WEEKENDGUIDEN

WEEKENDGUIDEN

Sommeren er for alvor ankommet, og solen skinner på dig, mig og smukke Aarhus! Fordi det snart er weekend, skal I som altid have en guide til nogle af de fede arrangementer, byen byder på! Blandt mange af de mulige oplevelser er den længe ventede åbning af Strandbaren, sensuel Tantrafestival og et væld af oplevelser indenfor lyd- og musikkunsten i forbindelse med dette års SPORfestival!

 

TORSDAG

 

Lyd- og musikkunsten bliver i den grad hyldet til dette års SPORfestival, og der er nok af oplevelser at vælge imellem // Foto: Marc Fluri, Design: Pulsk Ravn

Lyd- og musikkunsten bliver i den grad hyldet til dette års SPORfestival, og der er nok af oplevelser at vælge imellem // Foto: Marc Fluri, Design: Pulsk Ravn

 

SPORfestival

Mønt: Varierende for de enkelte arrangementer, 495/350 kr. for partoutbillet (alm. billet/studerende).

Festivalen for spændende lyd- og musikkunst, SPORfestival, fortsætter weekenden ud, og arrangørerne har virkelig sørget for at strikke et varieret og spændende program sammen. Dette favner etablerede såvel som nyere kunstnere herhjemmefra og fra den internationale scene. Årets tema er akronymet WYSI(N)WYG! (What you see is (not) what you get), hvor du som publikum udfordres, idet festivalen balancerer mellem den fysiske og en digital realitet, hvor der på forskellige måder bliver leget med dine sanser og din oplevelse af virkeligheden. Det spændende program udspiller sig forskellige steder rundt omkring i Århus, blandt andet på Godsbanen,Kunsthal Aarhus og Øst for Paradis. Du kan erhverve dig en 4-dages partoutbillet, eller du kan vælge at tjekke programmet ud og købe enkelte billetter til de arrangementer, der interesserer dig mest!

 

Artwalk

Kl. 17-19. Mønt: 50 kr. inkl sandwich samt øl/vand.

Aarhus Universitet er klar til at tage dig med på en spændende opdagelsesrejse i den danske kunst, som vi omgiver os med i hverdagen, når de på torsdag byder på ArtWalk. Der er plads til alle, kunstfanatikere såvel som skeptikere. Det handler nemlig om at gøre en kunstnerisk oplevelse til en social og hyggelig en af af slagsen, hvor de udvalgte værker og steder er noget, vi oplever i fællesskab. Og så får du også lidt lækkert til ganen i form af en sandwich og en øl med i prisen for din billet.

 

Tinariwen & DJ Sabs på Voxhall

Kl. 19. Mønt: 280 kr.

På torsdag blæser det malinesiske band, Tinariwen, ørkenblues ud af højtalerne på Voxhall. Det verdenskendte band spiller medrivende rytmer, og de lækre toner er helt sikkert en lytter værd, hvis du er til groovy blues. Derudover fyrer DJ Sabs op for et sæt, der tager udgangspunkt i en række Malinesiske bands.

 

FREDAG

 

 Der emmer af sol og sommer i Aarhus, og når Strandbaren åbner, bliver det altså ikke meget bedre // Foto: Gert Medom Photo, begivenhedens fb-side


Der emmer af sol og sommer i Aarhus, og når Strandbaren åbner, bliver det altså ikke meget bedre // Foto: Gert Medom Photo

 

Strandbarens åbningsdag

Kl. 13. Mønt: Gratis

Når Strandbaren åbner, er der ikke langt til sommer, og jeg ved ikke med jer, men jeg skal i hvert fald ned til åbningen af stranden midt i byen. Der skal slikkes sol, slubres frisk juice og måske nuppes en Fro-Yo til dessert. Så er det sommer!

 

Svenskerne kommer

Kl. 20. Mønt: 50/70 kr. (medlemmer/ikke-medlemmer af Studenterhus Aarhus)

Denne fredag kommer naboerne fra øst til vores allesammens yndlingsby og spiller i Stakladen. For selvom svenskerne uden tvivl er gode til kødboller og saml-selv-møbler, kan de altså også et eller andet med musik. Til arrangementet, der passende hedder Swedish Invasion II, kan du igen i år opleve intet mindre end tre svenske bands, nemlig MANKIND, SAIGON og THE ECHO FIELD. Billetter til herligheden kan du købe her.

 

Teaterforestillingen Flygtninge spytter vi på?

Kl. 20. Mønt: 75 kr.

Er du til satiriske komedier med substans, har du mulighed for at opleve forestillingen Flygtninge spytter vi på? der bliver spillet på den hyggelige og intime scene på Ambassaden. Stykket beskrives som en satirisk behandling af den meget aktuelle flygtningedebat, som undersøger, hvad der sker med folk, når den sprængfarlige debat flytter ind. Billetter kan købes her.

 

I Think You’re Awesome + Mads Houe & The Quavers

Kl. 20. Mønt: 85 kr.

Der er lækker musik på Atlas med I Think You’re Awesome og Mads Houe & The Quavers på fredag. I Think You’re Awesome kombinerer en række genrer som jazz, pop, americana og afro i deres musikalske udtryk. De ønsker at formidle vigtigheden af, at man forholder sig undersøgende til den kunst og kultur, der er indlejret i den fælles fortælling, som vi forstår os selv igennem. Mads Houe & The Quavers er et relativt nyopstartet band, men har allerede indspillet deres første plade. Mads Houe fungerer som kapelmester i det velarrangerede musiske univers, der både byder på følsomme stunder og vilde øjeblikke. Du kan lade sig forføre af de legende toner og købe billetter her.

 

Kevin Morby på Radar

Kl. 20. Mønt: 120 kr.

Det er også på fredag, at den amerikanske folk og indie singer-songwriter Kevin Morby spiller koncert. Morby formår at skabe et relativt simpelt og meget autentisk musikalsk univers, der vidner om en mand, der har en masse personlige fortællinger på hjerte. Han leverer sin musik med en ægthed og en charme, der ikke er til at stå for, og som du på fredag har mulighed for at opleve på Radar. Hvis det lyder som noget for dig, så anbefaler jeg dig at tage en lytter til Harlem River der, efter min mening, er et super sprødt nummer, som viser lidt af det, Morby er i stand til.

 

LØRDAG

 

Få et indblik i tantraens verden til Tantrafestival på Godsbanen // Foto: tantrafestivalens fb-side

Få et indblik i tantraens verden til Tantrafestival på Godsbanen // Foto: Facebookevent

 

Lørdagslounge

Kl. 14. Mønt: Gratis.

Hvis vejret bliver bare halvt så godt, som det var i sidste weekend, er det oplagt at bruge sin lørdag eftermiddag i solen med en øko-øl i hånden. Aarhus Økologiske FødevarefællesskabRå Varer, NaturRetur, Groselv og Byboden er officielt flyttet ind i Grøn Vogn på Institut for (X), og det skal selvfølgelig fejres med økologiske øl og bløde rytmer til reception i form af en lækker Lørdagslounge.

 

Tantrafestival 2016

Kl: 14. maj kl. 10:00 til 15. maj kl. 20:00. Mønt: 500/450 kr. (alm. billet/ungdomsbillet).

Det bliver sensuelt, når Godsbanen huser dette års Tantrafestival. Er du nysgerrig på, hvordan man gennem spirituel dyrkelse kan slukke for hjernen, tænde for hjertet og finde den perfekte balance mellem de to, skal du helt sikkert til dette arrangement. Det forløber over to dage, og der vil være workshops, foredrag, dans, koncert og mere til! Hvis du er bange for, at det bliver for lummert, kan du være ganske rolig, for der forekommer ingen øvelser, der involverer fysisk, intim seksuel interaktion. Hvis du vil vide mere om, hvad der helt præcist kommer til at ske – og måske købe en billet – skal du bare klikke her.

 

Melodi Grand Prix – nu på storskærm

Kl. 20. Mønt: Gratis entré.

Hvis du er en af de typer, der bare elsker Melodi Grand Prix, men alligevel synes, at der er en smule antiklimaks over at sidde alene på kollegieværelset og se showet, kan du tage dine venner under armen og tage op på Studenterhuset. Her kan du se showet på storskræm med en farverig drink i den ene hånd og et dansk flag i den anden. Du kan varme op med den danske vindersangSoldiers of Love af drengene fra Lighthouse X, et genhør med Conchita Wurst og Rise Like a Pheopnix eller Ukraines fabelagtige bidrag Dancing lasha tambai fra 2007. Sidstnævnte er for øvrigt min ubetingede favorit.

 

SØNDAG

 

Sofie Hagen har fået stor ros for sin comedy i England, og mon ikke hun også er i stand til at sætte gang i aarhusianernes lattermuskler? // Foto: Facebookevent

Sofie Hagen har fået stor ros for sin comedy i England, og mon ikke hun også er i stand til at sætte gang i aarhusianernes lattermuskler? // Foto: Facebookevent

 

Misheardpedia

Kl. 13:00-17:00. Mønt: Gratis.

Her er det igen SPORfestival, der har sørget for, at du kan få en lydoplevelse ud over det sædvanlige. Misheardpedia er et lydkunstværk, der udstilles på rum46 af kunstneren Alessandro Perini. Værket består af tilfældige tekster fra vidensdatabasen Wikipedia, som oplæses af en syntetisk stemme, retranskriberes og derefter genoplæses. Disse re-transkribtioner ender på siden www.misheardpedia.com, og Perini skaber herved en helt ny encyklopædi. På den måde forsøger Perini at få os til at overveje, hvordan internettet påvirker de forestillinger, vi har om virkeligheden.

 

The Great Pretender

Kl. 19. Mønt: 100 kr./50 kr. (alm. billet/studerende).

Som en del af SPORfestival springer multikunstneren Zachary Oberzan kunstens rammer i sin hybridforestilling The Great Pretender på den Åbne Scene på Godsbanen. Her kombinerer han kunstformerne film, teater og performance i en forestilling, der tager udgangspunkt i den iranske instruktør Abbas Kiarostamis film Close Up. Forestillingen er kort fortalt en fortælling om en film, lavet af Kiarostami, som omhandler en mand, der imiterer Oberzan – en rolle Oberzan selv spiller. Alt i alt bliver der virkelig leget med virkelighedsbegrebet – er det du ser, mon det du får?

 

Sofie Hagen – A Work In Progress Comedy Show

Kl. 20-21.15. Mønt: 50 kr.

De fleste har nok hørt, at komikeren Sofie Hagen har gjort det super godt i London, men hun er faktisk så dygtig, at hun har modtaget en række anerkendte priser for sin gode humor. Nu er hun er hjemme i Danmark og klar til at afprøve et spritnyt show, som du kan opleve på Ny V58 på søndag. Det skal nok blive sjovt!

 

Hav en lækker weekend! // Thea

Coverbillede: Dennis Kristensen

 

Skriv en kommentar