cropped-VINK-logo-sort.png

Festugen er over os. Derfor har vi lavet en weekendguide, som i den grad bærer præg af festugens begivenheder. Hold på hat og briller – det bliver sjovt! 

 

Torsdag

Girl Skate Session // Foto: Facebook begivenhed

.

Splittergal Sigøjnerfestival

Kl. 14.00. Mønt: 150

Så er den splittergal igen! På torsdag starter Splittergal Sigøjnerfestival, og den slutter først søndag. Kom med til workshops, underholdning og ikke mindst gypsy music og balkan tema all night long. Fedt.

 

Girl Skate Session

Kl. 17.00. Mønt: Gratis

Jeg læste forleden dag en artikel på Politiken om nogle meget inspirerende Københavnerpiger, der skater og går under navnet “Don’t give a fox”. Jeg blev helt tosset med deres historie – og ikke mindst inspireret. Skatemiljøet har unægteligt været præget af det mandlige køn, men nu er kvinderne også på banen. I Aarhus kan du som cool skater chick tage til Girl Skate Session på Godsbanen denne torsdag. Det er Skateducate, som står for løjerne, og det bliver uden tvivl godt!

 

AARsome Townhall

Kl. 18.30. Mønt: Gratis

AARSOME afholder denne torsdag for anden gang deres Aarsome event, som samler kreative mennesker og iværksættere til inspirerende talks og idé pitches. Denne gang afholdes det i UNGK på Nørre Allé. Som folkene bag eventet skriver, så ser de entrepreneurskab som en moderne religion, så settingen virker jo oplagt.

 

Fredag

Aarhus Festuge, Cluster Square // Foto: Facebook begivenhed

j

Cluster Square x Aarhus Festuge

Kl. 14.00. Mønt: Gratis

De gode folk fra Culture Works sørger for et brag af et arrangement, der strækker sig under hele Aarhus Festuge, og det kommer altsammen til at foregå på Klostertorv. Det er ikke helt tilfældigt, at det foregår der, for i navnet ligger både en dobbeltbetydning af begivenhedens lokalisering, men også temaet: Et samlingspunkt, et kreativt cluster og et møde mellem kultur og mennesker. Der er simpelthen så mange gode ting på programmet – alt fra fede koncerter, litterær lounge og yoga. Tjek lige linket for det fulde program.

 

Drunk Creatives X OFF Track

Kl. 14.00. Mønt: Alt efter tørsten. 

I forbindelse med ovenstående begivenhed afholdes også endnu en Drunk Creatives. Denne gang er det i samarbejde med OFF Track, som bekendt er med til at støtte og styrke vækstlaget i midtjylland. Til Drunk Creatives kan man som altid drikke sig en lille kæp i øret og mingle med andre af byens kreative sjæle.

 

The Church

Kl. 22. Mønt: 50

Limbo Collective og Aarhus Techno District er i denne weekend i samarbejde, hvor de inviterer DJ sets til kirken på Nørre Allé. Det bliver unikt og svedigt. Kom med.

 

Lørdag

Kom og byg Nordens største Kånken taske. // Foto: Facebook begivenhed

j

Fjällräven x Cluster Square: Kånken ART event

Kl. 10.00. Mønt: Gratis

Vi kender den alle. Den klassiske taske fra Fjällräven, som pludselig gik fra at være allemandseje til en velkendt hip accessorie. Nu har Swedish Society of Aarts and Crafts udråbt tasken, med navnet Kånken, til kunst. Derfor kan du komme ned til Cluster Sqaure og være med til at bygge Nordens største Kånken ud fra genbrugte modeller. Fy faen så kult!

 

Smed X Games < Bowl Edition> 2017

Kl. 12. Mønt: Gratis

Så er det tid til endnu en Smed X Games! Kom til Godsbanen og oplev konkurrencer i BMX og Skate hele dagen lang. Der bliver også rig mulighed for at slukke tørsten i kolde øl og stille sulten med street food.

 

Afrofestuge på MasVino & Pica Pica

Kl. 20. Mønt: Gratis

Det er ikke bare festuge – det er også Afrofestuge. I hvertfald hos MasVino og Pica Pica. Fredagens begivenhed afholdes på Pica Pica, og lørdagen bliver hos MasVino, hvor du kan danse til afrikanske rytmer og føle en ægte afrikansk sommer vibe over et glas lækker vino. What’s not to like?

 

Søndag

Kongen af risotto skal kåres på søndag. // Foto: Facebook begivenhed

j

Litterær Lounge x Culture Works x Aarhus Festuge

Kl. 13. Mønt: Gratis

You know the drill. Det aarhusianske og velkendte litterære eventkoncept, Litterær Lounge, kommer forbi Cluster Square med oplæsninger af Sebastian Bune, Anne Katrine Bagai, Malte Frøslev og musik af Nils Lass. Det bliver en dag i søndagsstemningens tegn, så køb en kaffe og en bid mad, imens du nyder oplæsningen af god litteratur.

 

Predators, Protectors and the first line of Defense

Kl. 15.00. Mønt: Gratis

I samarbejde med Aarhus Festuge,  Aarhus 2017 og FUTURE FEMINISM er alle inviteret til O Space denne søndag, hvor Sandie Westh (radiovært og feministisk debattør) vil diskutere omkring temaet: Vold i hjemmet. Dette vil hun gøre sammen med folk fra bl.a. Dannerhuset og Krisecenter Aarhus. Det bliver uden tvivl en tankevækkende eftermiddag.

 

In&At – fotoudstilling

Kl. 15.00. Mønt: Gratis

IN & AT er et samarbejde mellem fire kulturhovedstæder: Aarhus (Danmark), Pafos 2017 Official (Cypern), Donostia / San Sebastián 2016 (Spanien) og Hull UK City of Culture 2017 (England). Seks kunstnere har besøgt de fire byer, og igennem deres billeder deler de deres unikke blik på byen. Udstillingen har til mål at undersøge det levede liv, og hvordan vi kan indgå sammen i fælleskaber på trods af landegrænser. Udstillingen finder du i Godsbanens foyer.

 

Risotto Cook-OFF x Cluster Square

Kl. 15.00. Mønt: Gratis

Kongen af Risotto skal findes! Lyder det ikke godt? Jovist. Til Cluster Sqaure kan du på søndag være med til at afgøre, hvem der laver den bedste risotto, og kampen står mellem følgende: Jacob Bundsgaard (Aarhus’ mand ved roret/borgmester), (Erlend G. Høyersten boss over kunst/Direktør hos Aros), Adrian Fey (fuld fart kulturmand og iværksætter/Creative Director & Partner hos Culture Works) og en endnu ikke offentliggjort Aarhus masterchef.

 

Biografvisning af Optimisterne x Cluster Church

Kl. 20. Mønt: 30 (i prisen er en øl eller et glas vin)

Sammen med Øst for Paradis byder Culture Works på ren råhygge søndag aften, når den norske dokumentarfilm Optimisterne vises. Dokumentaren handler om en gruppe ældre kvinder, der sammen spiller på et volleyball hold. Dokumentaren er en varm og morsom fortælling om et 30 år gammelt volley hold, som aldrig har været ude at spille en eneste kamp. Kom med, det bliver koselig!