WEEKENDGUIDEN – UGE 2

WEEKENDGUIDEN – UGE 2

Nytårsbragene lyder ikke længere, tømmermændene er overstået, og hverdagen og eksamener er så småt begyndt. Januar er en ret kedelig måned. Der sker ikke ret meget, end ikke i Aarhus. Men VINK har alligevel støvet et par fede begivenheder og beskæftigelser op, du kan ty til i den kommende weekend, hvad end du kører hvid januar eller vender tilbage til øllet.

Torsdag

//Foto: Another World Entertainment

Biografpræmiere på “Lad mig falde” 
Sted: Øst for Paradis Kl: 14.10 Mønt: 95 kr.

Lad dig falde ned i biografens bløde sæder og tyvstart den tiltrængte weekend, når der er danmarkspræmiere på den islandske film “Lof mér að falla”. 15-årige Magnea møder den jævnaldrene Stella, og sammen forsvinder de ind i en turbulent verden af fester, stoffer og kriminalitet. Filmen er fra 2018 og er baseret på samtaler med stofmisbrugeres familier.

Lyden af Motown 

Sted: Headquarters Kl: 21.00 Mønt: Gratis.

Headquarters åbner op for noget af en fejring af deres 9 års-jubilæum, der skal vare hele tre nætter. Den første af dem er torsdag, hvor HQ byder op til dans fra en tid, du nok ikke levede i. The Motown Sound Engineers spiller funk og disco fra en svunden tid. Så hvis du føler dig nostalgisk i dette nye årti, kunne Headquarters godt tænke sig, at du kigger forbi.

 

Fredag

//Foto: Facebook-begivenhed

Happy Hour på Fairbar

Sted: Fairbar Kl: 16.00-18.00 Mønt: Billigere end normalt.

Hver fredag og lørdag er der tilbud at hente til Happy Hour på Fairbar – og denne fredag er ingen undtagelse. Så hvis du vil have byturen til at starte lidt tidligt, så kig forbi cafeen ved Kloster Torv til en stor fadøl for en lilles pris fredag eftermiddag.

Firserfredag og Junglelyd

Sted: Headquarters Kl: 20.30- 23.00 Mønt: Gratis

På andendagen for Headquarters fejring af sig selv, vil de atter vende snuden mod en forgangen tid. Med Dj Thomas Disco er du garanteret en 80’er-klingende discofest. Inden da spiller Junglelyd op til salsalignende dans med deres elektroniske cumbiamusik tilføjet et par abelyde og en masse flot fløjtespil. Fødselsdagsfejringen fortsætter derefter hele natten og også aftenen efter.

 

 

Lørdag

Fødselsdagsfest hos Reduktivt //Foto: Facebook-begivenhed

Fødselsdagsvin hos Reduktivt

Sted: Reduktivt Kl: 10.00 – ??  Mønt: Uvist.

Hvis du ikke kan forestille dig nogen bedre måde at starte lørdagen på end med lidt kagemand og vin, så er du i hvert fald inviteret til fødselsdagsfest hos vinforretningen Reduktivt. De har, i nu et år, solgt alskens naturvine fra deres forretning, og dét skal fejres! Derfor åbner de tidligt op for dørene og flaskerne – og mon ikke de fortsætter, til der ikke er mere vin?

Skøjtetur ved musikhuset

Sted: Foran musikhuset Kl: Hele tiden Mønt: 50 kr. for leje af skøjter.

Måske trænger du mere til frisk luft end mere vin oven på fredag. I så fald foreslår VINK, at du tager en god ven i den ene hånd, skøjterne i den anden og en kande kaffe i rygsækken. Musikhuset har for længst åbnet op for den årlige isbane, og der er garanteret kølig vind i hovedet, middelmådig popmusik fra boden, hvor du også kan købe kakao, samt en hel masse tweens, der er bedre end dig til at skøjte. Men det er fandme hyggeligt!

Klokke klar med debutalbum

Sted: Atlas Kl: 21.00 Mønt: Gratis.

Den Aarhusbaserede jazzkvintent Klokke debuterer denne lørdag med deres album Hjem til det grå, der er bygget op omkring barndomsminder. Koncerten vil byde på improvisation over de syv kompositioner, der udgør Hjem til det grå. Som opvarmning til koncerten spiller Kolibri, en kvartet bestående af både klarinet, tværfølte og intet ringere end beatboxing. Det bliver en musikalsk aften med plads til overraskelser.

Søndag

//Foto: Facebook-begivenhed

Højskolesang på Dokk1 

Sted: Dokk1 Kl: 10:00-15:00 Mønt: Gratis.

Det er hvidt derude, og der er ingenting i verden så stille som sne. Selvom januar for det meste er gråt i gråt, kan du på søndag synge dig væk til sneklædte marker, blå anemoner og lysegrønt græs, når DR sender “Live fra højskolesangbogen.” Dokk1 disker op med den blåklædte sangskat og en storskærm, der viser udsendelsen fra Kolding bibliotek. Så kom forbi Dokk1 og syng en enkelt sang eller hele den blå bog – lad hjertet tale.

Parasitter i Paradis 

Sted: Øst For Paradis Kl: 13.00, 15.40, 18.20, 21.00 Mønt: 85 kr.

Øst for Paradis giver dig denne søndag hele 4 chancer for at tage ind at se den sydkoreanske film Parasite. En chance du ifølge anmelderne ikke må gå glip af! Filmen, der har vundet den Gyldne Palme i 2019, handler om den arbejdsløse Ki-woo, der bor i en kælder med sin fattige familie. Da han får muligheden for at snyde sig til et velbetalt job hos den rige Parks-familie, griber han chancen og snart infiltreres Ki-woos familie på uærlig vis i millionvillaen.

 

Coverfoto: Gruenbaum

 

Skriv en kommentar