WEEKENDGUIDEN – UGE 6

WEEKENDGUIDEN – UGE 6

New week, not so new lockdown. Restriktionerne holdes stadig i hævd og kulturoplevelserne skutter sig i kulden på gældende tidspunkt. Der er dog stadig forestillinger, film og podcasts at se og lytte til, som vi giver et indblik i i forhold til ugens Weekendguide.

TORSDAG

 

BACHELORPROJEKTER SKUESPIL ODENSE – VOL || (2021) – DEN DANSKE SCENEKUNSTSKOLE

Sted: Bag computerskærmen Kl. Tidspunkter følger Mønt: Gratis

På torsdag bliver det muligt at følge med online i anden runde af kunstneriske bachelorprojekter fra dette års afgangsstuderende fra Den Danske Scenekunstskole Skuespil Odense.

I denne runde præsenteres tre projekter af hhv. Mathilde Lundberg, Kristine Utne Stiberg og Lukas Toya. To af projekterne afvikles digitalt, mens det tredje i første omgang primært holdes i undersøgelsesfasen: Lukas Toyas “Køb Mig” undersøger grænserne for, hvad en skuespiller vil sige ja til, mens Mathilde Lundbergs “Alekto” er en hyldest til at danse i sin egen ensomhed. Kristine Utne Stilbergs “Dragen og Heksen” tager en fortolkende vinkel til eventyrets forståelse.

BA-projekter af Mathilde Lundberg og Lukas Toya vises online i perioden d. 11-13 februar, hvor det i samme tidsrum også bliver muligt online at se uddrag af Kristine Utne Stibergs BA-projekt.

Du kan streame forestillingerne fra d. 11.-13. februar på Den Danske Scenekunstskoles hjemmeside: her

 

SERIESKOLEN: SERIEDRAMA MED ADAM AUGUST

Sted: Hjemme ved dig selv Kl. 19:00 – 21:00 Mønt: Gratis

Har du set et enkelt eller flere afsnit af serierne Bedrag eller Ulven kommer på DR? Kunne du godt tænke dig at få lidt mere indsigt i, hvordan man egentlig dykker ned i at skrive manuskripter? Så er der mulighed for at få dyrebare fifs og tips, når manuskriptforfatter Adam August inviterer indenfor i maskinrummet.

I tidsrummet kl. 19:00 – 21:00 vil Adam August gøre dig klogere på, hvordan du skriver til serier: Hvordan man opbygger en serie, udvikler et plot og præsenterer sine karakterer samt fastholder sine seere afsnit efter afsnit.
Efter masterclassen vil der være et kort informationsmøde om Serieskolen, hvor du kan høre mere om, hvad Serieskolen er, og hvordan ansøgningsprocessen kommer til at foregå.
Tilmelding er nødvendig og kan tilgås via linket.

FREDAG

FILM PÅ FILMSTRIBEN

Sted: Der hvor du nu måtte befinde dig Kl. Hele dagen Mønt: Gratis

Netflix får lov til at have kongekronen på i en del samtaler, når det kommer til tilgængelige film og serier, men bibliotekernes udlånetjeneste – Filmstriben – fortjener også et lille shout-out. Med login, kan du låne film, der kan streames i 48 timer. På siden er der et ret varieret og godt repræsenteret udvalg af de seneste biograffilm, samt klassikere fra forskellige lande – alt fra David Lynch til danske dokumentarer til skæve nordiske filmperler kan findes derinde, som ikke er tilgængelige på Netflix. Man kan låne 2 film i løbet af en måned – fint til en fredag aften, hvor man alligevel ikke skal i byen.

LØRDAG

LAV COLLAGER I DIT EGET HJEM

Sted: Så længe du har et bord og har det nogenlunde varmt, burde det gå  Kl. Hele dagen Mønt: Gratis

Kun en lille smule inspireret af VINKs coverfotos, er her en aktivitet, som virkelig kommer til sin ret, når det er bidende koldt udenfor og man ikke lige magter at trave rundt i 2 timer med dunjakke, halstørklæde og snotnæse: at lave sin egen collage er ret ligetil og kan være et hyggeligt foretagende i en hyggelig rammesætning. Det eneste du har brug for er en saks, lim, pap, papir og en stak blade eller andet kulørt materiale, som du kan inddrage, som du lyster. Give it a try!

SØNDAG

LYT TIL PODCASTEN UNDER INDFLYDELSE

Sted: Internettet Kl. Hele dagen Mønt: Gratis

Man har umuligt levet i 2020, og ikke fået øjnene op for #MeToo. I kølvandet på de alsidige diskussioner, som udsprang af bevægelsen, blev der rettet fokus på kønsproblematikker: Organisationen DareGender har i samarbejde med kollektivetet Cybernauterne skrevet en rapport omkring køn og maskulinitet (som kan findes her), og hvordan politiske meningsfællesskaber og influencere bruger mainstream platforme som Youtube og Instagram til at række ud til unge mænd med budskaber om hypermaskuline idealer, modstand mod ligestilling og dyrkelse af traditionelle kønsroller. Rapporten har også ført til en podcast – Under Indflydelse – som kan tilgås her.

Podcasten giver et interessant indblik i en skræmmende verden, som dog alligevel ikke må ignoreres, men snarere udfordres til, at der ikke promoveres normative ideer omkring “rigtige mænd” og “rigtige kvinder”.

//Coverfoto: Gruenbaum

Skriv en kommentar