WEEKENDGUIDEN – UGE 1

WEEKENDGUIDEN – UGE 1

Nu har røgen fra de sidste raketter lagt sig og det nye år skal sparkes i gang. I den forbindelse kommer man selvfølgelig ikke uden om at tjekke Aarhus’ spændende kulturliv ud. Her er VINK’s forslag til, hvordan du kan komme godt i gang.

TORSDAG

Gypsy Jazz på Cafe Smagløs // Foto: Facebook-begivenhed.

 

Julian Schnabel – Aktion Paintings 1985-2017

Hvor? ARoS Hvornår? kl.: 10-17 Mønt: 0-130kr

På ARoS har man i øjeblikket mulighed for at opleve den største samling af Julian Schnabels kunstværker. Schnabel er kendt for sine utraditionelle malerier. Han leger blandt andet med størrelse, fx måler det største maleri på udstillingen næsten 7X7meter.

 

Gypsy jazz jamsession

Hvor? Cafe Smagløs Hvornår? kl.: 20-23  Mønt: Gratis

Nu har Last Christmas spillet for sidste gang og de fleste håber nok, der er lang tid til, at den lyder igen. Derfor trænger du måske til at komme ud og opleve noget helt andet. I så fald er det oplagt at smutte forbi Cafe Smagløs og nyde noget afslappende sigøjnerjazz.

Fredag

Kom til Kolo – Grand Opening // Foto: Facebook-begivenhed.

 

Hello Vintage – Vintage Kilo Sale

Hvor? DGI-Huset Hvornår? kl.: 15-19  Mønt: 40 kr. for entre / 200 kr. pr. kilo tøj

Både fredag og lørdag kan du komme på retroshoppetur i DGI-Huset. Her kan du finde alt fra strik til denimshorts blandt de 2 tons nøje indkøbt retro- og secondhand tøj. Her er tøj fra alle årtier fra 60’erne til 00’erne, så der skulle være noget for enhver smag. Så hop i genbrugsskoene og tag et smut i DGI-Huset og se hvor mange kilo, du ender med at slæbe hjem.

 

KOLO – Grand Opening

Hvor? Guldsmedgade 32 Hvornår? kl.: 16-02  Mønt: Gratis

På fredag kan du være med til åbningen af den nye natrestaurant Kolo. Der vil være musik i form af Josephin Bovién, Hans Solo og Malte Sanggaard (+ en overraskelse). Musikken kan man nyde med gratis bobler og de såkaldte “Jonathans kolobabs”, hvis man er hurtig. Der er lagt op til hyggelig stemning og velsmagende drikkevarer.

Lørdag

Udstillingen Livsglæde og Skønhed kan ses på Godsbanen // Foto: Facebook-begivenhed.

Livsglæde og Skønhed

Hvor? Godsbanen Hvornår? kl.: 13-17  Mønt: Gratis

På Godsbanen kan du lørdag komme til Livsglæde og Skønhed, som er en udstilling for alle sanserne. Temaet for udstillingen ligger et sted mellem realitet og utopi, når kunstneren Dorte Gjerlov henter inspiration i naturen. Udstillingen er ganske gratis. Den starter lørdag d. 5. januar og kan opleves indtil d. 30. januar.

 

Thomas Helmig Jam

Hvor? Fatter Eskil Hvornår? kl.: 22-04  Mønt: 70 kr

Det kommer næppe som en overraskelse, at mange aarhusianere er fascinerede af Thomas Helmig. Dette er også tilfældet for de fire drenge i Thomas Helmig Jam, som lørdag aften med hjælp fra Michael Trier vil opføre og fortolke nogle af Helmigs udødelige hits som Stupid Man, Det Er Mig Der Står Ude Og Banker På og Jeg Ta’r Imod. Så er man til gamle ørehængere, er det værd at smutte forbi Fatter Eskil lørdag aften. Dørsalget starter kl. 20.

Søndag

Træn julesmåkagerne væk til Sick part 200: “The Boom!” // Foto: Facebook-begivenhed.

 

SICK Part 200: “The Booom!”

Hvor? Dokk1 Hvornår? kl.: 11-12.15  Mønt: Gratis

Har du lyst til at bevæge kroppen efter de utallige julefrokoster, kan du søndag møde op ved Dokk1 og deltage i Sick Part 200: “The Boom!”. Bliver du lidt forskrækket af navnet, skal du ikke miste modet, da denne træning er for alle; store og små, unge og gamle, tykke og tynde. Så hop i løbeskoene og tag forbi Dokk1, hvor Sick vil finde sted udenfor ligegyldigt, hvordan vejret bliver.

 

Søndagsfilm

Hvor? Dokk1 Hvornår? kl.: 14-15.45  Mønt: Gratis

Til den, der er mere til en hyggelig end en aktiv søndag, har Dokk1 endnu et tilbud. Du kan nemlig hver første søndag i måneden se søndagsfilm på Dokk1 og det kan være af alle slags; sort/hvid, dokumentar, animation osv. Så gå ind på Dokk1’s hjemmeside, og se om denne måneds film er noget for dig. Det er i hvert fald værd at give det et skud, da arrangementet ikke vil koste dig en krone.

Skriv en kommentar