cropped-VINK-logo-sort.png

Kalenderen viser officielt sommer, og det skal fejres. Der venter musik i alle afskygninger, hvad end du er til jazz, balkan eller techno. Du kan også gå på opdagelse i spændende markeder eller mætte din kunsteriske sult med kunstudstillinger og poesi under åben himmel. Hej juni, vi har savnet dig.

.

TORSDAG

Er du klar, når Balkan Beats fyrer op for version 2.0? //Foto: Balkan Beats/Facebook

 

FERNISERING OG SALON64

Kl. 18.30. Mønt: Gratis

Pakhus 64 går sommeren i møde med en spændende udstilling. rochHOLZ er navnet på det rum, som huser en række billeder, udsprunget af Jochens vedvarende fascination af træ, træer og skov. Der er kolde øl til den nette sum af 5 kr., og der serveres suppe kl. 19. Hvad venter du på?

 

TORSDAGSJAZZ :: VUUST, CHRISTENSEN OG BüLOW ::

Kl. 20.00. Mønt: Gratis

Efter kunstudstillingen i Pakhus64 kan du fortsætte din stilfulde torsdag med jazzede toner og udsøgt vin. Der er gratis jazzkoncert på Pica Pica med  Christian Vuust på saxofon, Adrian Christensen på kontrabas og Frederik Bülow på trommesæt. Forvent en swingende jazzaften med kendte klassikere og skjulte juveler.

 

BALKAN BEATS 2.0

Kl. 20.00. Mønt: 40 KR. i forsalg (60 kr. i døren)

Er jazz ikke helt din genre, så slå dig løs til en gang umpa umpa! Stakladen indhylder dig i balkan beats og har inviteret to af byens bedste balkan-bands Zebu Zarina og Umpas. Oplev et smeltedigel af balkan, rock, alternativ og pop til denne Balkan aften version 2.0. Koncertstart kl. 21.

 

FREDAG

ARoS fejrer åbningen af The Present + The Future på stranden neden for Helnan Hotel Marselis. //Foto: ARoS/Facebook

 

SOMMERMARKED PÅ OFFICERSPLADSEN

Kl. 15.00. Mønt: Afhænger af din sult og shoppelyst

Hele weekenden er der sommermarked på Officerspladsen. Du kan glæde dig til smoothiedaquiris, petanquebane, sæbebobleorgie, livemusik og draq queens! Kødbyens Mad og Marked overtager pladsen mellem ARoS og Ridehuset og står klar til at forkæle din gane med lækkert streetfood. Fredag aften spiller Swingerklubben op til dans, og om lørdagen går der lummer bar i den, når der i anledningen af Aarhus Pride serveres lyserøde cocktails. Søndag kan du glæde dig til Marked i Parken og sæbebobler.

 

ÅBNINGSFEST FOR ALLE: THE PRESENT + THE FUTURE 

Kl. 15.00. Mønt: Gratis

Hvis ikke du ser rødt og har valgt at boykotte ARoS på grund af det kontroversielle kunstværk i Mindeparken, så deltag i festlighederne for åbningen af The Present + The Future. Udstillingens værker er placeret i Aarhus by og langs kysten fra Tangkrogen til Ballehage. Festen starter kl. 15 ved værket og pavillonen Do We Dream Under the Same Sky, der ligger nedenfor Helnan Hotel Marselis, Strandvejen 25. Derefter fortsætter festen i SKUM på Tangkrogen med DJ STUF og cocktailbar kl. 16.00-24.00.

 

NEON RAVE AARHUS (DISTORTION EDT)

Kl. 23:00. Mønt: 50 kr.

Honey, it’s your time to shine. På fredag slår Aarhus’ mest underground natklub Double Rainbow dørene op til et neon rave party. Fra kl. 23 til midnat er der UV-maling i rigelige mængder, så du kan dekorere dit ansigt og dit tøj. Medbring alt hvad du har, der kan gløde i mørket og kys natten velkommen.

 

LØRDAG

Vær med til at hylde lesbiske, bøsser, biseksuelle og transpersoner til Aarhus Pride //GIF: Giphy

 

VESTERGADEFESTEN 2017

Kl. 9.30. Mønt: Gratis adgang

Glæd dig, når Vestergades forretninger, caféer, restauranter og institutioner inviterer til gadefest. Gaden spærres af for biler, så du kan folde dig ud på den røde løber og flashe dine sommerstænger. Dagen byder på kulturelle indslag for alle aldre og et hav af gode koncerter. Tjek det fulde program ud.

 

AARHUS PRIDE PARADE ’17

Kl. 11.00. Mønt: 50 kr.

Endelig er det blevet tid til at fejre mangfoldigheden! Slut dig til Pride Paraden, der skydes af fra Bispetorv kl. 12. Dans under regnbuens farver og vær med til at øge synligheden og accepten af lesbiske, bøsser, biseksuelle og transpersoner. Paraden løber gennem den centrale Aarhus, og der vil i løbet af dagen ske mange spændende events, så gør dig selv den tjeneste at tjekke det fulde program her. Husk at der er afterparty på G-bar med gratis entré og double up på drinks frem til midnat. Se eventet her.

 

FINDERSKEEPERS AARHUS

Kl. 11.00. Mønt: 40 kr. i forsalg (50 kr. i døren). Weekend: 60 kr. i forsalg (70 kr. i døren)

Til FindersKeepers Designmarked på Godsbanen inviterer en masse dygtige designere og kreative iværksættere ind i deres univers og sælger deres produkter. Fald i svime over lækre møbler, interiør, billedkunst, fotografi, keramik, tøj, smykker, planter og meget mere. Mad og drikke fra streetfood-boder kan du nyde i gårdhaven. Vi håber på solskin.

 

THE DOME

Kl. 16.00. Mønt: Gratis

Aarhus Techno District præsenterer sit 4. event og er klar til at indhylde dig i musikalsk technotrance blandt planterne i Dome of Visions. Se frem til 13 uforglemmelig timer med Dovydas Noidea, Drk Ane og Luni på programmet.

 

RECession Summer Party

Kl. 20.00. Mønt: Gratis

Kan du heller ikke vente til RECession Festival i august? Sammen med Sway har RECession arrangeret en sommerfest for at dulme nerverne indtil det går løs. Fra kl. 21 kan du slå dig løs til fem formidable bands, heriblandt Elevatorfører og Nicotine Nerves. Allerede fra kl. 20 er grillen tændt. Køb en pølse med brød for 20 kr. og smag på sommeren. Nu er den her.

 

SØNDAG

Forkæl dig selv med elektronisk musik fra morgenstuden og resten af søndag. //Foto: FEUM/Facebook

 

BOTANISK HAVEFESTIVAL

Kl. 8.00. Mønt: Gratis, men køb et God Stil-armbånd (50,-) og få mange fordele

Fik du ikke nok af techno i Dome of Visions? Festen fortsætter søndag morgen med festival i Botanisk Have. FEUM har stablet en fantastisk havefest på benene og byder på et bredt udvalg af elektronisk musik herunder techno, house, drum n bass, dub/step, lounge og afrobeat. Du kan også slappe af og forkæle dine ører med poetisk og litterær oplæsning på festivalens ORDscene. Køb et God Stil-armbånd til 50 kr. for at købe øl, drinks og mad til fair priser. Kom til morgenmad og morgendans fra kl. 8 og nyd 16 timers musik fordelt på tre scener.

 

BRUNCH OG WESTERN I PARADIS!

Kl. 11.00. Mønt: 120 kr.

Søndag i Paradis? Den er god nok. Aarhus’ hyggeligste biograf byder i denne måneds udgave af Søndage i Paradis på en vaske ægte western-klassisker, når de viser filmen Once Upon a Time in the West (1968). Der er ganske få billetter tilbage, så skynd dig at slå til og vær sikker på at afslutte en formidabel uge. Billetten inkluderer film, brunch og kaffe/te ad libitum. Filmen varer knap tre timer, så læn dig godt tilbage og nyd skiftene mellem de knitrende 35 mm-filmruller.

 

Hav en fantastisk weekend!
// Kh Amanda

 

Coverbillede: Emmali Sellner