WEEKENDGUIDEN

WEEKENDGUIDEN

Denne weekend byder på kloge ord om alt fra podcasts til gladiatorer. Der er også mulighed for at komme en tur ud i den friske forårsvind og flyve med drager. Og så er der selvfølgelig masser af kunst og musik – også uden for SPOTlyset.

 

TORSDAG

 

 

"The Minaj Pants Triptych" af Ditte Ejlerskov, 2015. // Foto: ditteejlerskov.com

“The Minaj Pants Triptych” af Ditte Ejlerskov, 2015. // Foto: ditteejlerskov.com

 


Tænkepauser: Sprog

Kl. 16.30-18. Mønt: 40 kr.
Aarhus Universitets populære Tænkepause-bøger, der formulerer forskning, så det kan forstås af alle, er grundlaget for en foredragsrække på Dokk1. Denne gang handler det om sprog, og lektor i kognitionsvidenskab, Mikkel Wallentin, vil gøre os klogere på hjernens forståelse af sprog. Alle deltagere får desuden et eksemplar af Tænkepause-bogen ”Sprog”.

 

Fernisering: Ditte Ejlerskov/Mayor Projects

Kl. 17-19. Mønt: Gratis.
Udstillingstiltaget Mayor Projects, der er et samarbejde mellem Galleri Bjørn Jacob og The Mayor Hotel, præsenterer ny, eksperimenterende og progressiv samtidskunst i mere uformelle rammer på The Mayor Hotel. Denne gang er det den danske kunstner Ditte Ejlerskov, der arbejder med identitet, race, krop og etik med udgangspunkt i populærkulturelle ikoner som Rihanna og Beyoncé. Udstillingen ”One is the Other” tager sit udspring i Nicki Minajs ultra kropslige og stærkt seksualiserede univers.

 

De bedste danske podcasts

Kl. 17.30-18.30. Mønt: Gratis, men kræver tilmelding.
Podcasten er et af tidens mest hypede formater, og der fødes konstant nye medlemmer i den stærkt voksende familie af auditive fortællinger. Niels Kallesøe Sørensen og Andrew Davidson fra Lydbureauet Akkurator guider dig igennem det danske podcast-landskab og præsenterer store som små projekter, der er værd at lægge ører til.

 

Danish DeeJay Awards

Kl. 20. Mønt: 275 kr.
Den 16. udgave af Danish DeeJay Awards afholdes i år på TRAIN. Navne som Hedegaard, Pharfar, Kaka og DJ Static er på programmet, og dansefesten er garanteret, når der vendes plader, scratches og basdroppes i kampen om at løbe med førstepladsen i årets ”Danish DeeJay Battle”.

 

 

FREDAG

 

"Afgang 16" indeholder årets afgangsværker fra Det Jyske Kunstakademi. // Foto: Kunsthal Arhus

“Afgang 16” indeholder årets afgangsværker fra Det Jyske Kunstakademi. // Foto: Kunsthal Arhus

 

Dobbeltfernisering på Kunsthal Aarhus

Kl. 17. Mønt: Gratis.
Kunsthal Aarhus åbner på fredag dørene for to spritnye udstillinger. ”The Tabulator Project” er et udstillingsspil af kunstnerkollektivet UHHI Projects, der udforsker, hvordan man kan finde nye måder for samproduktion af tekst. ”Afgang 16” præsenterer afgangsværker af årets dimittender fra Det Jyske Kunstakademi. Blandet andet vil lydgruppen Duo Demona opføre en glassymfoni spillet på 18 krystalglas akkompagneret af et kor, der vil forsøge at skabe elektronisk kontakt til det ydre rum.

 

LIMBO // SPOT Festival

Fredag og lørdag fra kl. 19. Mønt: Fri adgang med SPOT-armbånd – ellers 1 dag: 50 kr, 2 dage: 80 kr.
LIMBO er et helt nyt tiltag i forbindelse med årets SPOT Festival. Her giver ni bands koncert i intime omgivelser på Godsbanen. Line-uppet består blandt andet af nostalgisk popmusik i falset i Girls Night Out, singer/songwriteren Jonathan Schultz med den meget karakteristiske stemme i Schultz And Forever og de soul-rockede Astronaut, der sidste år høstede stor ros for deres optræden på SPOT Festival.

 


LØRDAG

 

BEINTA er symfoniske kompositioner tilsat rå, færøsk natur. // Foto: Begivenhedens Facebookside.

BEINTA er symfoniske kompositioner tilsat rå, færøsk natur. // Foto: Begivenhedens Facebookside.

 


Game Talk på Dokk1

Kl. 11.30-12.30. Mønt: Gratis.
Hver femte weekend er der spiltema på Dokk1, og denne gang er det filosof, spildesigner og forfatter Anders Rauff-Nielsen, der vil fortælle om spilmediet i et filmhistorisk perspektiv. Herefter er der mulighed for selv at finde spilleglæden frem igennem et udvalg af brætspil.

 

Drageflyvning og forårspicnic med Natur Retur

Kl. 13-16. Mønt: Gratis.
Naturnørderne i Natur Retur inviterer i denne weekend på tur til Moesgaard Strand, hvor der skal flyves med drager. Pak picnickurven og find dit indre legebarn frem til en dag fuld af nostalgi og vaskeægte frisk luft.

 

BEINTA

Kl. 15. Mønt: 125 kr. – gratis adgang med SPOT armbånd.
Komponisterne Anna Katrin Øssursdóttir Egilstrøð og Allan Gravgaard Madsen står bag præsentationen af BEINTA: en symfonisk sangcyklus inspireret af en legendarisk færøsk femme fatale. Til dette leverer den færøske filmduo Rammatik video-elementer med rå, færøsk natur. BEINTA er en del af fejringen af Aarhus Unge Tonekunstneres 50 års jubilæum og afvikles i samarbejde med SPOT Festival og Aarhus Symfoniorkester.

 

Sexual Healing x SPOT Festival

Kl. 23-05. Mønt: Gratis.
Sexual Healing-arrangementerne har siden 2012 gentagne gange leveret forførende toner til HeadQuarters dansegulv. Denne gang har holdet teamet op med SPOT Festival og byder indenfor til et sexet afterparty – som man også kan deltage i uden armbånd.

 

 

SØNDAG

 

"Gladiator - Colusseums helte" tager publikum med helt tæt på gladiatorkampene. // Foto: Simon Christensen, Moesgaard Museum

“Gladiator – Colusseums helte” tager publikum med helt tæt på gladiatorkampene. // Foto: Simon Christensen, Moesgaard Museum

 

Gladiatorerne kommer til Moesgaard

Åbent fra kl. 11. Mønt: Voksne: 130 kr., studerende: 110 kr., børn (0-17 år): Gratis.
Sidste weekend åbnede Moesgaard Museum dørene op til årets internationale særudstilling ”Gladiator – Colosseums helte”. Her kan du være flue på væggen i Colosseum og Pompejis arena, hvor slaverne kæmpede for deres liv. Udstillingen rummer mere end 200 genstande lånt hjem fra italienske museer samt visuelle og lydlige effekter, der alt sammen er med til at skabe autentisk ”Colusseumsk” stemning. Bliver du sulten af al kampen er museumscaféen bestemt også et besøg værd.

 

Mega Kup! På Godsbanen

Kl. 12-15. Mønt: 40 kr.
Endnu en gang har aarhusianske kvinder mulighed for at købe sig fattige i luksus second hand tøj til SU-venlige priser. Bliver du sulten, er der som altid mulighed for at købe lækker og kreativ mad hos Spiselauget.

 

Album Live: David Bowie’s ’Heroes’

Kl. 15. Mønt: 100 kr.
Radar lægger lokaler til musikredaktør Ralf Christensen og musiker/forfatter Kristian Leths detaljerede gennemgang af David Bowies legendariske album ”Heroes”. Bliv klogere på manden, musikeren og ikonet bag de velkendte sangskatte til tonerne af hans udødelige eftermæle.

 

Rigtig god weekend herfra! // Amalie

// Coverbillede: Dennis Kristensen

Skriv en kommentar