WEEKENDGUIDEN – UGE 12

WEEKENDGUIDEN – UGE 12

Weekenden nærmer sig og du ved stadig ikke, hvad du skal give dig til? Frygt ej! VINK guider dig til nogle mangfoldige dage i denne uges weekendguide: 

Torsdag

Start din weekend med en spændende artist talk med Kirsten Astrup og Maria Bordorff. // Foto: Facebook

Artist talk: Kirsten Astrup og Maria Bordorff

Sted: Det Jyske Kunstakademi. Kl.:  17:00. Mønt: Gratis.

Oplev en spændende samtale mellem billedkunstner Kirsten Astrup og kunstkritiker, kurator, tekstforfatter og performer Maria Bordorff. Kirsten Astrup arbejder primært med performance og video, og er i særdeleshed interesseret i musik og cabaret som virkemidler. Maria Bordorff er uddannet cand.mag. i Moderne Kunst og Kulturformidling og ekstern kurator på Det Jyske Kunstakademis Afgang 2019 på Kunsthal Århus. De to har arbejdet sammen siden 2015 og har siden 2018 optrådt som en egentlig duo.

Fuldmåne Kirtan 

Sted: Ashtanga Yoga Shala Aarhus. Kl.: 19:00. Mønt: Gratis.

Kom til et spændende og anderledes yogaevent, når Yogashalaen inviterer til Fuldmåne Kirtan. Her vil du blive guidet igennem en yogasession sammen med sanger og Kirtan-leder Inez Dahlbæk, mens Joel Säfstrand akkompagnerer på percussion. Kirtan er en tusind år gammel yogatradition, hvor sangen er i fokus. Idéen er, at man gennem sang kan opleve hjerteåbning, meditation og hengivelse. Alle er velkomne – uanset sangstemme!

Fredag

Hvalfugl inviterer til releasefest på Godsbanen. // Foto: Facebook

Mythological considerations – opening night

Sted: End of the line. Kl. 17:00. Mønt: Gratis.

Mythological considerations er den første udstilling skabt i samarbejde mellem de to Aarhus-kunstnere Mads Oxholm og Marc Pilgaard. Udgangspunktet herfor er mytologien: at dele og skabe historier og at genskabe sine oplevelser i kunsten. Udstillingen er en undersøgelse af, hvad det vil sige at være menneske i en verden af natur, teknologi, religion og videnskab. På aftenen vil der være livemusik med The Three Musketeers.

Releasefest Hvalfugl 

Sted: Godsbanen. Kl. 18:30. Mønt: Gratis (Aftensmad: 35 kr.)

Fredag står i musikkens tegn på Godsbanen, når Hvalfugl lancerer deres nye plade. Her kan du nyde tonerne af stemningsfuld jazz med en kant af nordisk folk, når trioen indtager A-Huset. Dørene åbner 18:30, hvor der vil være aftensmad og bobler, hvorefter festen fortsætter med koncert med Hvalfugl og sidenhen DJ-Malle.

Lørdag

Litteraturen på Scenen præsenterer debutanterne: Bess, Vilandt og Eckhardt-Læssøe. //Foto: Facebook

LIPS og debutanterne 

Sted: LYNfabrikken. Kl. 16:00. Mønt: 40 kr.

Litteraturen på scenen og LYNfabrikken går endnu engang sammen om et forfatterarrangement. Denne gang er det debutanternes tur. Du kan opleve Andreas Eckhardt-Læssøe, Joakim Vilandt og Emma Bess. Eckhardt-Læssøe vil tale om sin digtsamling Det skal nok gå, om natur, sorg, tro og intelligensens grænser. Vilandt taler om debuten CASSANDRA, fem korte bøger skrevet i et anakronistisk særsprog. Sidst men ikke mindst vil Bess berette om samhørighed, ensomhed og intimitet på baggrund af sin novellesamling Mødre, Døtre, Søstre.

Flagstangmarked i Musikhuset 

Sted: Musikhuset. Kl. 10:00. Mønt: Gratis.

Kom til flagstangmarked i Musikhuset på lørdag. Her vil være noget for en hver smag, når århusianerne sælger ud af deres private samling. Hvem ved, måske finder du årets sommerkjole, den perfekte gave til din moster eller en mærkelig genstand, du bare ikke kan stå for? Det vil være muligt at købe frokost og kaffe i Musikhusets café.

Søndag

Snorre Kirk på KUNSTHAL AARHUS. // Foto: Facebook

Camoufleurs

Sted: Udstillingsstedet Spanien. Kl.: 12:00. Mønt: Gratis.

Kom med og oplev udstillingen “Camoufleurs” af Sofie Clausager Sørensen på Udstillingsstedet Spanien. En eksperimenterende installation, der kombinerer industri med håndarbejde. Titlen er hentet fra de kunstnere, der arbejdede med at skabe kamuflage under verdenskrigene. Udstillingen kan opleves i perioden 21. marts – 26. marts, i hverdagene i tidsrummet 16-20, i weekenden fra 12-16. Fernisering er d. 21. marts kl. 20-22.

Snorre Kirk – BEAT 

Sted: KUNSTHAL AARHUS. Kl.: 17:00. Mønt: 100/130 kr. (medlem / ikke-medlem).

Slut weekenden af med en fed omgang jazz med den kritikerroste Snorre Kirk. BEAT er Snorre Kirks fjerde album og det mest ambitiøse og personlige til dato i sin blanding af eksotiske rytmer og farverige kompositioner – en værdig måde at runde sin søndag af på!

 

 

// Coverfoto: Julie Kristensen

 

Skriv en kommentar