WEEKENDGUIDEN – UGE 30

WEEKENDGUIDEN – UGE 30

Det sørme, det sandt, det Weekendguiden for uge 30! Såfremt første halvdel af sommerferien har drænet dig for kreativitet, skal du ej fortvivle. VINK har nemlig her – som altid – samlet en række forslag til, hvordan lige netop DU kan bruge denne weekend på bedste vis.

Torsdag

Pizza på Piccolina 

Sted: Skolegyde 8 Kl. Helst aftensmadstid-ish Mønt: Imellem 98-120 kr. for en pizza, såfremt du spiser på selve restauranten, og ellers et nøk billigere, hvis det ender som take-away

Overfor for epicenteret for Aarhus’ unge hipstere, Katedralskolen, ligger den hyggeligste lille italienske restaurant. Her keres der om pizzaen. Piccolina betyder Lille pige på italiensk, og pizzaerne bliver lavet med den samme portion kærlighed, som en italiensk mama giver sin lille pige. Psssst, især nummer 10 – den er et studie for sig værd, alene på grund af smagen.

Udover altid velsmagende pizzaer er servicen altid personlig, nærværende og hyggelig. Den foregår til tider på lidt halvgebrokkent engelsk, men selv dét har sin charme!

Fredag

MURINA – Premiere 

Sted: Øst for Paradis Kl. 18:30 – til rulleteksterne kører Mønt: 120 kr. pr. billet

Fredag aften i selskab med et kroatisk sommerdrama med Martin Scorsese som executive producer. Og kold hvidvin efterfølgende. Det må være, what dreams are made of.

MURINA stråler af glinsende solbrun hud og åbne skjorter, men i de varme kroatiske nætter ulmer et farligt faderopgør hos teenageren Julija.

Modsat sin mor (Danica Curcic) nægter hun at underkaste sig sin patriarkalske far. Raseri og begær kommer i spil, da familien får besøg af en amerikansk rigmand, der kan redde familiens økonomi, men som til faderens store fortrydelse fatter interesse for Julija.

Jazz Boat i Aarhus – M/S TUNØ

Sted: Havnepladsen, Aarhus Kl. 19:30-21 Mønt: 175-250 kr.

Hvis hjertet begærer marine, musik og malt, er dette den fuldstændig perfekte løsning.

Erlings Jazz- og Ølbar præsenterer nemlig i samarbejde med Aarhus Sail Event, en maritim og musikalsk oplevelse ud over det sædvanlige. I pauserne fortæller guiden om byens historie og udvikling set fra vandet, når der sejles forbi Toldboden, det gamle værft, Bassin 7 og videre forbi den nye bydel Aarhus Ø og kulturperlen Træskibshavnen. Sidst på turen rundes der af ved Lystbådehavnen.

Ombord er der mulighed for at købe øl, vin, long drinks, sodavand og kaffe/the.

Lørdag

Specialøl fra eller ved Væskebalancen

Sted: Vestergade 64 Kl: 11-20 Mønt: Puha, det kommer lidt an på både hvilken øl og hvor mange øl

I maltens rige er vi alle lige!

Ved Væskebalancen bottleshop er det også lige så. Her findes en øl til enhver lejlighed. Indenfor er der et overvældende udbud af øl, som du aldrig har set dem før. Fra de vildeste dåser med nærmest stødende grafisk design udenpå til glasflasker, der passende kan gives som gave.

Hvis ikke du magter at slæbe alle poserne fyldt til randen med dåser hele vejen hjem, kan du nyde en øl ude foran ved et af bordene. Så snup en ven under armen og kom glad.

STELLA POLARIS 2022 // Aarhus

Sted: Botanisk Have Kl. 12-21:00 Mønt: Fri entré

Har du allerede nu har luret lidt i VINKs festivalguide, er du nok allerede familiær med denne festival, hvor fokus er på chill-out-musik.

Festivalen favner et bredt spektrum af kommunens borgere – fra de helt små i børneområdet til musikelskere i alle aldre ved hoved-scenen. Arrangementerne har fri entré og foregår i tidsrummet 12-21, hvilket har været kraftigt medvirkende til, at omkring 100.000 personer hvert år deltager i arrangementerne. Stella Polaris har populært sagt medvirket til, at chill-out musik har “crossed over” fra en smal niche til en anerkendt, populær og bredtfavnende musikgenre.
Et af højdepunkterne på programmet må siges at være danske Mekdes, der er lidt af et scoop for festivalen – og alle dens gæster ikke mindst.

Søndag

Harlem Shuffle – Colson Whitehead

Sted: Sofaen eller en god, komfortabel liggestol kan varmt anbefales Kl. Hvornår end du lige har tid Mønt: i mellem 200-350 kr. alt efter hvor den købes

Som genopladning til den kommende uge, kan Harlem Shuffle af den amerikanske Pullitzer-vinder Colson Whitehead anbefales.
Spænding, gangster-og mafiadrama, komplicerede familieforhold, stemningsbillede af en kriminel og raceopdelt periode af Harlems historie, ja, den rummer det hele. Romanen strækker sig over omtrent 400 sider, hvor hovedpersonen Carneys liv beskrives sammen med bydelen Harlem. Og den bliver aldrig kedelig!
Whitehead har tidligere for sine romaner modtaget Pullitzer-prisen samt American Book Award. Det må altså siges at være en rutineret og anerkendt herre, vi har med at gøre.

Vertigo på ARoS

Sted: Aros Kl. 10-17 Mønt: 13o kr. for studerende – ellers er prisen pr. voksen 160 kr.

Aarhus’ helt eget varemærke af et museum, ARoS, er tilbage med endnu en udstilling. En udstilling, som i dén grad vækker begejstring hos blandt andet Jyllands-Postens anmeldere.
Udstillingen Vertigo samler en gruppe kunstnere, som ikke hører hjemme under én fælles betegnelse, men som her sættes sammen, fordi de bedriver en kunstnerisk praksis, der, på hver sin måde, arbejder med at skabe et flydende rum, som fremkalder følelsen af vertigo (på dansk: svimmelhed).
Coverbillede: // VINKaarhus

Skriv en kommentar