerene af Café Ganefryd Emma og Christine har stået bag disken siden 2014 med en drøm om vise den helt almindelige aarhusianer, at man sagtens kan blive mæt af vegetarisk mad. At det sagtens kan lade sig gøre at spise mere grønt og åbne folks øjne op for, at det at spise vegetarisk eller vegansk ikke bare består af ét stykke salatblad, men at man sagtens kan lave et lækkert og smukt måltid uden kød.

Emma og Christine har begge arbejdet med økologi før de sagde ja til at blive bestyrere af Café Ganefryd. Deres forståelse og viden indenfor bæredygtighed har de bragt med sig i Caféen og måden at drive Caféen på. Dvs. INGEN madspild! INTET kød og selvfølgelig 100 % økologi.

Der er taget hensyn til alle, både glutenallergikere, laktoseintolerante og diabetikere. Alle deres retter på menukortet kan laves vegansk og uden gluten. De er en af de få caféer i Aarhus, som ikke tager ekstra DKK for at få platemælk i kaffen. Så er du til det ene eller det andet, så er der altid et bredt udvalg af både mad og drikke.

Foroven ses deres glutenfri og (veganske) chokopeanutbutter muffin med peanut-daddel-chokolade-frosting, samt en hvid (vegetarisk) chokoladekage med hindbær, toppet med hvid chokolade . Udvalget er stort til den søde tand på Café Ganefryd. Alle kan være med. // Fotograf: Rebecca Kirkeby Blach Rossen

 

En studievenlig Café i hjertet af Aarhus

Café Ganefryd har gratis Wi-Fi og lækre vinduespladser med udsigt ud til den hyggelige Borggade gemt væk fra den travle og støjfulde gågade.

Caféen er hjemlig og varm. Små detaljer, såsom at stole og borde ikke er ens, og at blomsterne er plukket hjemme på Christines egen gård, gør, at man føler ro og hygge indeni. Der er en vis varme herinde, som ikke findes på andre caféer i byen. Caféen er noget for sig selv.

// Fotograf: Rebecca Kirkeby Blach Rossen

 

Der er mange grunde til at besøge Café Ganefryd

Udvalget af mad og drikke er stort. Du kan få flere forskellige slags farverige sandwich, smoothies, salater, kager, kaffe m.m. “Man skal kunne blive mæt af maden – det er vigtigt der er noget som kan stimulere alle sanser”, siger Christine. De følger ikke nogen opskrift, alt smagen og anretingen er noget som kommer fra hjertet af, og det kan man tydeligvis også smage. “Vi er inspireret af årstidens råvarer. Specielt fordi at årstidens grønt er det, der har den bedste kvalitet, og det vil vi gerne benytte os af”, siger Emma.

De formår at levere sunde og mættende måltider, så du går derfra fyldt op med energi og god samvittighed. Menuen indeholder en del UMAMI så dine smagsløg altid bliver tilfredsstillet.

Du kan også vælge at få take-away, hvis du er på farten…

 

Café Ganefryd har stor succes med Catering, og bliver ofte kontaktet af store firmaer, skoler & private. Desuden kan du i juletiden benytte dig af deres julefrokoster. Caféen har et samarbejde med cykelbudene fra Velopak, som altid levere deres mad ud af huset.

 

// Fotograf: Rebecca Kirkeby Blach Rossen

 

Derfor skal du spise på Café Ganefryd

Udvalget er stort hos Café Ganefryd, som er blevet nomineret som Byens Bedste Café & Byens Bedste Buger 2017. Der er noget til en hver smag. Varmt eller koldt? Chokolade eller Umami?

Bare for at nævne lidt fra deres menukort.. Så kan du vælge alt fra Fritz Cola til en varm og fyldig hjemmelavet kakao, deres salater består af det søde & sprøde, med friskbagt grov baguette + hjemmelavet grøn el. rød pesto og hummus.

Vild med burger? Så prøv deres, fordi… den er 100% vegansk, økologisk & hjemmelavet! Selve burgerbollen er helt frisk bagt. I bollen er der en smagfuld grøntsags bøf som de har lavet på friske og bagte grøntsager, hvorefter den er blevet toppet med sprød salat og syltede rødløg samt ovenbagte timiantomater. Du kan også vælge købe deres burgermenu og få en god omgang sprøde hjemmelavet rosmarinpommes med, sammen med  hjemmelavet ketchup og hjemmelavet vegansk mayo + valgfri drikke!

Såeehhh, hvad venter du på? 😉

// Fotograf: Rebecca Kirkeby Blach Rossen

 

Fra NU til slutningen af December, kan du få deres juleplatte, og inden længe deres julesmåkager. De har åben alle dage indtil Jul og står klar bag disken for at give dig den bedste madoplevelse. Har du endnu ikke besøgt Café Ganefryd? Så vil jeg stærkt anbefale at du gør det!

 

Skriv en kommentar