WEEKENDGUIDEN – UGE 29

WEEKENDGUIDEN – UGE 29

Det er sidste weekend af årets Jazzfestival, og vi skal da lige have det sidste med. Men har jazzen allerede flydt i dine øregange, og er du klar på noget nyt, er der selvfølgelig også lidt andet at give sig til i denne weekend. 

Torsdag

Årets program fra Jazz & Venner // Foto: PR, Facebook-begivenhed

Kwella/Bjørnskov/Bisgaard på Erlings

Sted: Erlings Jazz- og Ølbar Kl.: 15.00-18.00 Mønt: Gratis

Jazztrioen Kwella/Bjørnskov/Bisgaard er en inkarneret del af Aarhus jazzscene og bør derfor ikke undgås nu når, det er Aarhus Jazzfestival. Trioen spiller sange skrevet af guitaristen Jens Christian Kwella. Hans album “Slowing Down the Tune” fra 2018 er bestemt et lyt værd!

Way Out Westh & Windy 

Sted: A-huset – Godsbanen Kl.: 23.00 Mønt: Gratis

Jazz & Venner inviterer atter indenfor til tre dages gratis koncerter i anledning af Aarhus Jazzfestival. Både torsdag og fredag afsluttes dagen med gruppen Way Out Westh & Windy, hvor man nemt kan få rystet dagens jazz af sig til funk og soul. Det sker torsdag og fredag kl. 23.

Fredag

// Foto: Aarhus Jazz Festival

Koncert med Hvalfugl 

Sted: A-huset – Godsbanen Kl.: 19.00-20.00 Mønt: Gratis

Hvalfugl er en århusiansk jazztrio, der, i år, udgav deres nyeste album “Som En Faldskærm.” Trioen, der består af klaver, kontrabas og guitar, lader sig inspirere af både Sverige og Danmark samt nyt og ældgammelt. Kærligheden til den jazzede folkemusik er også at finde på pladen “By” fra 2017, der minder en hel del om Jan Johanssons “Jazz På Svenska.” Det er lækkert, og det lyder godt!

Jam på Headquarters

Sted: Headquarters Kl.: 23.30-03.00 Mønt: Gratis

Kom og spil sammen med jazzmusiker og trommeslager Anders Mogensen, når Headquarters holder Late Night Jazz Jam. Hver aften slutter Headquarters nemlig af med flere timers jam anført af en anerkendt jazzmusiker. Alle, der har lyst til at være med på scenen, er velkomne til at gribe et instrument og spille sammen med Anders Mogensen. Du kan selvfølgelig også bare se på og drikke en drink.

Lørdag

Udvalg af kopper fra Patteriet // Foto: Kio Jørgensen Ng

Åbent hus i Patteriet 

Sted: Institut for (X) – Godsbanen Kl.: 14.00-17.00 Mønt: Gratis

Har du lyst til at bruge lørdag eftermiddag i selskab med et væld af forskelligartede bryster, så kan du tage til åbent hus i Patteriet. VINK har tidligere besøgt Andrea og Patteriet: et keramisk kunstprojekt, der sætter kvindekroppens diversitet i fokus. Nu kan du også komme forbi og se værkstedet, kopperne og kvinden bag. I anledning af et-årsdagen for Patteriets Instagramprofil, der førte til, at Andrea nu må forme små bryster af ler på fuldtid, holdes der åbent hus og salg af de bare kopper.

Læs artiklen om projektet og bagkvinden her: http://www.vinkaarhus.dk/magasinet/byliv/andrea-laver-bryster/

Abekejser

Sted: A-huset – Godsbanen Kl.: 21:30-22:30 Mønt: Gratis

Aarhusbandet Abekejser leverer elektronisk jazzmusik, der understøttes af trommerytmer fra fjernere himmelstrøg. De fem fyre kan både spille op til aftenens fest eller være dagens sidste koncert, inden man skal hjem i seng.

Festaften på TAPE

Sted: TAPE Kl.: 22.00-05.00 Mønt: 50 kr

Dans natten væk i selskab med en bunke DJs fra landet Down Under, når TAPE inviterer til Festaften #14.

Søndag

Fra Hanna Phersons udstilling “Avslut”//Foto: PR, Facebook-begivenhed

Gåtur blandt roserne

Sted: Botanisk Have Kl.: Hele dagen Mønt: Gratis

Roserne i Botanisk have står i fuld flor. Tag en ven under armen, musik i ørene eller bare vær helt dig selv og gå en tur i Botanisk have. Se de smukke bede, der bugner af røde, gule, hvide og lyserøde roser, og duft til dem.

Avslutningen

Sted: Rum 46 Kl.: 13.00-16.00 Mønt: Gratis

Det er søndag. Jazzfestivalen er ved at nå til vejs ende. Endnu en fest er forbi, og endnu en øl er tømt. Du kan passende slutte din weekend af med denne udstilling, der markerer “enden.” Den Bergen-baserede kunstnerspire Hanna Pherson har hevet sidste side ud af bøgerne, hun ejer i det værk, hun kalder “Avslut.”

 

Skriv en kommentar