Weekendguiden – Uge 11

Weekendguiden – Uge 11

Når foråret ikke rigtig gider bryde ordenligt frem, så kan jeg trøste dig med, at du denne weekend kan tage med på flere forskellige rejser. Om du er til japansk sniksnak, en dyster kirke eller en tværkulturel rockoplevelse, så er jeg sikker på, at der denne weekend er noget for dig!

 

Torsdag

Til Pecha Kucha Nights kan du høre om alt fra den hyggelige ferie til de vilde idéer og visioner // Foto: Pecha Kucha AAR

 

Tal ordenligt eller luk røven

Sted: Dokk1. Kl.: 19.00-21.15. Mønt: 150 kr.

Denne torsdag åbner Dokk1 dørene op for en underholdende og tankevækkende aften i selskab med journalist og debattør, Abdel Aziz. Med fokus på SoMe, shitstorms og digital dannelse, vil Abdel tage fat i vores måde at kommunikere med hinanden på de sociale medier; for hvordan er det lige, vi behandler hinanden på nettet?

 

Pecha Kucha Night #36

Sted: Godsbanen. Kl.: 19.30-21-30. Mønt: Gratis

Pecha Kucha er japansk for “sniksnak”, og det er lige netop det, denne aften går ud på! PechaKucha er nemlig for alle kreative sjæle, der gerne vil præsentere i deres arbejde, visioner, eller idéer. Det specielle ved aftenen er dog, at hver oplægsholder kun har 20 x 20 sekunder at gøre godt med. Dette format sikrer en kort men interessant aften med pauserum, der også åbner op for at kunne netværke lidt.

 

Fredag

Denne fredag kan du bevæge dig rundt i en mørk og stemningsfuld Vor Frue Kirke // Foto: Per Rasmussen, Natkirken i Aarhus.

 

Fernisering: Ephemera Mundi + Post Institutional Stress Disorder

Sted: Kunsthal Aarhus. Kl.: 17.00-20.00. Mønt: Gratis.

Denne fredag kan du komme til fernisering på hele to udstillinger ved Kunsthal Aarhus. Hvor den ene udstilling, Ephemera Mundi, tager et dokumentarisk blik på de overraskende kvaliteter, der kan ligge i hverdagens ellers kedelige objekter, så sætter den anden udstilling, Post Institutional Stress Disorder, fokus på den magtesløshed, man kan føle i mødet med institutionen.

 

Natkirke

Sted: Vor Frue Kirke. Kl.: 19.00-23.00. Mønt: Gratis

Det er fredag aften. Mørket sænker sig. Byen pulser.

Er du er træt af weekendræset fra den ene fest til den anden, og vil du bare gerne have noget ro? Det kan også være, du bare gerne vil prøve noget nyt? Uanset årsagen så kan du denne fredag slå dig forbi Vor Frue Kirke, der hele aftenen holder dørene åbne. Her vil du kunne trække vejret, slappe af og ånde frit for en stund.

 

Lørdag

Denne lørdag kan du tage med på en tværkulturelrejse i Dome of Visions. // Foto: Søren Vestergaard, Dome of Visions

 

Hvordan blev du dig?

Sted: ARoS Kunst Museum. Kl.: 14.00-15.30. Mønt: 50 kr. (Inkl. en kop kaffe)

Har ud nogensinde tænkt over, hvordan du er blevet til den, du er, eller er du generelt bare interesseret i skabelsen af identitet? Så tag forbi ARoS denne lørdag, når Maise Njor og Hassan Preisler tager fat i, hvordan identitetsskabelsen finder sted i en foranderlig verden, hvor bl.a. kultur, integration og fordomme rør os danskere.

 

Jazz og venner

Sted: Skovgaardsgade 5C. Kl.: 18.00-23.59. Mønt: Gratis.

Denne lørdag inviterer Jazz og venner til endnu en aften i jazzens tegn. Denne gang bliver det i selskab med sangerinden Esther Maria, der sørger for, at dansegulvet ikke står tomt. Efter Esther Marias koncert vil der blive åbnet op for en ordentlig omgang jazz-jam.

 

Kompass Live + De Sidste Bohemer Trio

Sted: Dome of Visions. Kl.: 20.00-23.00. Mønt: Gratis.

Tag med på en tværkulturel rejse når de to bands, Kompass og De Sidste Bohemer Trio, inviterer til en aften i rockens tegn. Med musikere fra bl.a. Frankrig, Spanien, Litauen og Danmark bliver musikken særligt præget af deres forskellige fortolkninger af pop og rock, men fælles for dem alle er et nærvær, der transporterer lytterne til nye verdener.

 

Søndag

Tænk dig tilbage til din barndom når Dokk1 denne søndag inviterer forbi til perlepladekreation. // Foto: Facebook begivenhed

 

Perler i lange baner

Sted: Dokk1. Kl.: 12.00-15.00. Mønt: Gratis.

Denne søndag kan du tage forbi Dokk1, når de inviterer til perleplade-hygge. Idéen er, at alle kreerede perleplader, efter tre måneder, skal sættes sammen til ét stort perleplade-værk, som skal hænge i bibliotekets ungeområde.

 

Litterær Lounge besøger Love-U Studio

Sted: Love-U Studio. Kl.: 15.00-17.00. Mønt: Gratis.

Hvis perleplader ikke er noget for dig, kan du i stedet bruge din søndag i selskab med Litterær Lounge, der denne gang besøger Love-U Studio. Her kan du bl.a. møde Martin Petersen, der er oftest beskæftiger sig med tematikker som flugt, valg og håb. Derudover kan du møde Sofie Eriksdatter, der arbejder på sin første digtsamling samt møde duoen Børn af Byen.

Skriv en kommentar