cropped-VINK-logo-sort.png

Kunst, film, teater, musik? Weekendguiden guider dig til lidt af det hele i denne uge. Lad dig føre til havnen mod øst, til midtbyens mange skjulte afkroge eller bliv hjemme i vante omgivelser. Vi lader det være helt op til dig selv, om du er klar på den helt store genåbning og mødet med kunsten på de store kultursteder eller blot foretrækker de intime baggårdes unikke kulturoplevelser. Tag for dig, som det behager!

TORSDAG

GYS I MEJLGADE

Sted: Slagtehal 3, Mejlgade 50 Kl.: 19:30 Mønt: 35 kr. for ikke-medlemmer, 50 kr. for medlemmer.

Godt nok er biograferne atter åbne igen, men måske har du lyst til at prøve noget nyt og anderledes? Måske har du mod på en anelse mere gys, end hvad din fortrukne biograf kan tilbyde? Look no further! Torsdag aften finder Night Terrors Film Festival (efter en række udskydelser) endelig sted. Det er 6. gang, festivallen afholdes i Aarhus, og her præsenteres publikum for en bred vifte af gyserkortfilm fra hele verden, alt imellem horror, humor og Sci-fi. Der er gys til enhver smag!

Aftenen finder sted i Mejlgade i undergrundsbiografen Slagterhal 3, som om noget understøtter det blodige tema og får det til at krible koldt ned af ryggen. Der er lagt i ovnen til en stemningsfyldt (u)hyggelig aften. Konceptet er først til mølle, så tag tidligt af sted, hvis du vil sikre dig en plads forrest i køen.

 

KORTFILM UNDER DYNEN

Sted: under dynen Kl.: hele dagen Mønt: gratis

Er du endnu ikke klar til at bevæge dig ud i den virkelige verden, og foretrækker du at se film under din varme dyne? Så klik ind på Ekko Shortlist, hvor du vil finde en kavalkade af spændende kortfilm af både unge talenter og mere garvede filmfolk. Husk at give din yndlingsfilm 6 stjerner, så er du med til at bestemme, hvilke film der skal ligge på ugens Top-10 liste.

 

FREDAG

DYK NED I VERDENEN AF LYDTEATER

Sted: der hvor det passer dig Kl.: alle døgnets timer Mønt: gratis

Har du også været for langsom ude af starthullerne til at få bestilt en teaterbillet efter den store genåbning? Så kan du heldigvis sagtens få lidt teatermagi hjemme i privaten. AKT1 leverer nemlig lige til døren, stuen, ja sengen sågar! Trænger du til en stille og rolig fredag, kan du med AKT1 dykke ned i verden af lydteater og hørespil.

AKT1 er hele Danmarks lydteater og producerer ny nordisk radiodramatik og hørespil, som optages live foran et publikum. Herefter bliver optagelserne udgivet som podcasts, som du kan lytte til, lige når det passer dig via Itunes, Soundcloud og på deres hjemmeside. Vink anbefaler, at du brygger en stor kop kaffe og finder et behageligt sted, hvor du i ro og mag kan fordybe dig i lydens forunderlige verden.

 

KOSTUMER FRA AARHUS TEATER

Sted: Dokk1 Kl.: 10-19 Mønt: gratis

Hvis du alligevel savner den visuelle oplevelse teatret kan indfri, kan du smutte forbi Dokk1, hvor der indtil den 23. maj udstilles udvalgte kostumer fra Aarhus Teater. Teatret har været forbi det støvede loft og genfundet kostumer fra teaterforestillinger fra de sidste 40 år. Kostumerne er fra det 16-17. århundredes stilperiode, så der er dømt både pufærmer, sløjfer, flæser og fjer. Ved området Udsigten kan du i samme omgang opleve udstillingen Ramt, som gennem personlige fortællinger og fakta behandler de tabuer, der opstår i forbindelse med emnet selvmord.

Når du nu alligevel er på Dokk1, kan du jo passende gå på opdagelse imellem boghylderne eller tage plads på en af bibliotekets mange studiepladser.

 

LØRDAG

OPDAG KUNSTEN

Sted: Godsbanen Kl.: 8-22 Mønt: gratis

Lørdagen står i kunstens tegn, og du behøver faktisk ikke at tage på museum for at opleve, hvad kunsten kan. Vidste du for eksempel, at Godsbanen hver måned udstiller et stort udvalg af værker af dygtige kunstnere? Denne lørdag kan du blandt andet opleve fotoværker af kunstnerduoen Mange bække små, fotoserien Chewing af Suzanne Reitsma eller tekstildesigner Astrid Skibsteds tekstiludstilling Tern, Tråd og Tid. Du kan også opleve det brugerinddragende kunstprojekt FATUM TEXTUS // CORONA BOREALIS – DIN LOCK DOWN, som gennem den fysiske brevskrivning stiller skarpt på vores erfaringer og oplevelser under coronakrisen.

På Godsbanens hjemmeside kan du tjekke ud, hvilke andre udstillinger du også kan opleve denne måned.

BAGGÅRDSKUNST

Sted: Pakhus64 Kl.: 12-15 Mønt: gratis

I en baggård på kanten af Midtbyen og Frederiksbjerg ligger det kunstneriske værkstedsfælleskab Pakhus64. I kælderen findes udstillingsstedet Under64, hvor der udstilles både lokale, nationale og internationale kunstnere. Under64 huser en ny udstilling hver anden måned, og i denne måned kan du opleve foto-og lydinstallationen Displacement. Den stedsspecifikke udstilling er blevet til i et samarbejde mellem tre udenlandske kunstnere og behandler i denne sammenhæng oplevelsen af at bo og leve i et fremmed land.

 

SØNDAG

BEVÆGENDE TONER 

Sted: Musikhuset Kl.: 19:30 Mønt: 280 kr.

Denne sæson inviterer musikhuset til tre unikke og intime musikoplevelser i selvskab med det aarhusianske strygerensemble Who Killed Bambi. Denne søndag kan du opleve strygernes klang i selvskab med musiker Jonas  H. Petersen fra Hymns From Nineveh. Sammen vil de i løbet af aftenen forkæle dine øregange, når de nyfortolker en række sange fra albummet Sindets Asyl.  Jonas H. Petersens univers kan måske bedst beskrives som poetisk pop med et eksistentielt budskab, så hav lommetørklædet klar – det bliver en bevægende aften.

Psst…senere på året kan du opleve Who Killed Bambi i samarbejde med Katinka og Fallulah.

 

Coverfoto // VINKaarhus