WEEKENDGUIDEN – UGE 5

WEEKENDGUIDEN – UGE 5

Januar måned går på hæld – og måske er der derfor plads til lidt mere fest og farver end kål og kur. Den kommende weekend byder på massere af lækker musik – og flere muligheder for at opleve skøn litteratur i fine omgivelser. Læs med her, når VINK guider dig igennem din weekend. 

 

TORSDAG

Sputnik Music Collective afholder endnu engang koncertaften på HeadQuarters, hvor de præsenterer ny musik fra kollektivets bagland. // Foto: Facebook-begivenhed.

 

Sputnik Music Collective // Apollo 2

Sted: HeadQuarters. Kl.: 19.00-03.00. Mønt: 40 kr.

Musikkollektivet Sputnik inviterer endnu engang til koncertaften. Denne aften kan du opleve Aalborg-bandet Aztek, som spiller sprød, eksperimenterende rock. Der er melankoli og storslået lyd på programmet, når Aztek lukker dig ind i deres univers. Denne aften kan du også opleve indie-folk med bandet Graablaa, der sender lækker original lyd med en enorm portion nærvær i din retning. Der går også rygter om, at du på aftenen kan erhverve dig en øl til 20 kr. Så kom afsted!

 

Finissage: Post Institutional Stress Disorder

Sted: Kunsthal Aarhus. Kl.: 16.00-18.00. Mønt: Gratis.

Har du set gruppeudstillingen Post Institutional Stress Disorder på Kunsthal Aarhus? Det er ved at være sidste udkald. Om du har set den eller ej, så smut forbi kunsthallen torsdag, hvor du nænsomt kan blive guidet ud af din postinstitutionelle stress disorder. Kunstfaglig direktør Jacob Fabricius og kunstkritiker Maria Kjær Themsen taler om udstillingen af samme navn over en gang yoga. Namaste!

 

FREDAG

The Entrepreneurs udgiver debutalbum fredag og spiller koncert på Radar. // Foto: Facebook-begivenhed.

 

The Entrepreneurs // Support: BLOOD CHILD

Sted: RADAR. Kl.: 20.00-02.00. Mønt: 120 kr.

The Entrepreneurs udgiver fredag deres debutalbum og dette fejres i godt selskab på Radar, når et af landets fedeste livenavne kommer til at rive Radar rundt i manegen. Det bliver intenst. Det bliver vildt. Og det bliver fedt. Der er støjende rock med eksperimenterende afstikkere til grunge, punk og post-rock på programmet. The Entrepreneurs akkompagneres af poetisk powerpunk med BLOOD CHILD, som denne aften spiller support.

 

Fernisering // The Moon over Misanthropolis

Sted: SE udstillings- & projektrum. Kl.: 16.00-20.00. Mønt: Gratis.

Aske A. Hvidtfeldt udstiller nye malerier på udstillingen The Moon over Misanthropolis, der i et dialektisk buespænd beskriver dagens død, månens flugt over himlen og morgendagens kemiske genopståen. Værkerne er skabt med inspiration fra Dmitri Shostakovichs kontroversielle “Symfoni no. 7”. Hvidtfeldts  kantede, geometriske, glatte og farverige udtryk skaber en snigende uro, der næsten ubemærket kryber ind og lægger sig om værkerne. Sving forbi Hendrik Pontoppidans Gade 34B og tjek dem ud!

 

LØRDAG

Musikhavnen inviterer til stilsikkert flow, når der er to seje kvindelige rappere på programmet. // Foto: Facebook-begivenhed.

 

Musikhavnen præsenterer: Ravi Kuma // Alvarado

Sted: Musikhavnen, Jægergårdsgade 154C. Kl.: 20.00-02.00. Mønt: 40 kr.

Det lokale initiativ Musikhavnen inviterer til endnu en koncertaften. Musikhavnen er garant for nærværende livemusik-oplevelser med fokus på at skabe et godt koncertmiljø og give plads til de nye musiktalenter. Lørdag kan du opleve Alvarado og hendes amerikansk klingende, kønsudfordrende, lo-fi Hip Hop og Ravi Kuma med deres elektroniske og samfundskritiske Hip Hop. Der er ladypower og fandenivolskhed på programmet. Og det bliver en kæmpe fest!

 

Khruangbin + support: Ginger Root

Sted: Voxhall. Kl.: 20.00-23.00. Mønt: 250 kr.
Amerikanske Khruangbin spiller lørdag aften koncert på Voxhall. Det er eksperimenterende musik, hvor inspirationskilden især er 60’ernes og 70’ernes thai-funk og dennes bas-tunge, psykedeliske lyde samt Tarantino-soundtracks og er fyldt med massere af surfrock-coolness. Det bliver sprødt, det bliver cool – og mon ikke det er værd at tage danseskoene på.

 

LIPS & Debutanterne

Sted: LYNfabrikken. Kl.: 16.00-18.00. Mønt: 40 kr.

LIPS på LYN er tilbage – denne gang med debutanter. LIPS eller Litteraturen på Scenen har siden 1996 arrangeret oplæsninger i både Aarhus, Odense og København. Denne gang kan du opleve Anders Rishøj, der debuterer med romanen Bornholm-notater. Derudover kan du opleve Molly Balsby, som er uddannet fra Forfatterskolen og debuterede med digtsamlingen Ponyprivilegiet, samt Lars-Emil Woetmann fra digterfællesskabet Koordinat, der er aktuel med digtsamlingen Af det almene.

 

SØNDAG

Bandet SUNDAYS udgav deres debutalbum den 25. januar og fejrer det søndag på HeadQuarters // Foto: Facebook-begivenhed.

 

Release: SUNDAYS // ‘wiaca’ reception & concert

Sted: HeadQuarters. Kl.: 14.00-18.00. Mønt: Gratis.

SUNDAYS udgav den 25. januar deres debutalbum Wiaca og tager i den forbindelse så på det, de kalder for en fejringsrunde til deres hjerters kæreste steder – og her er HeadQuarters et stop på vejen. Der vil i løbet af eftermiddagen være koncert og en mulighed for at hænge ud, drikke en øl – og tjekke albummet ud i hyggelige omgivelser.

 

Forfattergudstjeneste med Thomas Korsgaard

Sted: Skt. Lukas Kirke. Kl.: 14.00-15.30. Mønt: Gratis.

Søndag kan du tage et smut forbi den smukke kirke Skt. Lukas Kirke på Ingerslev Boulevard. Her kan du opleve forfatter Thomas Korsgaard og få et indblik i hans forfatterskab, der har en selvbiografisk karakter. Thomas Korsgaard vil denne dag lade sig inspirere af dagens bibeltekst, og efter gudstjenesten er der mulighed for at møde Korsgaard i kirkens sognehus.

 


God weekend derude!

 

// Anne


Coverfoto: Akram Skakar

Skriv en kommentar