WEEKENDGUIDEN – UGE 23

WEEKENDGUIDEN – UGE 23

Northside-ugen er skudt i gang med festivalstemning, øl og lækker musik, og efter en lang valgkamp er det måske lige dét, vi alle trænger til. Skal du ikke af sted, eller trænger du bare til et smut væk fra festivalpladsen, så giver VINK dig her bud på andre fornøjelser i weekenden. Der er både lagt op til sensuel dans, pandekager over bål, bylivsvandring i Sydhavnen og kortfilm i Øst for Paradis, når regn og torden (måske) rammer os. Med andre ord – noget for enhver fornøjelsen!

 

TORSDAG

Lotus Noir spiller på Salling Rooftop. // Foto: Facebook begivenhed

 

Koncert med Lotus Noir på Salling Rooftop Aarhus

Sted: Salling Rooftop Kl.: 16:00-17:00 Mønt: Gratis

Salling Rooftop danner rammen for en koncert med Nanna Prip aka. Lotus Noir, en dansk/guineansk sanger, sangskriver og producer. Hendes musik har rødder i R’n’B, hiphop og soul, så hvis det lyder som noget for dig, kan du tage elevatoren op til Sallings tagterrasse og lytte med. Luk øjnene og lyt eller lad blikket svæve udover de aarhusianske tage.

 

Gipsyjam Jazzsession

Sted: Café Smagløs Kl.: 20:00-23:00 Mønt: Gratis entré

Vejretprognoserne vidner om regn og torden. Du skal ikke på Northside, men vil egentlig gerne høre lidt musik. Hvad gør du? Du finder selvfølgelig ud af, at der er sigøjner-jazz jam på Café Smagløs og hiver modigt regnjakken frem og paraplyen ud af skabet og begiver dig ud i de aarhusianske gader.

 

FREDAG

Klima-aktivister på barrikaderne på Café Oskar på fredag. // Foto: Facebook begivenhed

 

Debat om kampen for klimaet og civil ulydighed

Sted:  Café Oskar, Mejlgade 49 Kl.: 15:00-18:00 Mønt: Gratis

Hvis ikke du er helt politisk udkørt efter både EP- og folketingsvalg, så smut ned på Café Oskar på fredag og deltag i en debat om kampen for klimaet – et emne der helt sikkert har fået din opmærksomhed de sidste par uger. Aymeric fra Extinction Rebellion er gæst og præsenterer gruppens værdier og virke og fortæller om gruppens arbejde i Aarhus. Måske du skal være med?

 

Pandekager over bål

Sted: Ballehage Strand Kl.: 18:00-21:00 Mønt: 35 kr.

Det kan også være, at du bare trænger til at slappe af og glemme alt om det der klima, pension og Stram Kurs. I så fald er du heldig, for Natur Retur inviterer til pandekager over bål, og der er næppe noget, der er mere hyggeligt og roligt end netop dét. Natur Retur forbinder de aarhusianske bymennesker med naturen, der er overalt omkring os, og denne aften går turen til Ballehage, hvor de vovede kan tage en dukkert og få varmen igen ved bålet. Husk tilmelding!

 

Dance Party

Sted: Sportens Hus, Stadion Allé 72 Kl.: 19:00-22:00 Mønt: 100 kr. (med groove undervisning) eller 50 kr. (uden undervisning)

Let’s GROOVE tonight! Der er Dance Party i Sportens Hus, og her kan du slå dig løs præcis som du er – au naturel med løst hår og ingen makeup eller måske med lidt ekstra brug af glimmerdåsen og fuld fart på pailletterne. Der er ingen grænser, bare du danser og har det fedt. Fra kl. 19.00-20.00 kan du lære lidt groove-trin, eller du kan svinge skørterne eller bukserne – præcis som du vil fra kl. 20.00-22.00. Du kan tilmed medbring din egen vin, hvis nerverne skal dulmes lidt før dance-off!

 

LØRDAG

Bliv bedre til fotografering til Photo Walk. // Foto: Maria Larsen Ehrenreich

 

Leftside 2019 // GaveOverFlod

Sted: Givisme, Søren Frichs vej 20 Kl.: 11:00-23:00 Mønt: Gratis

Skal du på Northside, eller bare i den retning, kan du overveje at stikke snuden ind til Leftside Festival ved Brabrandstien. Her kan du slå dig løs med nye bekendtskaber og måske følge stedets ideal om at give til andre uden at forvente at få noget igen. Antropologen, Marcel Mauss, påstod ganske vist, at ingen gaver er gratis, men den påstand kan du hurtigt udfordre her! Desuden kan du opleve skønne koncerter, når bl.a. Kris Herman giver koncert(er) i løbet af dagen.

 

Bylivsvandring i Sydhavnen

Sted: Sydhavnen Kl.: 13:00-14:30 Mønt: 50 kr.

Mangler du viden om livet i Sydhavnen, hvor bl.a. VINK holder til, så brug et par timer på lørdag med at udforske kvarteret! Rundviser er Sarah Jarsbo, og hun tager dig med rundt i kvarterets historie, kultur og hemmelige kroge. Der er 30 pladser, så skynd dig at melde dig til!

 

1st Photo Walk at Møllestien

Sted: Møllestien, Café Lima Kl.: 14:00-17:00 Mønt: Gratis

Dette event er for kameraentusiasterne, både de digitale og analoge, og her kan du møde ligesindede og nørde fotografi på Aarhus’ måske smukkeste gade: Møllestien. Eventet er arrangeret af Zane Hartmane Photography og café LIMA, så efter en tur på stien fortsætter løjerne her med Peruviansk mad og ikke mindst lækre priser på lækre cocktails!

 

Northside Afterparty // A-huset

Sted: Institut for (X), A-huset Kl.: 22:00-03:00 Mønt: 60 kr.

Når lørdag nærmer sig aften, og du fortryder, at du ikke står sammen med de andre på Northside, kan du i stedet tage til afterparty i A-huset. Her finder du masser af glimmer, lækre drinks og dance moves. Lyden er house, tech og techno, og glimmeret er bæredygtigt! Hvem har brug for den lange tur ud til Ådalen?

 

SØNDAG

Brug dine sidste danse kræfter til Pinse Sensual Night // Foto: Facebook begivenhed

 

Northside afterglow på Øst for Paradis med kortfilm og bobler

Sted: Øst for Paradis Kl.: 14:00-16:00 Mønt: Gratis entré

Øst for Paradis åbner dørene for premieren af musikvideoen Animal af bandet, Twin Dive. Filmen er fem minutter lang og kører i loop, så du kan gå til og fra salen. Der bliver tilmed serveret Cava og snacks, så rammen om en behagelig søndag eftermiddag er sat. Teamet bag produktionen er desuden til stede, så har du spørgsmål til den David Lynch inspirerede video, kan du hurtigt få svar.

 

Pinse Sensual Night (Bailatina på Rosenteatret)

Sted: Rosenteatret Kl.: 17:45-22:30 Mønt: 50-60 kr.

Tager du til Dance Party på fredag og bliver ramt af danse-feens støv, så kan du også på søndag sprede glæde med dine moves. Salsaclaves ugentlige søndags salsatek rykker nemlig ind i Rosenteatret i Latinerkvarteret, hvor du kan få undervisning i dansearter med så spændende navne som zouk, kizomba og bachata. Ved du heller ikke helt, hvad det er? Det finder du kun ud af på én måde – og du ved selv hvordan!

 

God weekend, god festival og god pinse!

Skriv en kommentar