WEEKENDGUIDEN – UGE 30

WEEKENDGUIDEN – UGE 30

Sommerferien er stadig godt i gang, og her på VINK-redaktionen fryder vi os over at have lidt tid til at nyde det århusianske byliv. Men måske mangler du lidt inspiration til, hvad du skal lave i weekenden. Måske er de fleste af dine venner taget ud at rejse, og du kan misundeligt følge med på deres Instagram. Måske savner du bare en undskyldning for at komme udenfor og vise dit nye smarte sommertøj, du har bestilt på Asos, eller måske vil du bare drikke en øl i det gode sommervejr. Lige meget hvad, guider VINK dig igennem weekendens strabadser.

 

Torsdag

// Foto: PR, Facebook-begivenhed

Premiere på dokumentaren MYSTIFY: MICHAEL HUTCHENCE

Sted: Øst for Paradis. Kl.: 20.00. Mønt: 95 kr.

Start din weekend med et smut i den famøse biograf Øst for Paradis og få et intimt indblik i den australske musiker og skuespiller Michael Hutchence. Han er mest kendt som forsangeren i bandet INXS, som lavede storhittet Need you tonight i 1987. I dokumentaren kommer man bagfacaden, hvor Hutchence afsløres som en intenst følsom og kompleks mand, som også rummede et mørke i sig. Kærester til Hutchence, som Kylie Minouge og den danske topmodel Helena Christensen, åbner op, og fortæller om deres forhold til den australske rockmusiker. Der vil også blive serveret iskolde Gin & Tonics før filmen, så det er bare om at komme afsted!

 

Fredag

// Foto: PR, Facebook-begivenhed

 

Fredag på Toppen / DJ og drinks på Salling Rooftop Aarhus

Sted: Salling Rooftop. Kl.: 16.00-19.00. Mønt: Gratis.

Drik kolde drinks og lyt til musik ved Århus’ måske flotteste udsigt, Salling Rooftop. Her vil Morten Greven spille nogle beats, mens man sidder i sommersolen med sin ven, kæreste eller kollega og nyder en Aperol Spritz, eller en af de fire Gin & Tonic varianter de har.

 

Sommer på HQ

Sted: Headquarters. Kl.: 19.00-05.00. Mønt: Entré 20 kr (fra 23.00).

Dans, til solen står op – Headquarters holder nemlig for første gang åbent hen over sommeren, hver fredag og lørdag. Her står den på nogle gode sommertilbud, som for eksempel fire Gin Hass for 100 kr, dansabelt musik og en masse sommerstemning. Så tag dine fineste dansesko på, et par venner under armen og vis DJ’en, hvordan man plukker de æbler.

Lørdag

// Foto: PR, Facebook-begivenhed

Gratis sommerkoncerter i Aarhus / Musikhuset

Sted: Musikhuset. Kl.: 13.00. Mønt: Gratis.

Juli er en lang måned, og det betyder at SU’en eller lønchecken skal række lidt længere end den plejer, og det kan derfor virke lidt uoverskueligt at lave noget som koster penge. Men frygt ej, VINK har din ryg. Hvis pengene kniber en smule, kan man komme til en helt gratis sommerkoncert med en international klavertrio, som spiller en blanding af Jazz og klassisk musik. Det foregår udenfor i det nye spillested – Spejlbassinet.

3 Years of Raw Power

 Sted: Tape, Mejlgade 53. Kl.: 12.00 – 24.00. Mønt: Gratis.

Spillestedet TAPE har nu eksisteret som et frivilligdrevet non-profit spillested i 3 år. Derfor holder TAPE fødselsdags-gårdhygge, hvor man kan drikke en speciallavet øl fra Ebeltoft Gårdbryggeri, som er blevet brygget kun til lejligheden. Så plej dine tømmermænd fra gårdsdagens festligheder, hvor der måske blev danset lidt for vildt og drukket en (eller fire) Gin Hass for meget, med en kold dobbelt-IPA og hyggelig stemning.

 

Søndag

// Foto: PR, Facebook-begivenhed

Åbent atelier

Sted: Gyldenløvesgade 6, stuen. Kl.: 11.00 – 17.00. Mønt: Gratis.

Hvis elektronisk musik ikke er helt din kop te, og du hellere vil opleve noget mere kunstnerisk og afdæmpet, anbefaler vi et åbent atelier på Trøjborg. Her har en kunstner, Sidse Elsig, lavet sin lejlighed om til et atelier, hvor man kan komme helt tæt på en ung århusiansk kunstner. En intim og lavmælt oplevelse. Efter det kan man passende gå op ad Tordenskjoldsgade og eventuelt drikke en kop kaffe på en af de hyggelige caféer, der ligger på gaden, eller få en is fra Dolce Vita.

Stella Polaris

Sted: Aarhus Botanisk Have. Kl.:  12.00 – 21.00. Mønt: Gratis.

Er der noget, der er mere sommerligt end sol, park og fed musik? Nej, det tror jeg ikke. Til Stella Polaris (som forresten er den latinske betegnelse for nordstjernen) kan du lige præcis opleve det. Find det tæppe frem du engang fik af din mor, som du aldrig har brugt, og fold det ud i Botanisk Have og lyt til en masse elektronisk musik, mens du hygger med dine venner. Personligt glæder jeg mig til Jacob Stenfatt Jensen bedre kendt som IAMJJ og Kasper Bjørke. Stella Polaris er den største picnic festival med fokus på elektronisk musik.

 

 

 

Bonus tip: Tag på stranden

Sted: En strand nær dig. Kl.: Når du har lyst. Mønt: Hvad en is koster.

Et lille bonustip fra VINK-redaktionen: Tag på stranden og forkæl dig selv med en is. Vejrudsigten siger, at vejret bliver godt i weekenden, så tag et smut ud i bølgen blå, og nyd det. Der går nemlig ikke lang tid, før at vi er midt i november med kulde, sjask og mørke morgener. Nyd det gode vejr, mens vi har det!

 

// Coverfoto: Erica Wyrdling 

Skriv en kommentar