WEEEKENDGUIDEN – UGE 42

WEEEKENDGUIDEN – UGE 42

Træerne står med gyldne farver, og vinteren har endnu ikke fået ordentlig fat. Det er for manges vedkommende efterårsferie, og der er dermed ekstra god tid til at tage til weekendens events.

 

TORSDAG

New Orleans-jazz på Headquaters. // Foto: Taget fra Facebook-event

 

A Night In New Orleans w. Special Guests // HeadQuarters 

Sted: Headquarters Kl: 19:00 Mønt: 30 kroner

På HQ har du torsdag aften mulighed for at rejse til New Orleans. Her har en gruppe unge og talentfulde jazzmusikere sat sig for at sætte jazzen på landkortet i Aarhus. Det bliver fyldig blæsersektion og svedige, groovy rytmer fremført af cremen af den lovende aarhusianske jazzscene. Derudover kan det nævnes, at gruppen har lovet special guests, der vil komme og få sveden til at dryppe i Headquaters’ lokaler.

 

TAPE: Taku Sugimoto & Minami Saeki (JP)

Sted: Tape Kl: 19:00 Mønt: 50 kroner (kun kort og mobilepay)

Er New Orleans ikke lige din kop te, så er der også mulighed for at tage turen til Asien torsdag aften. På TAPE har man hentet to japanske kunstnere, der fremfører elektronisk og minimalistisk avantgarde musik. Begge er verdensstjerner indenfor genren. Har du mod på at udfordre øregangene og lade dig forføre af noget nyt, så skal du helt sikkert tage på TAPE på torsdag.

 

Wood Wood lagersalg / Modetøj til mænd og kvinder (Aarhus)

Sted: Badstuegade 3, Aarhus C Kl: 12-20 Mønt: Op til dig

En af byens mest hippe tøjforretninger, Wood Wood, holder lagersalg, og hvis du for billige penge vil sikre dig det helt rigtige tøj til garderoben, så har du her en forrygende mulighed. Lagersalget foregår over hele weekenden, men vi anbefaler selvfølgelig, at du allerede torsdag sikrer dig de nye klude, så du kan få luftet dem på dansegulvet henover weekenden.

 

FREDAG

Dyk ned i øllens verden fredag på Godsbanen. // Foto: Taget fra Facebook-event

 

Øl-Marked Aarhus. Den Rå Hal. Godsbanen

Sted: Den Rå Hal, Godsbanen Kl: 13-20 Mønt: 30 kr.

En lang række af ølentusiaster og bryggerier mødes fredag for at smage på og opleve øllens verden. Man kan snart ikke tænke sig en bedre måde at kickstarte weekenden på end at drikke sig en buzz på i lækker specialøl fra et af de spændende bryggerier. Arrangementet er i folkets ånd, og derfor har man valgt at entréen er på blot 30 kroner –  så alle kan være med, som arrangørerne skriver.

 

Efterfest Øl-Marked Aarhus / Klub Night

Sted: Headquarters Kl: 19 – 05 Mønt: 10 for garderoben

Når man først har sagt ølmarked på en fredag, så må man også sige dansegulv på Headquarters. Som sædvanligt vil dansegulvet være rødglødende i det trange lokale, og mon ikke du er i humør til lige at svinge hofterne der, når du synes, du har drukket nok lækker IPA? Der står en DJ klar bag pulten fra klokken 23 og til den lyse morgen, og du betaler kun en 10’er, når du skal have jakken i garderoben.

 

The Rumour Said Fire + support: Anders Boserup på VoxHall

Sted: Voxhall Kl: 20 Mønt: 180 kr.

The Rumour Said Fire er efter en længere pause tilbage på landevejene, hvor de vil prøve deres nye materiale af. Som altid kan man forvente at nærhed, intimitet og ømhed er i hovedsædet, når en af Danmarks stærkeste grupper giver en længe ventet koncert efter deres pause. Bandet fortæller op til koncerten, at gruppens nye lyd er formet af gruppens pause, så hvad end du er gammel fan eller vil høre, hvad et nyt The Rumour Said Fire har at sige, så er det bare med at komme afsted.

 

LØRDAG

Løb for en god sag i Uni-parken. // Foto: Taget fra Facebook-event

 

Uimonen/Lorenzen – Gyngen

Sted: Gyngen Kl: 21 Mønt: 60 kroner

Duoen Uimonen/Lorenzen er noget af det mest interessante og forfriskende, der er kommet ud af den skandinaviske folkscene. På Gyngen vil de lørdag spille kompositioner fra deres debutalbam Trilogia/Trilogi – Indigo, samt nye kompositioner. Fælles for dem alle vil være det blå og det melankolske, der gør duoens sammenspil til noget helt særligt. De to finskdanske musikere drager lytteren ind med deres håndværk og deres nærværende spil. Det vil du ikke gå glip af!

 

FRESH EYES – Urban exhibition

Sted: Galleri Image, Vestergade 29 Kl: 16 – 18 Mønt: Gratis

Fresh Eyes er en del af Kulturhovedstadens Rethink Aarhus-projekt. Siden 2013 har velrenommerede kunstnere fra hele verden besøgt Aarhus og ladet sig inspirere af byen. Dette har udmundet sig i en række både fotografiske og litterære fortolkninger af vores allesammens by. Du kan kort sagt få et nyt og forfriskende billede på din egen by. Udstillingen løber helt indtil den 29. oktober, og der vil løbende være foredrag og taler i løbet af den periode, så hvis ikke du kan nå det i denne omgang, vil vi anbefale dig at slå et smut forbi senere.

 

Knæk Cancer Løbet 2017

Sted: Universitetsparken Kl: 12:30 – 17:30 Mønt: 75 kr. til Kræftens Bekæmpelse

Er du en af de efterårsfriske og har du lyst til at gøre noget godt for andre, så er det med at komme i løbeskoene og møde op i Uniparken på lørdag. Her afholdes Knæk Cancer Løbet 2017. De første 700 gæster modtager en goodiebag, og de 75 kroner det koster at være med går ubeskåret til Kræftens Bekæmpelse. Derudover vil der både være stand-up og livemusik. What’s not to like?

 

SØNDAG

Fem stærke kvinder på Train. // Foto: Fra Facebook-event

 

Hun Solo / Train

Sted: Train Kl: 20:00 Mønt: 175 kr.

Hun Solo er et projekt, der forsøger at få fokus på den perlerække af stærke kvindelige kunstnere, der findes rundt om i landet. Idéen er at lade kunstnere udfolde sig solo på scenen. Denne aften vil det være både Sys Bjerre, Mendoza, Cajsa Siik, Kirstine Stubbe Teglbjærg og Nana Jacobi. Der vil derfor være noget for næsten enhver smag – samtidig med at du kan høre en af dine favoritter i et nyt og intimt take.

 

Bachata & Salsa Night på Bailatina

Sted: Studenterhuset Kl: 17:45 Mønt: 50/40 kr. (medlemmer af Studenterhuset)

Går du rundt med en varmblodet salsadanser i maven, så har du muligheden for at få dine lyster styret på Studenterhuset på søndag. Her vil der være en række workshops i først cubansk salsa og sidenhen dansen bachata. Både øvede og helt grønne er varmt velkomne, og efter workshopsene er rundet af, vil der være muligheden for at prøve de nylærte dansetrin af til DJ El Kilo’s musik, som blandet andet dækker over salsa, bachata og zouk.

 

Skrevet af David Thystrup Mehlsen

Skriv en kommentar