WEEKENDGUIDEN

WEEKENDGUIDEN

Så overlevede vi eksaminer, janaur, kulde og øvhed. Det tegner lidt lysere for fremtiden, så VINK Aarhus bringer her en god plan for din weekend. Den står på fest, kunst, debat og andet godt. Simpelthen. God læsning!

j

TORSDAG

DJ set på Sway. //Foto: Facebook begivenhed

 

Aarhus 2017: Supernoise festival

Kl. 16. Mønt: Fra 50 til 250 kr
Hos Non-Space i Rosengade kan du tage til noise festival. Her kan du opleve elektroniske værker for noise-genren, multimedieværker og performances. Eventet er en del af Aarhus2017 programmet. Det bliver sweet, tag nu til det!

 

Plantebiograf

Kl. 20.00. Mønt: 55 kr
Hos plantecafeen kan du denne torsdag komme til plantebiograf. 55 kr udløser en billet samt kaffe og popcorn eller kage. Det lyder jo top dollar, ikke? I de grønne omgivelser og med tæpper vises dokumentaren Microtopia – en dokumentar om arkitekters forslag til hvordan vi som mennesker kan leve bæredygtigt og spartansk i små mobile hjem. Spændende og relevant!

 

Sexet DJ sæt på Sway

Kl. 23.00. Mønt: Gratis
”Kom på Sway, det bliver sexet”. Meget mere står der ikke om torsdagens DJ-set med Bjørn Nørgaard og Mads Flex. Men for faen, vi ved jo, at det altid er sjovt på Sway, så de får jo ret. Er du også glad for at fejre januar-slut, så drik dine Gulddamer til dette event.

 

FREDAG

Kulturentreprenør fernesering i Domen. //Foto: Helle Arsenbek for Dome of Visions.

 

Reception for Godsbane-antologi

Kl. 16.00-22.00. Mønt: Gratis
Kom med til åbningsreceptionen af det nystartede aarhusianske forlag Silkefyret og deres netop udgivne antologi I bunden af busken ligger en æske. Denne indholder tekster af forfattere fra vækstmiljøet omkring Godsbanen og Aarhus Litteraturcenter. Antologien har et virvar af forskellige tekster og temaer i sig, og alt sammen giver et indblik i den litterære undergrund i Aarhus.

 

Udstilling: Kulturentreprenører

Kl. 16.00- 21.00. Mønt: Gratis
På fredag kan du i Dome of Visions opleve en fernisering lavet af musikere og kunstnere fra Kulturentreprenør – KUU. De udstiller værker og præsenterer musik med omdrejningspunktet “Min indre aktivist, det jeg brænder for”. Mange af værkerne er skabt specifikt til Dome of Visions.

 

Favorite things: JONGPADAWAN X Malte Sanggaard X SINCERE (US)

Kl. 23.00. Mønt: Gratis
Kom til fest, når Århus’ (med å) nye natklub åbner op for fest ved Double Rainbow. Der er tre lineups til aftenen, og der bliver lovet god fest, som kræfterne bag Favorite Things selv skriver: ”Man kan sige, at vi forsøger at indfange følelsen af alle ens yndlings ting i form af rigtig fed og glad musik. Og vi ville blive for vilder’n glade for at have jer med”.

 

LØRDAG

Udfordr og forkæl dine smagsløg med indisk mad. //Foto: Facebook begivenhed

 

Retroguld loppemarked

Kl. 10.00 – 16.00. Mønt: Efter eget behov
Vi kender alle konceptet. Retroguld holder endnu en gang loppemarked, så find din indre antikforhandler frem, og tag ned og shop, så du kan forvandle dit hjem til et retro-mekka. Det bliver jo for vildt! Knæhøj karse!

 

Aarhus 2017: Rethink Virtue

Kl. 11.00-15.30. Mønt: Gratis
Denne lørdag kan du på Dokk1 deltage i denne begivenhed arrangeret i forbindelse med Aarhus 2017. Som et oplæg og en paneldialog blandt forskellige deltagere er dagens tema “det fælles menneskelige i det religiøse”. Der skal diskuteres etik og religion ud fra fire forskellige trosretninger og fokuseres på, hvordan vi kan fremme medmenneskelighed hos hinanden med afsæt i religion og spiritualitet. Vi er sikre på, at denne begivenhed bliver spændende, aktuel og meget lærerig.

 

Indisk mad

Kl. 11.00-17.00. Mønt: kommer an appetitten
De indiske kokke fra Satellitkøkkenet spænder op til den helt store omgang i denne weekend. Kom og lyt til indiske instrumenter – blandt andet den fortryllende lyd af sitar spillet af Jeppe Abildgaard. Oplev et indisk marked med alt fra unikke smykker  til håndlavede gulvtæpper. Namaste og alt det der!

 

SØNDAG 

Besøg Øst for Paradis, og se filmen Jackie. //Foto: Jackie (2017)

 

Aarhus 2017: Thomas Hirschhorn præsenteret af Kunsthal Aarhus

Kl. 12.00-17.00. Mønt: Gratis
Kom på Kunsthal Aarhus i denne weekend, hvor du kan opleve installationer og collager af den schweiziske kunster Thomas Hirschhorn. Med afsæt i politiske og kulturelle budskaber bruger han helt almindelige materialer som pap, gaffatape, genbrugsdåser og meget mere. Til denne udstilling præsenteres en ny serie af pixelcollager. Værkerne integrerer den ansigtsløshed, der ses som et hyppigt forekommende fænomen i medierne. Pixelering bruges i høj grad til at skjule folks identitet eller køn. Udstillingen kan ses i forbindelse med Aarhus 2017.

 

Biograftur til Øst for Paradis

Kl. Tjek program. Mønt: 80 kr
Søndag er altså bare biografdag. Simpelthen. Og der findes vel ikke noget hyggeligere sted end at tage i Øst for Paradis. Vi anbefaler stærkt enten af se den allerede skamroste Manchester by the Sea eller Jackie, hvor Natalie Portman spiller hovedrollen som Jackie Kennedy – som hun i øvrigt spiller til perfektion.

 

Til den friske og til den knap så friske

Kl. Whenever. Mønt: gratis?
Til den friske: Spænd termokanden op til lir, og gå en lang tur langs vandet – i raskt tempo selvfølgelig!
Til den knap så friske: Smæk stængerne op, ring til dit bootycall, Mediestream and chill – hvem har råd til Netflix? Bed dit bootycall om at tage snacks med – det er søndag, spis lidt haps – du må godt <3

 

Det var alt for nu. Vi ses derude!

Kæmpe kærlighed

//Caroline

 

Coverfoto: Pernille Thorup Nørby

Skriv en kommentar