cropped-VINK-logo-sort.png

Det flyder med jazzede toner i Aarhus’ gader – og vi kommer heller ikke helt uden om dem i denne uges Weekendguide. Overalt i byen er der mulighed for at nyde alverdens smækre pianosoloer og smørbløde stemmer. Dog har undertegnede forsøgt at søge lidt bredere og i lidt andre afkroge af byen for at støve et par arrangementer frem, der ligger (mere eller mindre) langt fra pulserende rytmer og synkoper. Du kan bl.a. tage på gådejagt i litteraturen, festival i den vilde natur eller prøve at dykke på åbent hav. God fornøjelse!

 

TORSDAG

Hvor gik Nora hen?

Sted: Mellem Dokk1 og Domen Kl.: 10.00-18.00 Mønt: Gratis

Mange har nok kendskab til Henrik Ibsens ikoniske teaterstykke, Et Dukkehjem. Hvad end du har fået det smidt i hovedet i gymnasiet, reciteret det i dramaundervisningen eller oplevet én af de mange versioner på en af de mange scener i Danmark. Men slutningen er og bliver dog en gåde; en gåde du nu har muligheden for at løse i samarbejde med en håndfuld venner/familie. I henvender jer blot hos betjeningspunktet i skønlitteratur-afdelingen på Dokk1, som udleverer materiale til gådejagten. Gåderne undervejs udfordrer den logiske tænkning, trækker tråde ind i litteraturen og udfordrer deltagerne til selv at forholde sig til dramaets dilemmaer. Kenskab til Et Dukkehjem er ikke nødvendigt – du skal blot være nysgerrig og have gåpåmod! Turen varer 1-1,5 time og er tilgængelig i tidsrummet 10:00-18:00.

//Foto: Unsplash

 

Havet er skønt!

Sted: Nordic Diving Kl.: 16.45-20.00 Mønt: 595,-

Har du, ligesom jeg, altid drømt om at dykke, så har du faktisk muligheden for at få en lille smagsprøve på eventyret denne torsdag. Nordic Diving holder nemlig prøvedyk i åbent vand – bestående af en gennemgang af teori og udstyr på stranden og herefter dyk, hvor der er rig mulighed for at prøve, om det overhovedet er noget for dig. Du tænker måske, at det er en god håndfuld penge at lægge for et par timer i vand. Men hvad betaler man ikke for at mærke vægtløsheden på egen krop – og for at trække vejret under vand? Du får dig helt sikkert en uforglemmelig aften, og hvem ved – måske bliver dette starten på et helt nyt undervandseventyr i dit liv!

 

Kæmpe (jazzet) improfest

Sted: Knud’s Kiosk Kl.: 20.00 Mønt: 100,-

For femte år i træk byder Knud’s Kiosk velkommen til et par aftener, der står i impro-jazzens tegn. 21 markante europæiske musikere bliver blandet og sat sammen på kryds og tværs, så de hver aften spiller i nye spændende konstellationer. Undervejs bliver musikerne inspireret af artist-talks, workshops, indspilningssessions og de spontane jams, strandture og meget andet, der opstår, når man lever, ånder og spiller tæt sammen i flere dage. Der er lagt op til en uforudsigelig og levende oplevelse, som du ikke vil gå glip af!

 

FREDAG

Slikmund?

Sted: Laberlarven, Frederiksgade 34 Kl.: 12-22 Mønt: Det er helt op til dig! (men 8,95 pr. 100 g.)

Er der lagt i kakkelovnen til en flader-fredag på sofaen foran fjerneren? Så skal du da også have fingrene i en god og fyldig pose bland-selv-slik med alt, hvad dit slikhjerte begærer! Aarhus er med åbningen af Laberlarven blevet en slikbutik rigere. Denne fredag holder Larven (ja, vi er allerede på kælenavne) åbningsfest med gode tilbud på den gyldne vare, gratis iskugler samt overraskelser, konkurrencer og lykkehjul. Slå vejen forbi Frederiksgade på vejen hjem og få tanket op på barndomsglæde! Vil du fortsætte aftenen i samme barndommelige spor, kan jeg anbefale et Kim-Possible-maraton. Alle afsnittene ligger på Disney+, og de er bestemt stadig sjove, selvom du har rundet de 27. Det kan jeg skrive under på.

//Foto: Unspash

Sommerfest i gården

Sted: Café Paradis aka Den Sidste Kl.: 17.00  Mønt: Gratis (udover de øl, du drikker og den mad, du spiser)

Undertegnedes stamsted, Café Paradis – eller Den Sidste blandt kendere og Tobias-Rahim-fans – holder sommerfest i gården denne højhellige fredag. Har du brug for at svinge træbenet, er der rig mulighed for at gøre det her! Café Paradis er gået sammen med Åben Aarhus, Hjemme Disco og Gaijin Ramen for at kunne skabe den perfekte århusianske sommerfest med alt, hvad hjertet begærer af øl, diskomusik, ramen, shots og sjusser. Festlighederne starter i gården og rykkes på de sene nattetimer op på dansegulvet på 2. sal. Hav en kæmpe fest!

 

LØRDAG

En smeltedigel af lækre toner

Sted: Musikhuset Kl.: 20.00-21.30 Mønt: 250,-

Den fortabte søn vender hjem til Aarhus! I starten af sin karriere beskæftigede Karl William sig med jazzede toner, hvilket særligt er tydeligt på det første album Døende. Oplev jazz, pop og hiphop smelte sammen, når Karlen går på scenen i Musikhusets Lille Sal sammen med Peter Vuust Trio, bestående af Peter Vuust, Nikolaj Hess og Morten Lund – der er blandt landets allerdygtigste jazzmusikere. For en lille uge siden slettede Karl William alt på sin Instagram-profil og lagde herefter et enkelt opslag op. Her fortalte han, at han ønsker at finde tilbage til den følelse, som musikken gav ham tilbage i 2013, da det hele startede. Måske er dette samarbejde med jazztrioen begyndelsen på et nyt kapitel i Karlens karriere. Uanset bliver det spændende at følge med i, hvad den rødhårede dreng fra 8000 finder på af musikalske genialiteter i fremtiden!

//Foto: Unsplash

Jazz til vands og til lands

Sted: Aarhus Internationale Sejlsportscenter Kl.: 19-23 Mønt: 150,-

Har du lyst til at kaste dig ud i en lidt anderledes musikoplevelse, så skal du tage med ud på havet, når Aarhus Internationale Sejlsportscenter i samarbejde med Erlings Jazz- og Ølbar sejler dig direkte til live-jazz på Aarhus Ø. Sejlturen er endda ganske gratis, selvom du må slippe 150,- for selve koncerten. Men så får du altså også en 2 x 2 timers intimoplevelse med Torben Bjørnskov Trio ft. Casper Hejlesen og Klüver Trio – med udsigt over Aarhus Bugten! Hvis lørdag passer dig dårligt, så finder lignende arrangementer sted både torsdag og fredag i samme uge.

 

 

SØNDAG

Ud i det fri – det kan vi li!

Sted: Marbækvej 7, Mørke Kl.: 10.00-16.30 Mønt: Endagsbillet 80,- (Weekendbillet 200,-)

Har du brug for et lille afbræk fra Aarhus – og måske også fra jazzmusikken – så løber Den vilde natur festival af stablen denne weekend. Det er en årlig begivenhed, der finder sted på Djursland, nærmere bestemt i Mørke. Søndag kan du bl.a. dyrke yoga i det fri, lave din egen urtesalt, være med i en tang-workshop samt lære om naturmedicin til husbehov. Så træk i det praktiske tøj og brug en dag (eller tre) i den skønne midtjyske natur. Der er endda mulighed for at gøre det til en lille getaway fra hverdagen ved at sove i telt på området en nat eller to.

 

//Foto: Unsplash

 

Coverbillede // VINKaarhus