Weekendguiden – Uge 5

Weekendguiden – Uge 5

Januar lakker mod enden. Byen vågner op igen. Et nyt semester er lige rundt om hjørnet. Forhåbentligt er der ikke gået alt for meget nyt-semester-læsestress i den for jer, for i denne weekend er der rigtigt mange spændende kulturoplevelser at tage til!

Torsdag

Oplev en spændende kunstnersamtale på Kunsthal Aarhus med Jane Jin Kaisen // Billede: Jane Jin Kaisen: Community of Parting, film still, 2019.

Kunstnersamtale med Jane Jin Kaisen

Sted: Kunsthal Aarhus. Kl.: 16. Mønt: Gratis.

Jane Jin Kaisen præsenterer sin kunstneriske praksis i en samtale med post.doc. Trine Friis Sørensen. Jane Jin Kaisen er adopteret fra Sydkorea, og tager ofte udgangspunkt i sin egen historie i sine værker. Hun tematiserer hukommelse, migration, traume og sammensmeltningen mellem den personlige og kollektive historie. Undervejs i samtalen vises der brudstykker fra Kaisens videoværk Community of Parting. Værket har været udstillet på Den Koreanske Pavillon på Venedig Biennalen sammen med sydkoreanske Hwayeon Nam, som ligeledes udstiller på Kunsthal Aarhus.

Lav din egen skitsebog

Sted: Dokk1. Kl.: 18. Mønt: Ukendt.

Er du selv i det kunstneriske hjørne, afholder Dokk1 en bogbinderworkshop. Her vil kunstner og illustrator Puk Ewdokia undervise i simple bogbindingsteknikker, så du kan lave din helt egen skitsebog.

Fredag

Kom med når førsteårsstuderende fra Det Jyske Kunstakademi udstiller i Splab // Billede: Facebook-begivenhed.

Førsteårsudstilling på Det Jyske Kunstakademi

Sted: Splab på Det Jyske Kunstakademi. Kl.: 15. Mønt: Gratis.

Det Jyske Kunstakademis førsteårsstuderende udstiller deres seneste værker på Splab. Udstillingen åbner kl. 15. fredag og lukker igen søndag kl. 16. Der er åbent i tidsrummet 11-16 lørdag og søndag og til kl. 19 fredag.

CLAY Hands Open Process Performance

Sted: Folkestedet. Kl.: 11. Mønt: Gratis.

Kom og deltag i det afsluttende stadie i ‘CLAY Hands’, en offentlig kunstinstallation af og for aarhusianerne. Hænderne, som er støbt i ler, symboliserer lighed og fællesskab mellem alle mennesker uagtet etnicitet, køn, klasse, politisk holdning og religion. Det vil være muligt at skrive beskeder til menneskeheden på de keramiske håndtryk og tale med kunstneren bag og grundlæggeren af ‘Useful Art Communities’, Beatriz Gonzales Rodriguez. I løbet af dagen vil de mange hænder blive samlet til ét kunstværk. Værket vil efterfølgende blive udstillet på Folkestedet.

Lørdag

Lynfabrikken hvor Litteraturen på Scenens (LIPS) arrangement afholdes. // Billede: Facebook-begivenhed.

LIPS på Lyn

Sted: Lynfabrikken. Kl.: 16. Mønt: 40 kr.

Velkommen til årets første omgang Litteraturen på Scenen. Her kan du opleve tre forfattere læse op af deres nyeste udgivelser: Louise Juhl Dalsgaard læser op fra sin anden roman Alle dage tilbage, Puk Qvortrup fra Ind i en stjerne og Asta Olivia Nordenhof fra første bind i sin romanføljeton, Scandinavian Star del 1: Penge på lommen.

Rundvisning på Aarhus Teater

Sted: Aarhus Teater. Kl.: 9:30. Mønt: 65 Kr. (50 kr. for elever/studerende)

Skal weekenden i stedet stå i teatrets tegn, åbner Aarhus Teater dørene og viser rundt i den gamle bygning. Guiden vil vise vej på turen, der går backstage og rundt på de forskellige scener samt fortælle historier om teatret og dets historie, udsmykning og arkitektur.

Søndag

Gro Selv Byttemarked // Billede: Facebook-begivenhed.

GRO SELV Byttemarked

Sted: Det Tredje Rum, Frontløberne. Kl.: 12. Mønt: Gratis.

Kom med til en hyggelig dag i miljøets tegn hos Frontløberne. Til byttemarkedet er konceptet simpelt: Du giver, hvad du har, og tager hvad du har brug for, så medbring en plante eller et halstørklæde du ikke længere bruger, og gå på opdagelse i andres gemte skatte.

Read Nordic med Morten Strøksnes og Theis Ørntoft

Sted: Løves Bog- og Vincafé. Kl.: 19. Mønt: 50 kr.

Read Nordic starter sæsonen ud med et dobbelt forfatterarrangement på Løves Bog- og Vincafé. Her kan du opleve danske Theis Ørntoft og norske Morten Strøksnes. Begge læser op fra deres forfatterskaber, hvorefter det vil være muligt at stille spørgsmål til de to og få signeret sine bøger.

Skriv en kommentar